Sábado, 10 de mayo de 2025 Edición diaria nº 6.609 Año: 19 Noticias: 48.037 Fotografías: 111.385 Comentarios de usuarios: 126.637
EL SEIS DOBLE
lunes, 4 de abril de 2011
Clic en la foto para ampliar

Iván Martínez en nuestra redacción
Ver imágenes de esta noticia
1

 Entrevista digital a Iván Martínez, candidato de EU-Alzira a la alcaldía de Alzira (I)

“Hui per hui l’atur és el problema principal en la societat alzirenya”


Durante unos días, nuestros usuarios han ido dejando en el apartado “Comentarios” todo aquello que les gustaría preguntar a Iván Martínez, candidato de Esquerra Unida a la alcaldía de Alzira. Por su extensión, hemos considerado oportuno dividir la entrevista en varias partes.

 
 

El meu nom és Ivan Martínez Araque i em presente per primera vegada com a candidat a l’alcaldia d’Alzira per Esquerra Unida. Sóc llicenciat en Història i he realitzat cursos superiors en altres països, com França o Itàlia. Professionalment, he treballat com a investigador per la Universitat de València i el Ministeri de Ciència i Tecnologia.

Milite en EU-Alzira des del 2001 i sóc coordinador des del 2006. També forme part de la direcció de la meua formació en la Ribera Alta. Enguany, les meues companyes i els meus companys del col·lectiu m’han elegit per encapçalar la llista d’EU en la nostra ciutat.

Sóc conscient que atravessem un moment molt complicat, perquè ens està afectant a totes i tots. Per això, des d’EU-Alzira presentem una sèrie de propostes per fer front a l’atur, per activar l’economia local i per les que apostem per les polítiques socials per a ajudar aquelles persones que més malament estan passant-ho. Ha sigut un programa debatut en el col·lectiu d’EU i també l’hem discutit amb associacions i entitats de la nostra ciutat. Però també ha de ser enriquit per totes i tots vosaltres.

Abans de res, voldria agrair al diari digital El Seis Doble aquesta iniciativa novedosa des de la xarxa com és aquesta entrevista digital. I, sobretot, en nom del col·lectiu d’EUPV-Alzira, donem les gràcies a les lectores i lectors per les vostres preguntes, ben interessants i molt pertinents.

Disculpeu també que moltes de les respostes hagen requerit unes contestacions extenses i altres hauran pogut quedar més limitades per qüestió de temps, per això he enllaçat més notícies i textos que hem publicat des d’EU-Alzira per ampliar la informació per als navegants que estigueu interessats.

Per als vostres suggeriments o dubtes, no dubteu de posar-vos en contacte amb nosaltres. Per mitjà del web eupvalzira.blogspot.com trobareu totes les adreces per fer-nos arribar tot allò que vulgueu. Perquè aquest projecte també és vostre.

 

Merche: ¿Cómo crearías trabajo en Alzira?

Alfred: I per a les persones que estan en l’atur?

Merche i Alfred, coincidís plenament amb vosaltres en què hui per hui és el problema principal en la societat alzirenya. El passat mes de febrer hi hagué 154 persones que entraren en l'atur, arribem ja als 4.832 aturats i aturades, i això només en la nostra ciutat. Moltes d'aquestes persones tenen tots els seus membres de la seua família sense poder treballar i bona part d’ells han esgotat totes les prestacions. Sens dubte, és un autèntic drama el que estem patint.

Des d'EU apostem per la creació de borses de treball públic, encara que siga rotatori, per fer front a aquestos moments més durs. Cal treballar amb altres administracions per tal d'aconseguir crear llocs de treball en els diversos programes que hi ha en marxa, de la mateixa manera que s'han renegociar els serveis que s'han privatitzat (de neteja o de manteniment de parcs i jardins) per a què es contracten persones que no tenen cap tipus d'ingressos en les unitats familiars. Així, s'han d'intensificar les de borses de treball entre l'Ajuntament, el SERVEF i l'IDEA referents a distints departaments de l'Ajuntament. No és res extraordinari, altres consistoris ho estan portant a terme i tenen unes xifres d'atur més baixes (com Castelló de la Ribera, on governa EU), i també es va fer en la nostra ciutat durant la crisi dels anys 1990.

Desgraciadament, la doctrina econòmica que s'està imposant com una llosa en les administracions públiques és la reducció dràstica de la despesa pública, justament en un moment en què des del sector públic hauria d'espentar per poder eixir del forat en què estem immersos, tant amb la potenciació de diversos sectors econòmics com en la creació de treball directe. I, sobretot, s’ha d’actuar sobre la situació desesperada que estan patint moltes famílies. El deute de l’Ajuntament d’Alzira encara està lluny dels límits permesos i és ara quan es requereixen més inversions, per poder retallar l’endeutament més endavant, quan es produïsquen més ingressos en les arques públiques amb la reactivació econòmica.

 

“Més de 8.000 vivendes planejades

és una planificació irreal pensada en la rajola

i no en les vertaderes necessitats de la ciutadania”

  

Mayura: Quines mesures proposa el seu partit per a ajudar als alzirenys a eixir de la crisi?

Mayura, aquesta és la prioritat per part d’EU. El que tenim al davant no és només una crisi econòmica. És una crisi del model de com hem crescut fins ara, però també una crisi en tots els ordres: una crisi política, social, cultural, molt profunda. Deixe’m que li recomane les anàlisis de dos economistes d'esquerres prestigiosos, els professors Vicenç Navarro o Juan Torres.

Aquesta crisi al País Valencià a més ha estat agreujada per les polítiques que ha dut a terme la dreta:

-Una crisi econòmica ací a València, provocada perquè el model s'ha basat fonamentalment en la construcció i el sector serveis, amb una mà d'obra temporal, barata i en general no qualificada. L'endeutament al qual ens hem vist abocats, a causa d'uns salaris baixos, i el tancament de l'aixeta de la banca privada ens ha precipitat al desastre. I són els treballadors i treballadores i xicotetes empreses les que més estan patint aquesta situació.

I ha sigut un model impulsat especialment des de les administracions públiques, des de la Generalitat fins als ajuntaments en mans del PP: com ara el d'Alzira, amb més de 8.000 vivendes planejades, una planificació irreal pensada en la rajola i no en les vertaderes necessitats de la ciutadania. I tot això de la mà dels agents urbanitzadors i de la banca privada que a la primera de canvi han plegat veles, i no s'han vist implicats en els retalls.

-Però, estem en front també d'una crisi política i social d'enormes magnituds. Un sector públic que s'ha vist abandonat pels seus responsables o, en el pitjor dels casos, entregat en safata de plata al sector privat. I això a costa dels serveis de totes i tots. A Alzira, en la nova residència d'ancians, les places concertades, les que paga l'ajuntament a una empresa privada, valen el doble que en la pública. I no cal que diga que el sector privatitzat està funcionant per a unes poques empreses.

Efectivament, des de la política local es poden oferir oportunitats per transformar tota aquesta realitat que ens ha portat a un cul de sac:

-Des d'EU apostem per mesures públiques per eixir de la crisi, per polítiques directes de treball i d'ocupació, com he dit en la primera resposta. A més, apostem per les noves tecnologies i per unes activitats ecològicament sostenibles, i això es pot potenciar per l'economia social, per mitjà de cooperatives de treballadors, que estan donant uns bons resultats.

-L'altra gran aposta d'EU és per les mesures socials i públiques. Mesures socials com l'aplicació ja de la llei de Dependència, la creació d'un centre de dia públic en la nostra ciutat, de més places d'escoles infantils, de la gratuïtat dels llibres de text i la creació d'un alberg de transeünts per als casos més greus d'atenció social. Estem parlant d'ajudar a les famílies que més ho necessiten. A més, cal un impuls a la formació d'adults. Però, per al PP i els Blasco apostar per l'educació és cedir terrenys públics per a la Universitat Catòlica que no tots podem pagar, i fins i tot construir-li un centre sòcio-cultural al costat amb diners de totes i tots. ¿Estan en les mateixes condicions en els instituts públics, el Parra o el Jaume?

-La participació ciutadana és l'altre puntal en què volem recolzar-nos. Volem pressupostos participatius, dir on volem que vagen els nostres diners, aprovar per referèndum els plans urbanístics, per a què s'ajusten a les necessitats reals de la ciutat, i obrir l'ajuntament. Ens cal més cultura de participació per poder millorar les coses.

 

“Una altra de les propostes que realitzem és que,

en compte d’una pujada generalitzada de l’IBI,

es graven més les segones residències o els habitatges que es troben buits”

  

Alfred: Sr. Martínez, quines alternatives té el seu col·lectiu per a la gent que té problemes de vivenda?

Sr. Alfred, és molt bona pregunta i és una qüestió en la que hem incidit des d'EU en tots els àmbits de la nostra actuació. Hi ha en tot l'estat 300.000 famílies que han vist el seu pis embargat pel banc per no poder pagar la hipoteca a Espanya, i que encara tenen pendent bona part del préstec per tornar. Tots coneixem a persones en casos semblants.

A més a més, la legislació espanyola consenteix que s'ha de tornar l'import, malgrat que s'haja apropiat el banc de la vivenda. IU va presentar en el Congrés la proposta que amb l'embargament del pis fóra suficient per cancel·lar el deute. O bé, en els casos que no pogueren abonar-se l'import mensual de la hipoteca a causa de no tindre treball, que es formulara un contracte de lloguer amb el banc fins que es poguera tornar a pagar la lletra de cada mes. PSOE i PP es negaren, perquè anava en contra dels interessos dels bancs.

D'una altra banda, IU ha presentat una iniciativa al govern central, amb la seua memòria econòmica, per reformar totes vivendes velles i que complisquen els criteris als que estan subjectes les de nova construcció: aïllament tèrmic, plaques solars, etc.

Es tracta d'unir moltes de les subvencions disperses que ja existeixen, implica línies de crèdit, etc. Una proposta que suposaria donar una eixida al sector de la construcció, a més un important estalvi energètic i, sobre tot, la creació d'uns 700.000 llocs de treball en tot l’estat.

En l'àmbit local, es poden oferir iniciatives que afavorisquen l'accés a l’habitatge en millors condicions que actualment. S'han de potenciar VPO’s en zones on la seua densitat és baixa, com en el centre.

Des d'EU apostem per la constitució de cooperatives entre els propietaris perquè s'adquirisquen vivendes a preu de cost.

D'igual manera, s'ha de posar en marxa una Agència Local del Lloguer que faça d'intermediària entre propietaris i llogaters per a què s'acomplisquen unes mínimes condicions en els immobles, enfront dels abusos que s'estan donant especialment cap als immigrants amb menys recursos.

A més a més, mercé a les propietats que té l'Ajuntament, caldria l'adquisició d'immobles per posar-los a disposició d'aquesta Agència i evitar la concentració de famílies desestructurades en determinades zones de la ciutat, amb la consegüent supervisió.
Es tracta d'un projecte a llarg termini però que estimem necessari.

Una altra de les propostes que realitzem és que, en comptes d’una pujada generalitzada de l’IBI, es graven més les segones residències o els habitatges que es troben buits, i això per facilitar més ingressos de les finances municipals i l’eixida al mercat de lloguer o de compravenda d’eixes vivendes que es troben infrautilitzades.

 

“¿Com és possible que s’haja planificat i invertit molts milions d’euros

en construir quasi una nova ciutat com és Tulell, però, en canvi,

no s’haja pogut remodelar barris en els que sí viu gent?”

 

Matalafer: T'has reunit amb el barri de l'Alquerieta per a assabentar-te dels problemes d'allí?

El col·lectiu d’EU-Alzira s’ha reunit amb diverses associacions per tal d’elaborar el seu programa electoral i recollir les principals preocupacions de la ciutadania, i entre elles ha estat l’Associació de Veïns de l’Alquerieta. Cal dir que les relacions amb aquesta entitat han sigut estretes des de fa temps amb diversos membres d’EU. Personalment, m’he criat en l’Alquerieta, entre el carrer Arapiles i Diego de Almagro, tinc familiars i coneguts allí, i sent molta amargor per la situació que s’ha anat generant.

Òbviament, les preocupacions més immediates dels veïns i veïnes del barri tracten sobre la inseguretat ciutadana i els problemes diaris de convivència. Però, cal mirar les coses de més amunt. Trasllade ara una inquietud als lectors: ¿com és possible que s’haja planificat i invertit molts milions d’euros en construir quasi una nova ciutat com és Tulell, però, en canvi, no s’haja pogut remodelar barris en els que sí viu gent? Aquesta és una qüestió ineludible, de primer ordre.

En efecte, un dels problemes estructurals que pateixen les nostres ciutats, i també Alzira, és l’enorme fractura social que s’ha agreujat, especialment, en les últimes dècades. La gran paradoxa és que, mentre la nostra societat ha arribat a xifres importants de creixement econòmic, s’han incrementat les desigualtats. A Alzira hi ha barris sencers que s’han deixat en la cuneta, al marge, com són els de l’Alquerieta, el Torretxó i també Vilella i les Barraques, aquests últims engolits pels polígons industrials. Desgraciadament, les preocupacions sobre aquestes zones per part dels partits amb representació no han anat més enllà d’alguns aspectes puntuals, i el govern municipal no ha deixat sinó de llançar balons fora o s’ha excusat en qüestions tècniques per bandejar moltes de les coses pendents.

A diferència del que s’ha anat fent, cal anar a l’arrel de les coses, als problemes estructurals, de fons. La gent amb menors recursos, que solen tindre problemes socials i familiars greus, aniran allà on les vivendes siguen més barates i que ningú vol. I si no les poden adquirir, les ocuparan o en construiran amb el que tinguen a l’abast. Si la pobresa es continua concentrant en uns determinats barris, només generarà més pobresa, menys oportunitats, i això és el caldo de cultiu de la marginalitat. L’Alquerieta o el Torretxó porten anys dins aquesta espiral, dins aquest cercle viciós. Això s’ha d’abordar de front, analitzar quines respostes han resultat satisfactòries en altres ciutats i posar recursos per a uns problemes que no se solventaran ni en un any ni en dos, però sobre els que cal començar ja a actuar.

Si EU-Alzira obté representació situarà tot açò en els primers punts de l’agenda política, però per a fer força i buscar solucions es necessita la participació de la mateixa Associació de Veïns, de la resta d’entitats i de tot el barri, per tal d’exigir que els compromisos s’acomplisquen i es posen de veritat tots els mitjans per part de totes les administracions.

EU-Alzira es compromet a posar en marxa tot un programa de rehabilitació del barri, que necessita l’actuació de totes les regidories: cal implicar les diverses administracions (fins i tot fons europeus de desenvolupament); dotar de serveis públics suficients (il·luminació, aigua, de més dotació i supervisió de l’actuació policial); una planificació urbanística que contemple la regeneració de zones que han sigut assolades i l’eixamplament de la ciutat des de l’avinguda del Pare Pompilio amb vivendes de baixa altura que englobe zones de l’Alquerieta i el Torretxó; una política municipal de vivenda, com he explicat a un altre lector, que no concentre les persones amb menys recursos en unes determinades àrees; majors recursos i personal en l’àrea de serveis socials per tal d’atendre els casos de risc; descentralitzar serveis de l’Ajuntament i plans de formació i educació en el nou centre sòcio-cultural de l’Alquerieta, que es troba carent de tot contingut; línies de descomptes fiscals i foment de la reforma d’edificis, etc.

 

“La situació de l'educació pública al País Valencià i Alzira

és del tot preocupant”

  

Tasoc: Sr. Martinez, què pensa sobre el sistema de servicis per a la gent major a Alzira? Residències, centres de dia, activitats d'integració social, ajudes a la dependència, què proposa per a millorar esta qüestió?

Com bé sap, Sr./Sra. Tasoc, a Alzira hi ha unes grans deficiències quant a l'assistència als nostres majors. Tots nosaltres coneixem, o patim de primera mà, les dificultats que les famílies amb gent gran troben a la nostra ciutat: les places públiques ofertades per a residències i centres de dia són totalment insuficients i, a més a més, moltes famílies han d'esperar durant mesos (i fins i tot anys) a que els siguen adjudicades. Malauradament, el govern del senyor Camps posa tots els impediments possibles a l'obtenció de les ajudes a la dependència -que van ser aprovades pel govern central gràcies al suport d'IU-, així que els treballadors i treballadores socials veuen com s'ignoren els seus esforços per agilitzar els tràmits. Per acabar-ho d'adobar, a Alzira, podem vore la inexistència total de projectes i activitats dedicades a aquest col·lectiu en particular.

Des d'EU-Alzira ens comprometem a lluitar per a la millora de tots aquests aspectes, per a la creació d'una nova residència a Alzira, que oferte places públiques suficients. Creiem, a més a més, que és necessària la creació d'un centre de dia públic que s'encarregue d'organitzar activitats de desenvolupament psicomotriu i d'integració social, i que fomente les activitats de temps lliure i de participació ciutadana activa. Des del nostre col·lectiu estem convençuts de que la gent major encara té molt a dir i molt a aportar.

Camilo: Què pensa de la situació de l'Educació a Alzira? Hi ha prou centres escolars?

Camilo, la situació de l'educació pública al País Valencià i Alzira és del tot preocupant. Personalment, he tingut la sort d'estar vinculat a l'àmbit de l'ensenyament universitari i el panorama no és gens alentador, pels impagaments de la Generalitat i els retalls a la investigació del Ministeri. Hi ha hagut mesos que no s'han pagat ni als proveïdors de materials i estem parlant dels principals centres d’innovació amb què comptem.

De la mateixa manera ocorre en Secundària, en què l'assignació de la Conselleria d'Educació a penes ha donat per pagar la calefacció en instituts com el J. Ma Parra. EU s'ha manifestat per exigir millores en les infraestructures d'aquest centre i del Jaume, així com ha denunciat la política de la Generalitat per la falta de professorat, inclosa l'Escola Oficial d'Idiomes. El més indignant és que la sra. Bastidas ha exigit de forma vehement que el govern central acomplira les seues obligacions, però, en canvi, no ha alçat mai la veu per la situació que pateixen els joves en la nostra ciutat.

Per un altre costat, tot i la construcció del necessari institut de Tulell, a llarg termini caldrà planificar un nou centre per a cedir els terrenys a la conselleria, tal i com expressaren els directors dels instituts de Secundària fa uns anys. I això per a no trobar-nos en una mateixa situació de saturació.

Pel que respecta als mòduls professionals, ha sigut gràcies a l'esforç dut a terme per l'institut Luis Suñer que s'ha aconseguit constituir-se en un centre integrat de Formació Professional. A més, des d'EU hem reclamat a la Generalitat des de les Corts Valencianes que hi haja un mòdul de tècnic agrícola en la capital de la comarca, que permeta la formació qualificada de treballadors i empresaris agraris. En tota la Ribera, on encara té certa importància l'agricultura, només s'oferta en un centre privat a Llombai.

Quant a Primària. Sembla que amb el nou col·legi Gloria Fuertes i el trasllat del García Sanchiz, les places estarien cobertes. Encara que no hem d'obviar que hi ha un augment de 100 alumnes nous que s'incorporen al sistema primari d'ensenyament cada any. Ens hem reunit amb sectors implicats amb l'ensenyament i, segons se'ns ha traslladat, calen millores en les instal·lacions. Bona mostra d'això és que pocs acompleixen els requisits d'infraestructures en els plans d'evacuació.

Pel que fa a l'ensenyament d'adults, hem patit durant anys la deixadesa del govern local, mentre s'esperava a una construcció que no parava de demorar-se de l'Escola d'Adults. A dia de hui, s'ha de donar una major oferta en formació i més variada, que atenga a l'esforç que molts ciutadans estan fent per formar-se en aquestos moments de dificultats.

 

“Les festes d'Alzira han de canviar absolutament de model,

i oferir també oportunitats a grups alternatius

i a la música en valencià”

 

Astre: Què propostes té EU per a la joventut d'Alzira?

Vilellero : Sr. Martínez, quines propostes tenen en el seu programa respecte joventut?

Des de l'esquerra hem de partir de l'anàlisi crític de la nostra societat. Encara que una majoria es troba immersa en greus problemes de com arribar a final de mes, no hem de passar per damunt unes dades generals esfereïdores: un 40% dels i les joves no poden treballar o han deixat ja d'estudiar i no tenen cap feina; o dels nous contrats que es fan, huit de cada deu aproximadament són contrats fems, temporals o en pràctiques. Les generacions que hem nascut ja en democràcia, que són les més i millor formades, anem a viure pitjor, en termes relatius, que les dels nostres pares, que van ser les que la van portar. I, dins aquestes circumstàncies dramàtiques, hi ha l'horitzó de tindre 35 anys cotitzats per percebre una pensió completa en un futur.

Com he dit, la nostra prioritat va a ser, des dels poders públics, incentivar borses de treball per a joves que puguen suposar una certa eixida, i més si tenen esgotades les prestacions i es té a tots els membres de la família sense poder treballar. Cal també, negociant amb els sindicats, que es creen contractes per a joves per augmentar els serveis de l'ajuntament a altres joves. Per exemple, en èpoques d'exàmens, mantindre més sales obertes de la biblioteca o dels altres centres socials (apostem per descentralitzar els serveis a cada barri). D'aquesta manera, amb aquestes campanyes de treball jove, uns altres joves podran tindre millors oportunitats per formar-se també.

He citat algunes de les mesures econòmiques que portem en el nostre programa electoral, i dins els grups de risc a les que van adreçades són els joves: foment del cooperativisme, una agència municipal de lloguer, més places d'educació infantil per als que tenen fills, etc. Ha d'haver una línia de col·laboració més estreta i més ambiciosa del SERVEF, de contractes de joves per mitjà de l'IDEA i d'assessorament per part del Punt d'Informació Juvenil.

En segon lloc, referent a altres activitats i en les que destaca la joventut especialment, reivindiquem que s'habilite una Casa de la Joventut, com explicaré a l'altre lector que em pregunta per açò, un espai a l'aire lliure a Tulell per a concerts i altres events, etc. En aquest sentit, les festes d'Alzira han de canviar absolutament de model, i oferir també oportunitats a grups alternatius i a la música en valencià, com hem denunciat moltes vegades.

Una línia coherent i activa de polítiques per a joves entre les diverses regidories és una tasca encara pendent del nostre ajuntament.

 

“És evident que la ciutat que ha planificat la dreta local

és completament insostenible sota qualsevol punt de vista”

  

Murta: Quina és la seua opinió del Consell de Joventut? Gràcies.

Gràcies, Murta. Vaig ser membre del Consell de la Joventut ja fa uns anys, i, per desgràcia, molts dels problemes amb què ens enfrontàrem continuen estant presents. El Consell de la Joventut és l'òrgan que agrupa les distintes associacions juvenils, i la que pot fer recomanacions i manifestar-se sobre les polítiques de joventut que porta a terme l'ajuntament. Des d'EU defensem que s'ha de fomentar l'assocacionisme, perquè és l'única manera de poder actuar de forma conjunta els joves, ja siga en interessos comuns -en activitats culturals, d'oci, de defensar valors, etc.- o també per exigir mesures als organismes públics.

Però, no és menys cert que ens falta cultura de l'associacionisme i, en particular, portar una associació juvenil és una tasca difícil a l’hora de sostindre certa infraestructura i organització. Des de Joves d'EU i el col·lectiu d'EU hem reivindicat durant anys que cal d'una vegada per totes una Casa de la Joventut, amb els suficients mitjans i espais perquè puguen acollir les diverses associacions i aquestes puguen portar a terme les seues tasques. En aquesta Casa de la Joventut hauria d'estar el Punt d'Informació Juvenil, que orienta sobre les distintes ajudes públiques als joves i disposa d'eines per a acudir en la búsqueda d'informació. Així, seria una manera de què tinguera les portes obertes en tot moment i es tinguera l'assistència de treballadors de l'ajuntament. I, fins i tot, amb algun servei de cafeteria que ajudara a costejar una llar social per als joves. Ciutats com Xàtiva ja ho tenen d’aquesta manera des de fa anys.

Però, el nostre ajuntament s'ha preocupat més de reconstruir i remodelar l’anomenada Casa Blava a Tulell, amb un cost de quasi un milió d'euros, per a donar-la a un particular i que l'explote com un “hotel rural” (sí, enmig dels gratacels planificats a Tulell), que de fer, per exemple en aquest hort, la Casa de la Joventut.

Vilellero: Sr. Martínez, què propostes tenen en el seu programa respecte a urbanisme i medi ambient? Gràcies i molta sort.

Moltes gràcies a vosté per l'interés. Una de les senyes d'identitat d'EU són les polítiques ecologistes, que van més enllà de la protecció del medi ambient, que també defensem. L'ecologisme aposta per un canvi de fons de com fins ara s'ha efectuat el creixement econòmic o urbanístic de les nostres ciutats, també la d'Alzira.

És evident que la ciutat que ha planificat la dreta local és completament insostenible sota qualsevol punt de vista: una ciutat que preveu duplicar quasi en el doble la seua població (sent que a penes superem des de fa 30 anys els 40.000 habitants, malgrat l'arribada de nouvinguts), que no pot mantindre les infraestructures que ja s'han construït (un bon exemple és Tulell), una ciutat que depén cada volta més dels vehicles, que esgota el subministrament d'aigua, que ocupa i destrueix més territori (la legislació empara que els llauradors no tinguen més remei que vendre els seus camps als agents urbanitzadors), que es fa servil a les grans empreses comercials (per atraure grans centres comercials a la perifèria), que oblida regenerar els barris amb més problemes socials (s'ha pensat en una ciutat nova com Tulell, però s'ha deixat en la cuneta barris on sí viu gent, com l'Alquerieta o el Torretxó), etc. Tot això s'ha demostrat que no ens porta a cap lloc

Per dir-ho en paraules d'un dels urbanistes més destacats, R. Rogers, les ciutats són llocs per a viure, treballar i gaudir, i en molts punts estem d’acord amb ell, hem de tornar a les ciutats compactes. El model que s'està portant fins ara és totalment contrari a açò: centres residencials buits on les residències unifamiliars se situen als afores, mentre que els centres comercials s'ubiquen a les perifèries (amb unes formes de treball precàries i temporals). La crisi que patim és producte també d'una crisi de model de ciutat, i una de les màximes responsables polítiques a Alzira és la Sra. Bastidas, en la mesura en què els ajuntaments consenteixen o no en les seues planificacions totes aquelles situacions.

Per tot açò, EU demana la paralització del PGOU i dels PAI’s en marxa perquè siguen discutits de forma oberta i plural, exposats i explicats a tota la ciutadania, amb la participació de totes les entitats i associacions de la nostra ciutat, i finalment l'aprovació en referèndum dels plans urbanístics. I això per a què s'evidencien les necessitats reals de la ciutadania d'Alzira.

Pel que respecta a medi ambient, assenyalaré algunes de les nostres propostes:

Tal i com hem manifestat a l'associació de protecció dels animals, volem que Alzira siga declarada Ciutat Amiga dels Animals (a l'igual que ho és de la Infància, però amb majors compromisos), per la qual cosa l'Ajuntament d'Alzira s'hauria de comprometre a fons. Entre ells, acomplir amb una Carta dels Drets dels Animals: no pot oferir-se com a única solució la cacera massiva de porcs senglars pels danys que aquestos han fet en alguns camps; tampoc ha d'emparar o consentir la introducció d'esdevenements que escenifiquen un maltractament animal, com els bous. EU-Alzira ha sigut l'única formació política que s'ha oposat a aquestes actuacions en aquesta legislatura. I dotar d’un centre d’acollida d’animals, amb la col·laboració d’associacions i funcionaris municipals.

Defensem la implantació progressiva de carrils bici i de vianants amb altres localitats de la comarca, com Algemesí, Benicull, Polinyà. Guadassuar o la Barraca d'Aigües Vives, vies que s'han demostrat útils a la ciutadania, com ara amb Carcaixent. I això per a què supose una millor connexió amb els polígons i altres pedanies del terme. No és necessari que siga tant costosos com alguns ja construïts (el 400 metres de la plaça de la Generalitat han sumat més de 60.000 €!), simplement és suficient amb l'adaptació i senyalització d'alguns camins del terme per millorar la seguretat de ciclistes i vianants.

De la mateixa manera, hem defensat en diverses ocasions que cal una millora del servei Ambici, llargament reclamat també des d'EU, a l'hora del seu manteniment, de la vigilància per evitar desperfectes en les bicicletes, de més freqüència en la reposició en llocs que es buiden més assíduament o bé la posada en marxa de més punts de lloguer de bicis. Però, de res pot ser útil si no s'implanten carrils bici amb els principals edificis de la nostra ciutat (els dependents de l'administració local, els instituts, etc.).

Altres mesures que també contemplem són les referents a la recollida de residus, transport públic, l'estalvi energètic o la neteja d'espais naturals, i remet els lectors a les altres preguntes que m'han formulat sobre la taxa del fem, circulació, vivenda i sobre els paratges del riu.

 

“Acondicionar el entorno del Júcar

es otra de las promesas a las que se comprometió Bastidas

ante la ciudadanía y que no ha podido cumplir”
 

Una de izquierdas: ¿Qué pensáis hacer en el río los de Esquerra Unida? ¿Vais a limpiarlo? Está que da pena. La Sra. Bastidas no hace más que proponer proyectos que no se los cree ni ella. Los alcireños queremos el río limpio y vivir junto con él. A ver si os enteráis de una vez. Si en este tema me convencéis, tendréis mi voto.

Esta propuesta, la de acondicionar el entorno del Júcar, proceder a su limpieza, que pueda ser un espacio para uso ciudadano y de rutas de senderismo, es una larga reivindicación que lleva EU en su programa. De hecho, fuimos la primera formación en plantear esta cuestión sobre la mesa hace años. Nos congratulamos que fuera incluida en el programa del PP en 2007 y ahora sea anunciado por el Sr. Alborch. Pero se trata de otra de las promesas a las que se comprometió Bastidas ante la ciudadanía y que no ha podido cumplir, como tuvo que reconocer ante nuestras preguntas en el Pleno.

Del mismo modo, nos comprometemos a regenerar el entorno del río Verd o dels Ulls y algunas de las estructuras hidráulicas que aún se mantienen en pie (restos de varios molinos, el entorno del puente del Rei), para que sean espacios que puedan ser aprovechados por la ciudadanía. Así como se precisa un compromiso serio para la limpieza periódica de barrancos entre las administraciones implicadas.

 
“En muchas zonas de nuestra ciudad no existe recogida selectiva
de residuos para que puedan ser reciclados”
 

José: ¿Qué opinión tienes sobre el tema de la tasa de basuras?

Hola, José. Este asunto fue realmente mal llevado a cabo por el Ayuntamiento de Alzira, peor explicado y, además, hay muchas sombras legales en cuanto a su aplicación, como que una entidad supramunicipal (una mancomunidad de municipios) pueda fijar impuestos o que no exista una memoria económica (previsión de entradas y gastos, etc.).

Pero hay una cuestión de fondo todavía más importante: en realidad, los ciudadanos y ciudadanas de Alzira y de otros pueblos vecinos, como usuarios, no hemos visto mejoras sustanciales en estos servicios que justifiquen la creación de una nueva tasa. Por nuestra parte, hemos denunciado que en muchas zonas de nuestra ciudad no existe recogida selectiva de residuos para que puedan ser reciclados. Y también apostamos por la recogida periódica de pilas o de aceite, que son altamente contaminantes. En 2008, denunciamos que el Ayuntamiento, en muchas áreas con huertos o chalets, en verano no facilita contenedores suficientes o ni siquiera los hay de plástico, cartón o vidrio -en el Pla de Corbera o el Forn de Carrascosa, por ejemplo-. Llevamos en nuestro programa dar cobertura al compostaje, que los residuos orgánicos sean tratados y vendidos a agricultores a precios asequibles y de mejor calidad, que suponga ser más económico que los abonos actualmente utilizados.

 

Tomaset: Señor Martínez, ¿qué soluciones aportaría al caos circulatorio de la ciudad?¿Qué piensa de la ORA?¿Tendría pensado la construcción de parkings públicos?

Son muy buenas preguntas, señor Tomaset. Trataré de no alargarme en exceso.

En cuanto a las vías de comunicación desde y hacia a Alzira. La situación de les comunicaciones con la Ribera Baixa es uno de los objetivos largamente pendientes desde hace décadas, y esto está en relación a la accesibilidad de los polígonos de la carretera de Albalat y desde aquí al de Tisneres. A la Sra. Bastidas le encanta tirar piedras al tejado del gobierno central, aunque obvia cualquier exigencia a otras administraciones que tienen mucho que decir. Las obras de la Diputación en estas carreteras no suelen exceder de tapar parches y cuando se realizan su calidad suele ser muy baja, asfixiada como está esta entidad económicamente en manos del PP.

La asociación empresarial de Alzira reclama una conexión con la AP-7. Pero voy más allá de esto. Es completamente irracional que la AP-7, que ya está del todo amortizada, no sea libre de peaje en todo el tramo de la Ribera, y continúen prorrogándose las licencias por parte de la Generalitat. Su gratuidad permitiría conexiones con los pueblos de alrededor, evitaría duplicar desvíos y muchos gastos absurdos (como las variantes de Corbera o de Llaurí, que van paralelas a la autopista), evitaría inventarse puentes y más desvíos de Alzira e incluso podría reducir el tránsito de la CV-50 por su paso por la Barraca d'Aigües Vives. En efecto, por su proximidad podría suponer una variable más para la instalación de nuevas empresas en los polígonos ya existentes, sin necesidad de sacarse de la manga nuevas zonas de expansión industrial, del todo costosas -en términos económicos, de mantenimiento, de impacto ambiental o paisajístico, etc.-.

El caos circulatorio del centro urbano es uno de tantos problemas que en la actualidad padecen, en primer lugar, los vecinos de la zona. EU plantea el corte al tránsito y la peatonalización de la calle de l'Hort dels Frares desde su cruce con la de Reis Catòlics, que supondría liberar de tránsito también la Plaça Major. Del mismo modo, habría que cerrar el tráfico de Piletes. Progresivamente, el objetivo sería proceder a dejar la barriada de Sant Joan libre de automóviles, excepto para los residentes, como en la Vila. Son calles que no pueden absorber la circulación que soportan y debiera desviarse ésta hacia las vías de tráfico rodado de la ciudad.

Y, sobre todo, nos obligaría a acceder al centro a pie o con medios de transporte público y de bicicletas, dejando el coche en casa o en las proximidades donde hay más zonas de estacionamiento. Con todo lo cual se evitarían problemas de atascos, aparcamiento y contaminación (acústica, ambiental...). Estas medidas de peatonalización de los centros urbanos han hecho que en Xàtiva o Gandía se cuente además con unos centros comerciales en el centro más potentes y se habiliten así viviendas tradicionales que hasta no hace mucho estaban en grave deterioro. Es decir, desde EU apostamos por no perder parte de nuestro propio patrimonio y hacer unas ciudades más agradables para toda la ciudadanía.

En relación con esto, nuestra ciudad, como tantas otras, no está pensada para los peatones; muchas calles muy transitadas tienen una comunicación deficiente entre pasos de cebra. Lo mismo con la accesibilidad, muchos bordillos y aceras distan mucho de estar adaptados para muchos colectivos. No existe un plan sostenido en los últimos años para proceder a su remodelación. Estoy pensando, por ejemplo, en el trayecto entre el Parc de l’Alquenència o el de Pere Crespí, que son zonas donde acceden ancianos, personas con discapacidad, coches de bebés o quienes llevan el carro de la compra.

Hay que estudiar, de acuerdo con los técnicos municipales y los propios trabajadores y trabajadoras, una nueva línea de autobuses urbanos y analizar qué itinerarios necesitan un mayor refuerzo en su frecuencia, además qué mejoras técnicas podrían ofrecer mayor calidad en el servicio (desde indicadores de frecuencia automatizados hasta el uso de energías limpias). Habría que plantear cubrir los polígonos industriales dentro del transporte público, de acuerdo con los comités de empresas, e implantar carriles-bici en las áreas industriales.

Los cambios o ampliación de la zona azul, aparte de depender de informes de los técnicos del Ayuntamiento según el grado de saturación a la hora de estacionar en zonas céntricas, se ha de proceder previo acuerdo e información de todas las personas afectadas. Al igual que debería hacerse con obras que impliquen el corte prolongado de calles.

Al margen de esto, hay colectivos que se ven perjudicados por la ORA como trabajadores, estudiantes (como los de la Escuela de Idiomas) o jóvenes o adultos que practican algún deporte (en el polideportivo), y han de utilizar el coche para desplazarse. Las tarifas han de verse reducidas en estos casos.

Antes de nada, nos oponemos a la pretensión que llegó a tener la Sra. Bastidas de hacer un aparcamiento subterráneo en la avenida Luis Suñer. El derrumbe en el antiguo edificio de Ducal evitó esta otra tentación de la alcaldesa, de la que por fortuna no se ha vuelto a hablar.

Los principales problemas para el estacionamiento en Alzira probablemente se encuentren en la zona de las calles Pere Esplugues, Camilo Dolz y, especialmente, el área del parque Pere Castells. Aquí las plazas de párquings públicos se debieran de estudiar en particular para los residentes, a diferencia de las situadas en el centro urbano; esto a su vez quizá redujese el número de vados privados. Pero la prioridad se ha centrado en el de Tulell, y todos sabemos en qué estado se encuentra al no poderse mantener.

 

“El PP no ha desaprofitat el seu pas per l'Ajuntament

per tractar d'imposar una visió molt conservadora també en política cultural”

 

Camilo: Sr. Martinez, com a tots els candidats li vaig a preguntar què farà el seu partit en el tema de la cultura?

Al meu parer, s'han de distingir en diversos plànols: les activitats quotidianes ja consolidades; el que s'ha deixat en el camí; la imposició d'una visió ideològica molt conservadora o els intents de gran “pompa” del govern municipal; i la nefasta política de recuperació del nostre patrimoni cultural.

Respecte a les activitats ja consolidades, com la programació teatral, de cinema en la Casa de la Cultura, les tasques i conferències en l'arxiu municipal o el MUMA (Museu Municipal), etc., en gran mesura ha sigut fruït de les dinàmiques que s'han creat des de fa molts anys i de l'esforç dels funcionaris municipals, no tant dels responsables polítics.

Si arribem a exercir tasques de govern, aprofundirem en aquestes línies d'actuació, com ara la intensificació de les beques i premis a investigació i les publicacions de l'Ajuntament (com ara l'edició de les troballes arqueològiques, la recuperació de la revista d'estudis Al-Gezira, etc.) que es podrien gestionar amb altres institucions públiques (la Universitat de València, Consell Valencià de Cultura) o privades (com ara les editorials presents en la nostra ciutat).

Tanmateix, hi ha alguns aspectes que s'han quedat en el camí i que no han estat abordats per l'equip de govern del PP-PSD. Entre ells, una biblioteca municipal en condicions promesa des que Bastidas assumí el càrrec d'alcaldessa. Reivindiquem també la descentralització de part dels seus serveis en els centres que existeixen als barris (amb l'habilitació de sales de lectura, consulta i d'accés a internet). Malauradament, el solar públic de l'antic Cine Piscina va ser desaprofitat per crear un ampli centre cultural en ple centre de la ciutat (amb la nova biblioteca, aules de la Societat Musical...), per a quedar finalment ofegat enmig d'habitatges que ni tan sols són per a VPO’s. També resta pendent un major pes de les activitats culturals durant les Festes d'Alzira (música alternativa, xarxa de concerts en els establiments d'oci d'Alzira), etc.

El PP no ha desaprofitat el seu pas per l'Ajuntament per tractar d'imposar una visió molt conservadora també en política cultural, com ara la supeditació a determinats valors religiosos o directament ultraconservadors, com s'ha evidenciat en determinades activitats fomentades pels càrrecs polítics. L'Ajuntament va commemorar de forma significativa el 800 aniversari del naixement de Jaume I, que va suposar l'entrada en el món occidental del territori musulmà; però va meréixer la mínima consideració el 300 aniversari de l'expulsió dels musulmans valencians o la celebració de la Batalla d'Almansa i la pèrdua de les institucions valencianes.

Com ens té acostumats el PP al País Valencià, amb la Ciutat de les Arts i les Ciències (que no té cap vinculació amb centres d’investigacions com les universitats) o el Palau de l’Òpera (que ha significat la retallada en partides quotidianes de música), també a Alzira ha caigut en la temptació d'oferir gran pompa, amb molt de soroll però poques anous. I cares, molt cares. Recordem que es va prometre una “Ciutat del Cinema” a Vilella o ja sabem on ha quedat el Festival de Cinema Espanyol que passà amb més pena que glòria, amb els diners municipals tirats i sense continuïtat.

Al nostre parer, s'ha de potenciar allò que funciona. Com tots vostés coneixen sobradament, els Premis Literaris Ciutat d'Alzira són tot un referent en el món cultural valencià, gràcies a la implicació del sector de l'edició, de les diverses institucions i els mateixos protagonistes del món de la cultura. Des d'EU volem impulsar, dins aquests esdeveniments, uns premis populars, com ocorre amb altres certàmens literaris. Com ara els impulsats en els de Nàpols, en una zona com el sud italià amb el menor índex de lectura. En el nostre cas, suposaria la implicació de joves i adults en la literatura en valencià.

D'un altre costat, i en aquesta mateixa línia però quan siga possible en el pressupost, apostem per la creació d'una Mostra de Cinema en Valencià. Hi ha la infraestructura, amb la implicació de les sales de cinema existents en la ciutat, les distintes ajudes de les administracions a la promoció del valencià i cal buscar la col·laboració del sector de la restauració i de l'oci. Cal tindre en compte que hi ha hagut curtmetratges i professionals del sector audiovisual premiats de la nostra comarca. Suposaria un impuls a la nostra llengua i poder omplir un buit en el panorama cultural del nostre país; açò seria un referent real per a una activitat realment enriquidora de la nostra societat.

Possiblement, abusaré de la paciència dels lectors, però em sembla adient fer menció a un altre apartat de l'apartat de cultura com és el nostre patrimoni. S'ha assistit a anuncis que només són closca, com ara no se sap la finalitat del que fou la Casa Reial a Alzira que es pretén reconstruir de nou (ací i en el palau de Casassús hi ha 3 milions d’euros invertits); tampoc sabem quina incidència real pot tindre “la ruta bernardina” a la Ribera, i portem anys d'anuncis repetitius. D'un altre costat, hem presenciat els atacs més forts que ha patit el nostre patrimoni en les últimes dècades sota el mandat de la Sra. Bastidas: des de l'enderrocament de l'edifici de l'antiga Telefònica en el carrer Hort dels Frares fins a la destrucció de part del paisatge tradicional de la plaça Major o l'abandó d'horts tradicionals a la seua sort.

Des d'EU exigim la declaració BIC de les cases tradicionals dels voltants de la placeta i del barri de Sant Joan, i que es mantinguen els habitatges unifamiliars típics del centre que eviten saturar eixa zona.

També hem perdut l'horta de l'Alquenència per sempre més des dels anys 1950. No cometem el mateix error en el que és el paisatge característic del camp de la Ribera, que corre perill de desaparéixer en front a les grans urbanitzacions. Cal un estudi i recuperació de les estructures hidràuliques tradicionals (molins, motors, horts, etc.), i realitzar un pla que fomente el manteniment d'aquestes cases i els seus camps, menys agressius amb els recursos i el territori.

 

“A Alzira, Camps va prometre l’auditori ja fa 8 anys”

 

Músic: Des d'Esquerra Unida, lluitareu per l'auditori comarcal a Alzira? Vinga, que en el Gran Teatre ja no cabem. El meu vot el teniu.

Gràcies, Músic. En efecte, el gran teatre es va construir a començaments del segle XX i responia a les necessitats d’eixe moment. En l’actualitat, és necessari un recinte amb bona acústica i infraestructures suficients per a la Societat Musical, però també d’un espai que puga acollir altres concerts i esdeveniments de la nostra ciutat. De fet, l’actual projecte està pensat per a servir d’un palau de congressos i altres funcions polivalents. En localitats més menudes existeixen auditoris, acordes a les seues necessitats, o també s’ha construït un a Paterna amb els diners del Pla E. Però, l’auditori és una altra de les grans promeses incomplides per l’actual equip de govern.

Això no obstant, hem de ser realistes. En primer lloc, el cost del projecte resulta del tot excessiu, uns 18 milions d’euros, i s’hauria de rebaixar la seua previsió. Tot i això, la seua construcció i, sobretot, un manteniment com cal supera les possibilitats de l’ajuntament. Davant aquestes problemàtiques, diverses forces polítiques, com EU, PSOE, Compromís i Iniciativa Per Alzira, acordàrem una sèrie de punts en comú per tal de portar aquest projecte endavant.

Per a la seua execució i posada en funcionament cal la implicació d’altres administracions, des de l’aportació comarcal (en situar-se com un espai de referència en la comarca) fins a la Diputació, Generalitat i altres entitats. Només d’aquesta manera es pot portar a bon terme. En els últims dies s’ha inaugurat la remodelació de la plaça de bous de Villena, que s’ha cubert amb plaques mòbils i que servirà com a un gran centre d’actes en eixa ciutat: el seu cost ha sigut de 15 milions d’euros i han estat íntegrament pagats per la Generalitat Valenciana. A Alzira, Camps va prometre l’auditori ja fa 8 anys.

Alfarero: ¿Qué propone para la cultura en Alzira, tanto a nivel de la Societat Musical como para otras entidades de nuestra cultura local?

Alfarero, me centraré en la primera parte de su cuestión, sobre el auditorio he hablado en la anterior respuesta y sobre otras líneas de actuación en política cultural le remito a la pregunta del usuario Camilo. Sobre la Societat Musical, he de decirle que nos reunimos con su directiva hace unos meses, en la ronda de contactos que hemos tenido con algunas de las asociaciones más importantes de nuestra ciudad.

Como balance de estos años, hemos de decir que en estas dos legislaturas se ha perdido la oportunidad de destinar el solar público del antiguo cine piscina en un amplio centro cultural en el corazón de la ciudad como proponíamos desde EU-Alzira. La nueva biblioteca que estaba destinada a ser “la envidia de la provincia” y las aulas para la sociedad musical han quedado encajonadas. Y esto no va a contribuir a descongestionar esta zona de la ciudad. Pero, además, su retraso prolongado en las obras, que van camino de más cinco años, ha impedido todavía liberar las aulas y unas mejores condiciones de enseñanza para los alumnos y profesores de la Societat Musical. 

Una de las propuestas que hemos trasladado a esta entidad es la creación de un lugar social próximo a la sede, que sirva de un espacio de reunión, esparcimiento y de actuaciones, un local que existe en muchas otras localidades. Esto potenciaría la sociedad en tanto que asociación, y para favorecer su mantenimiento podría contar con la cesión de un servicio de cafetería.

En relación con otra de las tradicionales reivindicaciones es la de la creación de un conservatorio en Alzira, de la enseñanza musical superior en nuestra ciudad. EU-Alzira trabajará para realizar todas las gestiones necesarias ante la Generalitat, pero para todo ello se requiere el compromiso e implicación tanto de la Societat Musical pero también de los músicos de la ciudad.

 

Continuará la entrevista en próxima edición.

Fotos: El Seis Doble, archivo y Hayack.

  .-000085



                          
.-000056                                            .                                                                                                           .-000065                            

.-000071                                                                                                                              .-000072



 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Personajes AlzireñosEntrevistas
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Irene - 04/04/2011
Molt interessant. Ànims.
Juan - 04/04/2011
Interesante y muy bien hecha la entrevista. Mucha suerte en tu candidatura.
Tasoc - 04/04/2011
És, sense dubte, l'entrevista a un canditat més interessant q he llegit al seisdoble. Molt aclaridora. Gràcies i molta sort!
Halcón Milenario - 04/04/2011
Gràcies EU per estar ahí. Sou la única opció que mos queda.
Eva - 04/04/2011
Muy buena la entrevista, y mucha suerte !!
músico - 04/04/2011
Lamento decirle señor Martínez que usted va muy desencaminado respecto a la Sociedad Musical por lo que he leído en su entrevista. Antaño ya tuvimos ese local social que usted propone. Era lo que hoy en día es la tienda de animales en la misma esquina de nuestra sede. La Sociedad Musical lo que necesita es una escuela de música en condiciones donde obviamente se deberá planificar un centro social, bar o café-musical, como quiera usted llamarle. En cuanto a lo de la enseñanza musical superior me parece con perdón de la expresión, de mear muy alto, puesto que sólo las tres capitales de provincia tienen un conservatorio superior y lo que realmente hace falta en la comarca es un conservatorio de enseñanza profesional. Lo que antiguamente llamábamos Grado Medio. Le concedo el beneficio de la duda y pensaré que es usted muy ambicioso. No querría pensar que su deseo de implantar la enseñanza superior de música en Alzira es fruto de la ignorancia en el tema.
Manolete - 04/04/2011
He llegit que esteu en contra dels bous peró tinc antes que el vostre antic cap de llista Paco Masía es un fervent admiradors de la fiesta nacional
vilellero - 04/04/2011
Moltes gràcies per la seva resposta Ivan.
flautero - 04/04/2011
Músico, a mí me da igual esta gente, no les he votado, pero creo que lees lo que quieres leer:
-Músico: "se deberá planificar un centro social, bar o café-musical, como quiera usted llamarle" (¿no se ha dicho esto ya? "la creación de un lugar social próximo a la sede").
-Sobre la mejora de las aulas: "Pero, además, su retraso prolongado en las obras, que van camino de más cinco años, ha impedido todavía liberar las aulas y unas mejores condiciones de enseñanza para los alumnos y profesores de la Societat Musical."
-Llámalo como quieras: "la creación de un conservatorio en Alzira"
Benito - 04/04/2011
Me han gustado las respuestas de este candidato. Se nota que sabe de que habla, se ve preparado y con las ideas claras, a tenor de las respuestas a mí me da bastantes garantías y confianza. Posiblemente en otros partido, sin dudas, estaría ocupando un puesto preferente, pero el hecho de estar en IU demuestra que es una persona íntegra, que le da más valor a las ideas que defiende que servirse del carnet para obtener el puesto o ser un enchufado más, o sea, un tonto útil, eso que tanto prolifera.
Mucha suerte Iván.
pepe - 04/04/2011
Donde habeis estado estos cuatro ultimos años? Porque poco o nada se ha visto de tu trabajo y tus propuestas salvo las que la alcaldesa de Alzira leia en los plenos en vuestro nombre: existe un pacto EU-PP?
Astra - 04/04/2011
el señor Ivan Martinez dice que la educacion en el pais valenciano es preocupante,creo que mas preocupante es su nivel cultural respecto a la geografia española,ya que como todo el mundo sabe dicho pais no existe,tampoco le veo la pegatina de NO A LA GUERRA,le recuerdo que España esta metida en la GUERRA DE LIBIA por si no se habia enterado.
músico - 04/04/2011
flautero a mí me parece que tú sí que les has votado, eres uno de ellos, y además tienes poca idea de lo que hablas.
- Sobre el local social: Cuando IU dice que apuestan por un local social cerca de la Sociedad Musical, ¿quieren decir que apuestan por mantener a la Sociedad Musical de Alzira en la actual ubicación por los siglos de los siglos?
- Sobre la mejora de las aulas: cuando IU se queja de que el retraso en las obras de la biblioteca impide liberar las aulas, ¿significa que están de acuerdo en que la Sociedad Musical dé clases en el último piso de la nueva biblioteca?
- Sobre el conservatorio en Alzira: cuando IU dice que quieren que haya enseñanza musical superior en Alzira, ¿significa que después de Castellón, Valencia y Alicante, quieren que Alzira acoja el cuarto conservatorio superior de la Comunidad Valenciana? ¿o significa que no tienen demasiada idea de lo que es un conservatorio ni de las etapas de la educación musical?

Antes de hablar de lo que no sabéis informaros un poco que ya parecéis el PP.
Votante - 04/04/2011
Pepe, ¿lees los apartados de comarcas en prensa? ¿escuchas la radio local? ¿participas en alguna asociación o en los actos locales?

Porque si así fuera sabrías dónde ha estado EU- Alzira estos últimos cuatro años.

¿Pacto EU-PP? jajajajajaja.
HayacK - 04/04/2011
Astra... ¿eres capaz de llamar ignorante a una persona con su nivel de estudios? ¿Que eres tu? Catedrático? XD
EU de Alzira está posicionado en la misma linea que EUPV e IU. Hace falta que emitamos una nota de prensa para dejarlo claro Astra? Porque si es así me pongo ya mismo a redactarla y este viernes pasa por la asamblea.

PD: Lo que va en el programa con respecto a la sociedad musical son las demandas de la sociedad musical. ¿Donde estabas tu cuando nos reunimos con ellos?
La Resistance - 04/04/2011
Pepe, para pacto el que hicieron la última semana del 2010 el PP, el PSD-PSICV y el Bloque para votar juntos y que SI los presupuestos municipales del 2011.
pololo - 04/04/2011
Lo mejor es que dice que el Ayuntamiento tiene margen para endeudarse màs ...porque se lo dice el PSOE y se lo cree...
HayacK - 04/04/2011
Me intriga eso que ha dicho pepe... ¿Un pacto EU-PP? En cuanto les pusieramos nuestro programa político sobre la mesa se tirarían las manos a la cabeza!
ojito - 04/04/2011
Y ademàs les dejan el salon de plenos un sabado para Cayo Lara....PP-EU
Sepiot - 05/04/2011
Qui pot estar tan nerviós com per a dir una burrada com lo del pacte PP-EU? Si eu de dir burraes per lo menos que no ho pareguen
música - 05/04/2011
músico para poder hablar en nombre de lo que piensa EU primero habrias de ser uno de ellos y asistir a sus reuniones para nombrarte portavoz. El que no tiene ni idea de lo que hablas eres tu y quieres poner en boca de otros lo que tu y los tuyos no habeis sido, ni sois, capaces de hacer "ni de proponer". O acaso crees que no sabe todo el mundo que no se ha cumplido ninguna de vuestras promesas? Que solo os dedicais a bombardear con el fin de desprestigiar a otras formaciones y asi intentar confundir a la gente? Más vale que por el bien de la Sociedad Musical te dediques ha hacer aportaciones en positivo y no ha criticar a la gente que tiene ganas de trabajar.
Un beso
músico - 05/04/2011
música o flautero eres la misma persona e intentas desviar la atención con tus conspiraciones. No he hablado en nombre de IU todo lo contrario. He citado tres declaraciones de Iván Martínez en las que está errado según mi opinión. Señor Martínez aclare los malentendidos que ha creado porque en la Sociedad Musical no sentará muy bien que sus propuestas sean dar clases en la biblioteca, un local social, un auditorio comarcal y un conservatorio superior.
flautero - 05/04/2011
"músico" o pepe, no soy "música" ni músico, solo tengo un poco de sentido comun. Y soy votante del PSOE.
Tus propuestas solo las insinuas y no te atreves hacerlas de forma abierta, ni tampoco en un reciente artículo tuyo sobre el tema en nombre del Bloc, si eres quien pienso que eres. Problema de EU son las que haga, pero acusas a los demás de no comprometerse. Tiene guasa, porque NINGÚN partido defiende una ciudad de la música, solo comentaristas que buscan la paja en el ojo ajeno pero no ven la biga en el propio.
Como piensas que se puede hacer la Ciudad de la Música? Auditorio, nueva sede, aulas, locales, conservatorio... Solo el auditorio son 20 m. de €. Todo sumado es como tres presupuestos de Alzira solo para eso. La cuestión es: que se quiere o todo a lo grande o poder ensayar en algun sitio donde se quepa?
Y si se quiere en un plazo de 3-4 años esté todo lo que no te atreves a pedir abiertamente, el Ayuntamiento tendría que dar todo su presupesto solo para eso, y en dos legislaturas, sería LA MITAD. Ya hemos visto el caso que hace Consellería, eso es lo que importamos para el PP. Habrá que ir solucionando las cosas una a una y con realismo, paset a paset. Que ahora no esta el horno como para bollos, ni para augmentar las partidas de Fallas y Semana Santa "tot un encert".
Y eso sin contar como mantener y cuidar eso, da un presupuesto aproximado. Irreal. Eso no lo puede defender nadie y si lo hace, lo hace como tu, con la boca pequeña, porque en público no, y dar el nombre menos.
¿No te das cuenta que en el fondo lo que planteas es lo que hace realmente el PP? A lo grande, "bufar en caldo gelat". Mira la Ciudad de las Artes y las Ciencias, para quitar dinero de otras cosas necesarias. Pero podemos ir a la ópera, eso si.
Info al públic - 05/04/2011
Açò és lo que diu la Societat Musical:

(novembre 2010) “Lo ideal sería una nueva infraestructura en Tulell, en el solar del Auditorio, aunque somos conscientes de que la crisis económica impide a corto plazo la realización de este centro”
http://www.elseisdoble.com/vernoticia/5997/la_societat_musical_dalzira_homenajea_a_luis_suner_y_al_compositor_bart_picqueur_en_santa_cecilia

(novembre 2010)
"Por este motivo, y hasta que la situación económica mejore y se pueda pensar en la construcción de una nueva sede, la Sociedad Musical de Alzira ha solicitado al Ayuntamiento que les ceda parte del espacio libre que quedará en el edificio de la futura biblioteca municipal situada justo enfrente.
«Se impartirían clases teóricas para no molestar a los usuarios de la biblioteca y así podríamos descongestionar nuestro centro», ha explicado el presidente Juan Carlos Monerri, ya que actualmente alumnos y profesores utilizan todas las aulas y despachos del edificio.
Pero desde hace un tiempo los miembros de la Sociedad Musical de Alzira se plantean la necesidad de tener un nuevo centro de mayores dimensiones para poder atender las necesidades tanto de la escuela de música como de la banda y orquesta.
«Mantuvimos conversaciones con una empresa para estudiar la construcción de un nuevo edificio en una parcela cercana al futuro auditorio y cambiarlo por el actual», ha recordado el presidente. Pero la crisis económica ha hecho que este proyecto se paralice al no ser viable en la actualidad."
músico - 05/04/2011
Te desilusionaré pero no soy quien piensas. Yo tambien he sido votante socialista aunque ni ellos ni los otros hayan hecho nada por la Sociedad Musical. Lo de la Ciudad de la música es inviable a día de hoy pero de eso hablaremos en otro momento. Tengo para todos, no sólo para IU. Atácame tanto como quieras pero de la entrevista como músico saco estas conclusiones: IU quiere un bar cerca de la Sociedad Musical, por lo que no contempla una nueva escuela sino que los críos se vayan a la biblioteca, mientras esperan que la Generalitat les haga un conservatorio superior. Ya hace tiempo que los políticos no teneis ni idea de lo que nos pasa a los músicos.
músic que no músico - 05/04/2011
Músico pareix que estigues en posesió de la veritat absoluta i per la qual cosa sols val la teua versió sobre les coses. Que passa que a la societat musical sols hi ha una opinió i coincideix en la teua? t'equivoques hi ha d'altres les quals pareix ser que tu no coneixes tal vegada perquè no et relaciones en ixes persones i perquè penses que la teua opinió és l'única vertadera. Ixe talant en política té una vessant clara. També hi ha gent en la societat músical d'Alzira que voldria tindre un casino com el que va a desapareixer a Benifaió per desgracia, i que molts músics estem defensant. Perquè si a Benifaió i no a Alzira? perquè el teu partit aposta per la ciutat de la música o qualsevol altra posició? a cas estem obligats la resta a pensar com vosaltres? tots no som el primer clarinet de la societat musical, però no t'equivoques tenim dret a opinar i abans de parlar hem contrastat opinions les quals tu i el teu partit pareix que no conegueu, tor-ne a dir-ho a la societat musical, com a la resta de llocs, no sols hi ha una opinió.
granero - 05/04/2011
manolete, podries demanar-li a l'antic cap de llista d'EU que diguera publicament la seua posició sobre els bous, així ens enterariem per ell quina és la seua posició i no per tu.
flautero - 05/04/2011
Si es así, pido disculpas a la otra persona a la que he aludido.
Poco parece que te hayas molestado músico en reclamar esto que defiendes, tú y los que pensais como tú. ¿Estáis en la directiva de la Societat Musical, pues si es así lo que reclamas lo guardas en un cajón, porque públicamente nada de nada?¿has formado una asociación para reclamar todo eso, dónde está?¿a cuántas manifestaciones has asistido y quienes érais los convocantes? En serio, quieres que vengan a tocarte la flauta el PP o el PSOE sino has defendido tu postura? Así nos va. La culpa aquí es quien ha prometido y no ha cumplido (Bastidas) pero tampoco no es solo de los politicos, si seguimos tu argumento.
Creo que algo me he perdido, pues ninguna de estas actuaciones las he oído hasta ahora. Puedo equivocarme, demuestramelo. O nos movemos o poco se hará. Y para uno que se le ve predispuesto, lo machacas.
Jose Beteta - 06/04/2011
Bona nit companys "músico", "flautero", "músic que no músico". Ja que pel que sembla formeu part de la gran família de la SMA i de segur ens coneguem massa bé vos agrairia que si tingueu qualsevol discrepància amb mi me la diguéreu en persona. De moment no mossegue. Per altra banda crec que és totalment legítim que Ivan Martínez desenvolupe la seua idea d'instal.lacions musicals en Alzira a partir dels punts en comú als que arribàrem en aquella reunió junt amb altres partits, no veig necessitat d'anar a per ell com han fet alguns. Com jo ja vaig discrepar amb Ivan en l'esmentada reunió i també he exposat la postura de Compromís respecte al tema no crec necessari tornar a repetir el mateix. El que sí que vos demane novament és que si algun dels companys discrepa amb mi, demà a l'assaig em trobarà. Ho teniu ben fàcil.

Bona nit

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal