Viernes, 17 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.251 Año: 18 Noticias: 46.053 Fotografías: 109.056 Comentarios de usuarios: 125.652
EL SEIS DOBLE
lunes, 10 de junio de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Però quines polítiques de vivenda a Alzira?
Article d’opinió d’Ivan Martínez Araque

“El PP arriba tard a la nostra ciutat, i amb mesures insuficients, però ha rebutjat totes les nostres iniciatives”


 

 f#loreadecor20130325
t#empesta20130410

A Alzira hi ha més de 3.000 vivendes buides, segons dades parcials. Una tercera part són ja propietat dels bancs. Al mateix temps, segons les fonts oficials, només en el 2012 hi hagueren 130 desnonaments. Més d’un centenar de famílies van perdre la seua casa. Hi ha cases sense gent i hi ha gent que s’ha quedat sense casa.

En front d’eixe problema, al País Valencià, però, tenim una Generalitat que ha desaparegut. I a Alzira l’equip de govern de la sra. Bastidas arriba tard i de forma insuficient; s’estan quedant centenars de famílies en el camí. Des del 2011 que tornàrem a tindre EU representació ho estem exigint, i no ha sigut fins enguany que s’està fent alguna cosa.

Però no ens enguanyem, s’està parlant d’una dotzena de cases i centenars de milers d’euros públics:

Per un costat, s’estan confiant totes les cartes en el Pla Alzira Social, que és una via, però la més costosa i lenta. 400.000 euros i a dia de hui sols hi ha quatre vivendes anotades en el registre per a expropiar. I queden molts mesos per a acabar els tràmits i encara més temps per a rehabilitar-les.

Per un altre, el Fons de Vivenda Social. Els bancs, de les 1.000 vivendes que tenen a Alzira, en cediran sis en lloguer social, segons l’acord que s’ha firmat amb el Ministeri.

Per mitjà d’un altre conveni la Generalitat oferirà vivendes públiques de lloguer social per a famílies desnonades, a càrrec de nou dels ajuntaments. De les 100 vivendes que eren de l’IVVSA (Insitut Valencià de la Vivenda, ara desarmat) a Alzira, de moment només es preveu rehabilitar-ne dos.

El PP arriba tard a la nostra ciutat, i amb mesures insuficients, però ha rebutjat totes les nostres iniciatives. Ara, dos anys després, les estan adoptant, però a mitges i parcialment. Si les hagueren tingut en consideració, podrien haver-se beneficiat temps abans moltes més famílies en situacions difícils.

Ja proposàrem des d’EU que l’Ajuntament arribara a un acord amb el Col·legi d’Advocats per a dur a terme una Oficina d’Intermediació Hipotecària, per assessorar a les famílies desnonades. Hem hagut d’esperar a enguany per a què la Diputació moguera fitxa. Però, l’Ajuntament no posa recursos.

En el 2011 els diguérem que Alzira no comptava amb un Pla de Vivenda, un estudi de quin era el problema de la vivenda en cada barri. Ni el tenien ni el tenen. Que hi haguera una col·laboració entre els jutjats i el departament de Serveis Socials i analitzar quines famílies estaven en perill de perdre la seua vivenda per aportar solucions.

EU porta en el programa durant legislatures la creació d’una Agència Local de Lloguer, que fera d’intermediària amb els nombrosos immobles buits i dotar-los de lloguer social. En canvi, s’ha continuat amb les ajudes municipals a la compra de la primera vivenda, amb un cost de 90.000 euros anuals. I amb unes bases que inclouen cases en urbanitzacions o àtics de 200 m2.

Hem de prendre nota de les responsabilitats. Estem patint les conseqüències de les polítiques de vivenda que s’han practicat fins ara. I aquestes s’han basat en l’especulació i en el boom immobiliari: en el valor dels terrenys, en els interessos financers, en un sector amb els peus de fang. I bona mostra són les 15.000 vivendes planificades a Alzira i que s’han quedat en el tinter. Hi ha menys vivenda pública que vint anys enrere, que damunt es va concentrar en zones degradades socialment, incrementant el problema.

Tot això ha causat un vertader desastre. Ja ho vàrem dir. I ara el patim els que sofrírem l’augment desmesurat dels preus de la vivenda i a qui ens atraparen en l’espiral demencial del deute. Donada la situació, el que hem posat des d’EU damunt el tapet són mesures d’urgència, d’emergència social.

Aquest immens drama tindria un respir amb el canvi de la llei hipotecària. Però, ni el PSOE abans en el govern central ni ara el PP ho han fet. I totes i tots sabem per què: mentre es tramitava la ILP de la dació en pagament, la mateixa patronal bancària deia que no. La mateixa banca que ha realitzat inversions ruïnoses, però que hem rescatat amb fons públics, la que té la llei per la mà, aquella que també rep diners barats del BCE i no els inverteix en l’economia real.

Ivan Martínez Araque

Regidor d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira

 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 
 


                            
  .-000021                                                . -000181
                            
.-000006                                                                                                     .-000162
.-000155                             

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal