Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
viernes, 22 de noviembre de 2013
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira proposa que l’ajuntament s’adherisca al Fons Valencià de Solidaritat i lamenta els greus retalls en cooperació internacional de l’Ajuntament

“Dels 100.000 euros al 2011 hem passat als 25.000 en 2013”


 

Dins d’aquest context de crisi, EU-Alzira lamenta que s’haja instal·lat un discurs que ha convertit la cooperació internacional al desenvolupament, l’ajuda humanitària, o la sensibilització i l’educació al desenvolupament en una acció prescindible dins dels ajuntaments en estos moments; com una mena de “luxe” davant la urgència de les necessitats més immediates de la ciutadania i considerem que la cooperació al desenvolupament respon a la demanda ciutadana a les institucions públiques per a que recolzen la solidaritat i la cooperació internacional en recerca d’un ordre més just i la defensa dels Drets Humans a nivell global.

Recordem que una de les principals víctimes de tots els retalls pressupostaris en les administracions públiques estiguen sent les polítiques de solidaritat i cooperació internacional. Dels 100.000 euros pressupostats el 2011 per part de l’Ajuntament d’Alzira (que suposava no arribava al 0,3% del total) hem passat a la meitat, 50.000 euros el 2012 (un 0,15%); i al 2013 una nova retallada del 50% (25.000 euros, un 0’076% del total) estem ben lluny del 0,7% que recomanen els organismes internacionals o la mateixa Llei Valenciana de Cooperació. I no només això. En els pressupostos generals de l’estat aquesta partida ja es va reduir més d’un 70%.

En el treball per la solidaritat internacional es troba el Fons Valencià per la Solidaritat, associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana creada per contribuir des de l’àmbit municipal valencià al desenvolupament dels països empobrits i a la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, i on la implicació i participació dels governs municipals d’esquerres han tingut una participació important des de la seua creació.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “des d’Esquerra Unida del País Valencià, la solidaritat i la cooperació han estat, i estaran, al centre de l’acció política local, autonòmica i estatal,i són part de l’ADN de la nostra formació; així com pensem que segueix vigent el compromís municipal d’arribar a destinar el 0,7% del pressupost municipal a cooperació al desenvolupament.”

Des d’EU s’instarà que l’Ajuntament d’Alzira estiga present i col·labore en el Fons Valencià de la Solidaritat. Segons el portaveu d’esquerres: “des de la nostra formació no entenem el municipalisme del segle XXI sense una visió global del món. Des d’EUPV seguim apostant per la vigència de l’esforç de la cooperació local, i del seu treball en l’ajuda als països del Sud i recolzem el projecte del Fons Valencià per la Solidaritat com un instrument vàlid, i un referent per a la cooperació i la solidaritat internacional dels ajuntaments valencians”.

EU-Alzira

  

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

En El Seis Doble Temático…

UGT-Andalucía cargó mariscadas y karaokes en Costa Rica a la Junta

El general Prim fue estrangulado tras ser tiroteado en la calle del Turco

 

 

 

 

 



                           
        .-000169                                       .-000158                                                .-000245                                               .-000133


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialHumanismo

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pere Peres - 22/11/2013
La solidaritat és una paraulota per als mercats. Això no ho dic jo, ho diu el Papa Francesc. I com que els capitostos del PP, sempre tan del ciri en la mà, i tan prinmirats, no en volen dir de paraulotes, doncs agafen i es desvien 6 milions d'euros --deu em guard-- destinats a la construcció d'un hospital en Nicaragua, als seus conters particulars. En acabant i, en veure tan farcida la llibreta d'estalvi, s'afanyen a comprar garages i entresols en l'Avinguda d'Ausiàs March de València "malament viu qui té lo pensament per enemic fent-li d'enuigs report" glossava el poeta de Beniarjó... També els arribà a aquests miserables amb tant milió d'euro per apanyar-se un veleret al port de Dénia a la Marina Alta.
Tots soms pecadors. Això tampoc ho dic jo, també ho diu el Papa de Roma Francesc I. I com que tots els capitostos de la cova de lladres del PP són més beatos que una òstia de beneïr, doncs, ale! a pecar que són quatre díes.
M'estalvie més fòrmules de solidaritat directes tot i evitant passar pels conters bancaris en els quals aquests diputats electes tinguen poders o possibilitat de clavar cullerada.
Salutacions.
no comprender - 22/11/2013
interesante palabras de comentario pero yo no entender a Pere Pere , por favor huste hablar español del normal o valensiano para yo entender a huste vien !
grasias amigo , yo confiar en huste y esta que huste buena gente y tradusir para mi !
Pere Peres - 22/11/2013
Posar un ruc com tu a llegir un text em costaria més que enganxar l'haca al carro. Millor vaig i em faig una cervesota, que hui és divendres.
De la festa la vespra.
no comprender - 23/11/2013
yo sigo con no comprender bien , yo estrangero ¿ que ser ruc , haca ,vespra ?
Pere Peres - 24/11/2013
Què és ruc? I tu m'ho pregunte? ruc ets tu.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal