Sábado, 4 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.238 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.616
EL SEIS DOBLE
miércoles, 4 de febrero de 2015
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez - Foto de archivo: Hayack (El Seis Doble)
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira senyala com a nul el resultat de les polítiques de vivenda de l’equip de govern i ho qualifica de “legislatura perduda”

En la nostra ciutat encara hi ha planificades més de 8.000 vivendes



.-000357

EU-Alzira denuncia l’escàs interès de la Generalitat i el PP en matèria de vivenda, que culmina amb tot un bloc de vivendes socials en ruïnes. Ivan Martínez (EU-Alzira) senyala com “les polítiques de vivenda de la Sra. Alcaldessa han obtingut uns resultats absolutament nuls amb l’única finalitat de servir sols d’aparador, davant el desastre d’anys en matèria d’habitatge per part de les administracions.”

En el mes de maig del 2013, l’Ajuntament d’Alzira i la Generalitat Valenciana, després de fulminar l’Institut Valencià de la Vivenda, signava un conveni segons el qual el Consell no es comprometia a rehabilitar cap vivenda i ni posava recursos ni finançament de les vivendes socials existents en la nostra ciutat. Malgrat les diverses vegades que hem preguntat sobre la qüestió en cap moment ni la Sra. Alcaldessa ni la regidora de Serveis Socials han posat mitjans per a l’estat de ruïna de les vivendes públiques en la ciutat.

Segons Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “EU-Alzira hem posat en qüestió al llarg de tota la legislatura les mesures que l’equip de govern deia que anava a emprendre en matèria de vivenda, perquè sols era un aparador de cara a fora, sense contingut, sense aportar solucions reals al greu problema que té la societat alzirenya. Els resultats han sigut nuls durant aquesta legislatura, com acabem de comprovar.”

Només cal fer balanç del que s’ha dut a terme:

En el mes de març del 2013, l’Ajuntament d’Alzira s’adheria al Fons Social de Vivendes que “oferien” els bancs en lloguer social amb un acord amb el govern central. No han arribat a les 2.000 en tot l’Estat (quan el parc immobiliari buit a tota Espanya pot arribar als 4 milions de vivendes i hi ha hagut més de 400.000 execucions hipotecàries). Per molt que hem preguntat, en el cas d’Alzira no se’ns han donat mai dades.

En el gener 2013, la Sra. Bastidas anunciava el seu projecte estrella d’Alzira Social amb la finalitat de fer-se’n amb 48 vivendes per rehabilitar-les i entregar-les en lloguer social. A data de hui, més de dos anys després, s’ha tractat d’una compra de cases ruïnoses als bancs i sols se n’han entregat 3. Del pla Feder europeu que devia contribuir a desenvolupar eixe projecte, res se sap.

 

Tal i com explica I. Martínez: “des d’EU lamentem que hem assistit a uns anys i una legislatura perduda. No hi ha hagut un Pla de Vivenda que planificara les actuacions a realitzar i que aquestes foren les més eficaces possibles, com ara la creació d’una Agència Local de Lloguer, per al lloguer social i d’emergència. Segons dades oficials, més de 200 famílies a Alzira han perdut la seua vivenda –atenent el pagament de la plusvàlua, l’impost municipal-. I no ha sigut perquè no hi hagueren, almenys, alguns recursos per dur-ho endavant, com ara els 400.000 euros reservats a l’Alzira social.”

Per a EU, el drama de la vivenda i de moltes famílies també en la nostra ciutat ha sigut el resultat d’un model econòmic basat en l’auge immobiliari i també d’una política pública de vivenda abocada a la compravenda i l’especulació (amb més de 8.000 vivendes planificades encara a la nostra ciutat). Fa anys que la vivenda pública va desaparèixer, arraconada en la perifèria; no queda ni rastre de l’edifici de la Muntanyeta i ara tot un bloc en els pisos de “la Diputació” es troba en ruïnes a Alzira. Les conseqüències de tot plegat han sigut desastroses.

EU-Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 
.-000100
.-000295
.-000306
.-000352




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal