Sábado, 4 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.238 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.616
EL SEIS DOBLE
miércoles, 4 de febrero de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto: Hayack (El Seis Doble)
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira insta Bastidas a adoptar mesures per a fer front a l’augment dels casos de la pobresa energètica

En la nostra ciutat ha augmentat en més d’un 20% el nombre de famílies en risc d’exclusió social que no poden pagar, entre d’altres, el rebut de la llum o l’aigua



.-000357

Davant l’augment dels casos, el dur hivern que patim i els abusos de les companyies energètiques, des d’EU-Alzira tornem a instar l’equip de govern a emprendre mesures per fer front a la pobresa energètica, per donar ajuda als centenars de famílies en la nostra ciutat que tenen serioses dificultats a poder pagar les factures dels subministraments més bàsics d’energia.

Segons l’Asociación de Ciencias Ambientales, un 26% de les llars al País Valencià pateixen pobresa energètica, i no poden mantindre en unes bones condicions de temperatura. La pobresa energètica, que afecta especialment els domicilis amb menors o gent major, es veu agreujat per l’evolució a l’alça del rebut de la llum, que s’ha incrementat de manera abusiva. En la nostra ciutat ha augmentat en més d’un 20% el nombre de famílies en risc d’exclusió social que no poden pagar, entre d’altres, el rebut de la llum o l’aigua, segons les entitats socials.

Segons explica Ramón Vives, coordinador local d’EUPV-Alzira, “des de la nostra formació hem presentat diverses propostes que des de l’àmbit de l’Ajuntament podrien dur-se a terme, l’última en el mes de desembre passat. I l’equip de govern i la Sra. Bastidas ni tan sols la vulgueren debatre.”

Entre les mesures que hem posat damunt la taula, es trobarien:

Instem que les regidories de Serveis Socials i Urbanisme realitzenuna primera acció duent a terme auditories energètiques en les vivendes demandants d’ajudes d’emergència social. D’aquesta manera, es podran detectar quin tipus de subministraments tenen contractats i si utilitzen sistemes poc eficients. En aquests casos, es proposaran alternatives i ajudes d’inversió.

També que per als casos més urgents s’establisca una línia d’ajudes/subvencions que dins el programa per combatre la pobresa energètica per a que les famílies amb més dificultats puguen fer front als subministraments mínims d’electricitat, gas i aigua a la seua llar.

De la mateixa manera, pensem que podrien organitzar-se tot un seguit de tallers didàctics als barris per explicar a la ciutadania com es llegeixen les factures, com s’han d’interpretar i, d’aquesta manera, garantir si és justa la quantitat que s’està pagant.

Per últim, l’Ajuntament d’Alzira negociarà amb les companyies energètiques que operen a la nostra ciutat possibles solucions davant els impagaments de les famílies mancades de recursos mínims per tal d’evitar el tall del subministrament i poder garantir l’accés als consums mínims.

EU-Alzira

 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

.-000100
.-000295
.-000306
.-000352




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Lector - 04/02/2015
La pobreza energética acelera cada año la muerte de 800 valencianos. La C. Valenciana es la autonomía en la que más ha aumentado el porcentaje de hogares que no pueden calentar su casa y ya alcanza al 26 %.
Levante digital. http://www.prensaescrita.com/adiario.php?codigo=S&pagina=http://www.levante-emv.com
Frente a los datos aportados, ¿Qué respuesta aporta a las personas necesitadas el PPALzira?, ¿Le recordará la Sra. Bastidas, en el próximo Pleno, a IU-Alzira que su concejal no asiste a las procesiones locales?.
JJ Sánchez - 05/02/2015
Estoy de acuerdo en que debemos actuar para minimizar la pobreza energética en nuestra ciudad de Alzira, pero a mí me gusta más si le quitamos la etiqueta de cualquier partido político, por lo que pido que desde el Ayuntamiento, coordinado por Servicios Sociales, se canalice, al menos parte de la ayuda, para la compra de botellas de butano, para el pago del recibo de la luz y del agua, en organizaciones como la Cruz Roja, Cáritas, El Norte Perdido, o cualquier otra agrupación de Alzira que se dedique a los más desfavorecidos. Sería eficaz que el Ayuntamiento dé una dotación económica a cada una de estas organizaciones y seguidamente, de forma transparente, justifiquen los pagos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal