Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.588
EL SEIS DOBLE
miércoles, 18 de febrero de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto de archivo: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Des d’EU declararem Alzira Ciutat amb hospitalitat, solidària i compromesa

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira



Des d’EU destaquem que cal arribar a destinar el 0,7% a projectes de cooperació internacional; adhesió al Fons Valencià de Solidaritat; Ciutat pel Comerç Just; obertura d’un Alberg de Transeünts; elaboració d’un Pla d’Immigració.

Els objectius i continguts del programa municipal de pau i solidaritat s’agrupen en els següents apartats:

- Posicionaments sobre política internacional, perquè no som aliens a aquest tipus de problemàtica. Mitjançant mocions, missatges subscrits per càrrecs públics, suport a campanyes populars d’ajuda material, informació a la població, etc.

- Promoció de valors i actituds. Amb objectius i projectes concrets d’informació, educació i sensibilització per al desenvolupament de la consciència crítica i dels valors i actituds de pau i solidaritat: col·laboracions en el sistema educatiu sobre l’educació per a la pau i la solidaritat com eixos transversals, activitats extraescolars, agermanament amb centres d’ensenyament del Tercer Món, col·laboració amb ONGs en campanyes i activitats, creació d’un servei d’informació i documentació, introducció de la interculturalitat en la programació cultural de l’Ajuntament, etc.

- Cooperació en el desenvolupament i intercanvis solidaris. La cooperació al desenvolupament constitueix una vessant important de la solidaritat. Com expressió del suport al compliment de les recomanacions de les Nacions Unides, de destinar com a mínim el 0,7% del PIB per ajuda al desenvolupament, els pressupostos municipals comptaran almenys amb el 0,7% del pressupost consolidat per solidaritat i cooperació, fent sempre explícit que, a més a més, són necessaris canvis estructurals cap un nou ordre econòmic internacional més just i solidari.

- La cooperació al desenvolupament haurà de fer-se transparentment, amb participació de les ONGs en la seua gestió, el control social mitjançant dels Consell Municipal de Benestar Social (Pau i Solidaritat) i informació a la població sobre el seguiment i els resultats dels projectes finançats.

- En cas de noves relacions d’agermanament s’inclouran no sols l’aspecte econòmic, sinó el coneixement mutu i l’intercanvi d’experiències socials, culturals i polítiques, havent d’implicar al màxim d’organitzacions socials. Caldria establir com a prioritàris països amb els que ens uneixen llaços històrics i culturals com els d’Amèrica Llatina, Sàhara occidental i l’àrea mediterrània, i tercer món.

- Suport als immigrants i promoció de la interculturalitat. Com objectius generals haurem de plantejar-nos: promoure els valors d’igualtat i diversitat; defensar, promoure i protegir els drets dels immigrants; i promoure la integració social i la interculturalitat.

- Creació d’un espai físic on es puguen adreçar les persones immigrants per a obtindre informació i assessorament dels seus drets i facilitació de les necessitats bàsiques per a viure tal com: habitatge social i altres. A tal efecte i haurà tractament directe d’aquests temes amb les empreses que contracten a aquestes persones per a treballar com puguen ser les cooperatives i altres.

- A partir del coneixement de la situació social i laboral dels immigrants en la localitat, es procedirà a l’elaboració d’un programa d’intervenció interdepartamental que establisca mesures concretes amb l’objectiu d’aconseguir la igualtat d’oportunitats, incloent aquelles que es tinguen que reivindicar, concertar o convenir amb altres administracions: servei d’acollida, informació i assessorament sobre assumptes jurídics, laborals i socials, suport a la integració escolar, aprenentatge de la llengua, llibres i materials, etc..; atenció sanitària i accés als servies socials en igualtat de condicions, així com a un habitatge digne; formació laboral i ocupacional; campanyes contra la discriminació i els perjudicis, etc..

Conforme hem manifestat cal la reforma i obertura en condicions d’habitabilitat de l’alberg del transeünt. Aquest alberg no s’ubicarà mai en una zona de les considerades amb problemes marginals de la ciutat. Les actuacions en aquest camp hauran d’anar a càrrec del pressupost de serveis socials i no del 0,7% de cooperació.

 

Mobilització social, associacionisme i participació

L’Ajuntament no ha de substituir, sinó potenciar la mobilització social i l’associacionisme en torn a objectius solidaris i de defensa de la pau, incorporant en totes les seues actuacions la participació ciutadana, de forma programada, amb recursos humans i materials. La participació col·lectiva ha d’anar més enllà de les ONGs, fomentant la implicació de tot tipus d’associacions i entitats en les campanyes i activitats, així com en les comissions d’agermanament.

EU-Alzira

 


 

.-000357

 

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira

Programa de EU-Alzira

Pàgina Web EU-Alzira  

EU-Alzira en Facebook 

EU-Alzira en Twitter 

 

 

  Información pactada de partidos políticos

.-000358
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialHumanismo

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 18/02/2015
El 0'7 que es quede en Espanya per a ajudar als espanyols, que falta ens fa.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal