Domingo, 19 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.253 Año: 18 Noticias: 46.060 Fotografías: 109.062 Comentarios de usuarios: 125.656
EL SEIS DOBLE
viernes, 3 de abril de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Des d’EU hem defensat un urbanisme a Alzira amb unes perspectives reals, de major respecte mediambiental i cap a la participació ciutadana

35 propostes per guanyar Alzira


.-000358
Alguns dels eixos principals de les nostres polítiques urbanístiques:

La participació ciutadana en l’aprovació i desenvolupament del planejament urbà

Això suposa, fonamentalment, una ampla informació al públic en el seu procés d’elaboració i l’aprovació per mitjà d’un referèndum entre tota la ciutadania alzirenya. La planificació estratègica pot definir-se com una forma sistemàtica d’impulsar el canvi i de crear el millor futur possible per a un poble i/o una ciutat. Més específicament, la planificació estratègica:

 

Donar protagonisme als espais lliures, zones naturals, forestals i agrícoles

Hem de prioritzar la recuperació i preservació dels espais agraris i forestals, proposar la creació de circuits naturals i paisatgístics que permeten l’accés ordenat i sostenibles als espais naturals per part de la ciutadania.

Reivindicar el valor econòmic i ambiental dels espais naturals, dels rius i barrancs i dels seus entorns, i dels espais agraris i forestals i la necessitat de fer plans i programes d’actuació i d’inversió municipals destinats a la recuperació i regeneració d’aquests espais, no deixant-los com espais “buits” o “residuals”, sinó ressaltant-ne els valors de tota mena per la qualitat de vida.

Crear un viver d’empreses en matèria agrícola o ambiental en terrenys municipals, com l’Hort de Redal.

Prioritzar les polítiques de rehabilitació i recuperació dels espais ja urbanitzats i construïts. Reciclar la ciutat. Evitar el consum innecessari de sòl

Consolidar i revitalitzar la qualitat urbana en tots els barris, millorar-ne la habitabilitat, integrar els diferents barris, amb especial atenció a l’accessibilitat i mobilitat internes, dotar-la dels equipaments i els espais públics encara necessaris, potenciar els valors d’atracció casc antic – La Vila o Sant Joan-, com a centre comercial, culturals i de trobada ciutadana.

Donar especial importància a les propostes d’intervenció i millora en el casc urbà consolidat, amb la delimitació de zones de transformació que coincidisquen amb edificis industrials abandonats, o zones degradades, per tal de permetre’n la transformació, tot recuperant-les per a la residència, amb l’obtenció alhora dels corresponents equipaments i zones verdes que milloren la qualitat de vida.

Desenvolupar els sòls destinats a equipaments i parcs i jardins urbans en els diferents barris aprofitant les cessions dels nous sectors d’urbanització que completen els espais encara buits, en relació als barris veïns preexistents.

Definir noves zones de centralitat urbana, comercial, de serveis i aparcaments en els diferents barris, situats en la perifèria, així com la previsió d’eixos de vies cíviques, en que es done prioritat als vianants. Alzira té un tamany ideal per a aquest tipus d'estratègies.

Cal evitar el consum innecessari de sòl i garantir la protecció del patrimoni cultural i arquitectònic.

 
Vies, carrers i places

Adequació i reordenació de la xarxa viària urbana, amb una nova estructura de vies principals i rondes, descarregant de trànsit els carrers interiors i suprimint afectacions de l’anterior pla, millorar la connexió amb la resta del territori obrint les rondes cap a la resta del territori municipal i els entorns.

Adequar la ciutat al vianant. Mesures de restricció de l’ús del vehicle privat a motor a determinades zones d’Alzira, compatibilitzant el seu ús i els desplaçaments de vianants, estudiant l'aplicació d'horaris per a donar prioritat a un o als altres, explicitant experiències semblants en aquesta matèria ja aplicades de manera positiva a altres localitats del nostre entorn. Una ciutat per on es puga caminar constitueix sense dubte l’aposta més ambiciosa per la qualitat de vida en l’entorn urbà. Impulsar i estendre el transport públic.

 

Preparar la ciutat per la societat de la informació

En els propers anys s’ha de garantir l’accés universal a les xarxes de comunicació de “banda ampla” o sense cable (wi-fi) amb unes bones condicions econòmiques, de forma que servisquen a objectius de millora del benestar social i eviten la marginació de determinats territoris i sectors socials. Cal garantir l’accés a internet, a serveis interactius, participació directa, formació continua, telecomunicacions, comerç, indústria, etc. Al màxim nombre d’usuaris en bones condicions econòmiques.

Això suposa impulsar la redacció de plans director o plans especials de telecomunicacions a cada localitat o territori, que regulen no sols els aspectes materials d’implantació de les xarxes, tot regulant-ne el traçat i minimitzant-ne els impactes urbanístics i arquitectònics, sinó també les actuacions per garantir-ne el seu màxim aprofitament i accessibilitat universal.

EU-Alzira

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal