Lunes, 6 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.240 Año: 18 Noticias: 45.974 Fotografías: 108.965 Comentarios de usuarios: 125.622
EL SEIS DOBLE
sábado, 11 de abril de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira defensa una fiscalitat justa, redistributiva i verda

35 propostes d'EU per guanyar Alzira


.-000358

Els últims anys, amb el pretext de la depressió econòmica que encara patim, la situació s’ha agreujat per a totes les institucions públiques. No sols això si no que ha patit tota una sèrie d’atacs a la seua autonomia, sota el pretext fals del dèficit (ja que, de totes les administracions, han sigut les que menys han contribuït a ell), i en realitat han sostret competències i recursos als ajuntaments: plans d’estabilitat pressupostària, plans d’ajust, nova llei de règim de bases local, reforma fiscal... Amb aquestes condicions s’ha fet complicat dur a terme plans i millores a tots els ajuntaments, tot just quan més necessari és.

 

Els punts principals a debat

Que hi haja un model de finançament concertat no sols entre el govern central, sinó també autonòmics i ajuntaments.

Que hi haja un nou model de finançament local que garantitze la suficiència financera de les entitats locals.

Que s’exigisca el reconeixement del deute històric municipal que s’ha generat per la insuficiència de recursos així com per haver desenvolupat serveis allà on la resta d’administracions no complien. Es tracta d’uns 7.000 m d’euros en el conjunt de l’estat i prop d’un 26% dels pressupostos municipals.

Exigir que la llei de govern local i de finançament local tinga partides suficients i que es faça sempre amb el màxim consens.

Exigim que els ajuntaments participen dels ingressos de les CCAA, per cumplir amb els objectius de suficiència financera.

 

Mesures a desenvolupar

Aconseguir que els impostos no superen l’índex anual de preus.

Procurar per una tributació encaminada a aconseguir una redistribució de la riquesa més justa.

Procurar que les tributacions locals no suposen un vertader entrebanc per al desenvolupament del comerç i indústria local, bàsicament inclosos dintre de la petita i mitjana empresa.

Aconseguir uns preus de serveis públics que tinguen en compte la seua utilitat social.

Procurar per unes subvencions i/o ajudes que facen possible que les persones (jubilats/des, aturats/des...) amb vertaderes dificultats econòmiques no paguen impostos municipals.

Caminar cap a una fiscalitat verda: sota el principi de qui contamine més, pague més i afavorir la implantació d’energies netes.

Afavorir pressupostàriament totes aquelles activitats socials, culturals, medi ambient, generadores d’ocupació, etc..

Possibilitar una mena de servei que procure per un menor nombre d’impostos i/o taxes incobrats.

Procurar per una total transparència en la gestió dels recursos econòmics públics.

Destinar el 0,7% a cooperació internacional.

 

Pressupostos municipals: majors ingressos

Nous ingressos. Tal i com presentà EU-Alzira en les ordenances fiscals és possible un cànon a les vivendes buides dels bancs (50% de l’IBI) i no aplicar la bonificació del 95% de l’IAE a les grans empreses.

D’igual manera, el rescat de diferents serveis municipals privatitzats que, com hem demostrat des d’EU, suposarien un estalvi de l’IVA i el beneficis que s’enduen les concessionàries.

També es pot millorar la gestió en molts àmbits. Una reducció del 30% de diverses partides del Pla de Modernització, aprovar d’una vegada plans de viabilitat en les societats municipals.

Al mateix temps, l’Ajuntament pot disminuir en un 30% algunes càrregues: despeses administratives, productivitats i gratificacions, publicitat i propaganda, etc.

 

Vivendes buides

EUPV-Alzira proposa que l'Ajuntament inste als distints serveis tècnics a elaborar un informe tècnic i econòmic sobre la possibilitat de mantindre l'increment general de l'Impost de Béns Immobles o bé el canvi d'alguns dels coeficients emprats, en particular els que afecten a aquells immobles que manquen d'ocupació, a solars desocupats en el casc urbà o les segones residències registrades en el terme municipal de la ciutat. I això amb la finalitat d'introduir uns altres criteris fiscals que tinguen en compte la progressivitat, atenent la baixada d'ingressos que suposaria la revisió cadastral vigent.

EUPV-Alzira

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal