Lunes, 6 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.240 Año: 18 Noticias: 45.975 Fotografías: 108.965 Comentarios de usuarios: 125.621
EL SEIS DOBLE
martes, 14 de abril de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira exigeix complir els preceptes d’aconfessionalitat de les institucions públiques

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira


.-000358

La Constitució de 1978 estableix de manera explícita el caràcter aconfessional de l´Estat espanyol. En virtut que el mateix marc legal al que totes i tots estem sotmesos, s’assenyala en l’article 16.3 de la Constitució espanyola que l’Estat és aconfessional i no reconeix cap religió com a oficial.

Per això, en la mesura en què les corporacions locals formen part també de l’Estat, els representants de les institucions públiques elegits democràticament, no poden actuar ni participar en actes eclesials ostentant la representació de la institució de la qual formen part sense vulnerar el principi constitucional esmentat. La separació Església catòlica-Estat és un tret fonamental dels sistemes democràtics moderns, i ha de ser respectat per totes les institucions de caràcter representatiu al seu àmbit d’actuació.

Així, la participació com a tal de la Corporació Municipal de l’Ajuntament d’Alzira en actes convocats per l’Església catòlica, com ara puguen ser processons, misses majors, etc, esdevé com una vulneració i incompliment flagrant de la nostra norma fonamental i dels principis del nostre ordenament jurídic. En eixos actes, els membres de la Corporació que acudeixen, ho fan proveïts dels símbols de representació pública de l´Ajuntament d’Alzira i crea confusió sobre el caràcter democràtic, representatiu i aconfessional de la nostra institució.

De la mateixa manera, també s’incompleix aquest principi quan, als càrrecs electes, s’estipula l’obligatorietat del jurament de la seua possessió davant un exemplar de la Bíblia.

A més a més, l’Ajuntament d’Alzira ha decidit prolongar el títol d’Alcaldessa Perpètua, adoptat per la corporació nacionalcatòlica el 1949, a una entitat sobrenatural com és la Mare de Déu del Lluch.

 

Per tant, reclamem:

Que la Corporació Municipal de l´Ajuntament d’Alzira procedisca a complir amb el principi constitucional d’aconfessionalitat de les institucions públiques, abstenint-se de participar com a membre de la Corporació Municipal en cap acte de caràcter religiós.

Que els membres de la Corporació Municipal de l´Ajuntament d’Alzira que, des de la seua llibertat religiosa, opten per participar en actes de caràcter religiós ho facen individualment, i sense cap signe extern ni protocol·lari de representació pública.

Per últim, cal la retirada de la distinció de la ciutat a elements religiosos, cosa que no impedeix la distinció a persones que, des del seu càrrec religiós o des de les seues creences, hagen destacat pels seus serveis a la nostra societat.

 

Entre altres mesures, també des d’EU-Alzira proposem a l’equip de govern que les antigues cases del personal del cementeri, situades a l’entrada, i que hui ja no es fan servir per això (el vell reglament sí que ho recull, però no l’actual), puguen servir per a fer aquestes cerimònies civils o de altres religions i poder despedir allí el dol. No és un cost massa onerós si es fa d’un mode senzill i pot estudiar-se que vinga de les subvencions de Diputació, com altres obres que s’han fet en el cementeri.

EU-Alzira

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Salvador - 14/04/2015
Gracias por vuestra claridad y por vuestra coherencia expresada en actos de vuestras ideas. Algunos de nuestros políticos asisten a las procesiones y otros actos litúrgicos, pero su pensamiento y hechos, falta de coherencia, está en otros asuntos mucho más mundanos y tratando, previo engaño, de arrancar un voto de personas bien intencionadas.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal