Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
lunes, 18 de mayo de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els socialistes d’Alzira proposem un nou model de ciutat amb la participació oberta a la ciutadania

Aguilar: “Els socialistes pretenem crear un sistema que permetrà una participació directa dels ciutadans en la vida municipal”


 

.-000353

Isabel Aguilar, candidata a l'alcaldia ha declarat que "els socialistes crearem la Regidoria de Participació Ciutadana Oberta. Es crearà esta nova àrea de treball amb dotació pressupostària per tal de celebrar assemblees obertes a tota la població, ja siguen per tractar i debatre temes generals (pressupostos, inversions, noves instal•lacions, etc), com temes sectorials (esport, festes, etc.)".

El concepte de Regidoria de Participació Ciutadana Oberta es sustenta en tres pilars bàsics: la Transparència, la Participació i la Col•laboració. Però sense la transparència com a prioritat fonamental, els ciutadans no podran exercir el seu dret de participar i col•laborar en els projectes de gestió d'un Estat democràtic.

Tot ciutadà té dret a l'accés a la informació pública, és a dir, dret a conèixer la informació que es troba en qualsevol administració pública i de qui treballa en ella.

Aguilar té clar que "un Govern transparent fomenta i promou la rendició de comptes davant la ciutadania i proporciona informació, de manera senzilla i clara, sobre el que està fent i sobre els seus plans d'actuació, permetent d'aquesta manera que els ciutadans puguen realitzar un control de l'acció de govern".

De la mateixa manera Aguilar ha assenyalat que "un Govern participatiu afavoreix el dret de la ciutadania a participar activament en la conformació de polítiques públiques i anima a l'Administració a beneficiar-se del coneixement i experiència dels ciutadans. Per tant, impulsa accions i orienta actuacions que augmenten el protagonisme i implicació dels ciutadans en assumptes públics i compromet amb major intensitat a les forces polítiques amb els seus conciutadans".

Perquè puga haver una participació real en les decisions públiques, el treball en l'Ajuntament també ha de ser col·laboratiu entre els distints nivells de l'administració, les empreses privades i els ciutadans. Amb estos principis de transparència, participació i col•laboració s'ha de cristal•litzar, en un futur proper, el model de Govern Obert.

Els socialistes pretenem crear un sistema que permetrà una participació directa dels ciutadans en la vida municipal, que donarà veu i vot als ciutadans i que foren ells els que defensaren les seues mesures per a la ciutat en el ple municipal.

Aguilar lamenta que "actualment, les propostes, queixes i reclamacions dels ciutadans no arriben a tindre cap efecte sobre la gestió municipal. Nosaltres incorporarem les propostes de la ciutadania als processos de govern de l'Ajuntament, li donarem poder als ciutadans perquè les seues opinions arriben a nosaltres i que puguem adoptar les decisions que corresponen amb el sentir majoritari".

Els socialistes també estenem esta obertura a la col•laboració ciutadana a altres canals com internet, on mantindrem agendes públiques que faran partícips als ciutadans de la nostra activitat institucional, la nostra presència en activitats d'organitzacions i sectors socials, així com la nostra assistència a activitats del partit.

També facilitarem la participació de la ciutadania a través de les xarxes socials on es podran recollir peticions i demandes perquè els ciutadans puguen participar en la presa de decisions sobre els assumptes estratègics més transcendents d'Alzira. En qualsevol projecte que tinga efecte sobre l'entramat urbà i supose una transformació per a la ciutat haurà un informe preceptiu de participació ciutadana. És un dret del ciutadà i també l'obligació del polític d'escoltar.

Presentarem un sistema d’arreplega d’opinió dels alzirenys amb diverses consultes utilitzant les noves tecnologies de la comunicació.

El Portal de Transparència municipal inclourà el currículum dels representants polítics, les retribucions dels càrrecs públics, les despeses de representació, publicitat i promoció institucional, l’inventari de béns i drets dels regidors i les regidores i els acords plenaris.

L'alcaldessa i els regidors mantindran agendes públiques en Internet, on faran partícips als ciutadans de la seua activitat institucional, la seua presència en activitats d’organitzacions i sectors socials, així com la seua assistència a activitats del partit.

Abans de cada Ple es publicaran en el Portal les iniciatives del govern i dels grups municipals des del moment del seu registre, permetent a través de les xarxes que la ciutadania puga comentar i valorar cada iniciativa de forma prèvia a la celebració del ple.

Generalitzarem la Consulta Ciutadana Directa sobre les decisions estratègiques transcendents i sobre l’orde de prioritats de les inversions municipals de l’exercici segu¨ent i la seua consignació pressupostària, tant a través d’Internet com presencialment, establint mecanismes que garantisquen la neteja del procés i la seua transparència.

Implantarem la Iniciativa Popular Local per a incorporar les propostes de la ciutadania als processos de govern de l'Ajuntament.

Farem pública la informació relativa a les partides pressupostàries destinades a cada línia d’ajudes públiques, a més de facilitar informació actualitzada sobre el seu estat d’execució.

Facilitarem el coneixement dels projectes urbanístics per mitjà de la seua exposició, especialment els seus documents més representatius, a través del Portal, i en lloc públic i accessible, com el vestíbul de l’Ajuntament.

L’alcaldessa socialista retrà comptes en assemblea ciutadana al final de cada any, així com explicacions exhaustives de les causes dels incompliments del programa de govern i de les promeses electorals realitzades.

Una persona, un càrrec, una retribució. Els càrrecs electes percebran un únic salari per totes les seues competències i actuacions. No acceptaran regals llevat que tinguen caràcter simbòlic o un valor econòmic irrellevant.

PSPV-PSOE Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

.-000358





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ZUPRA - 18/05/2015
He leido bien el articulo. Yo voto por costumbre Socialismo, pero que me perdone la candidata por dicho partido. Lo que dice suena bonito, pero se le olvido algo muy importante El COMO PIENSA HACERLO. cLARO SIEMPRE QUEDA en una promesa de campaña- NADA

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal