Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
jueves, 14 de marzo de 2024
Clic en la foto para ampliar

Fernando Pascual
Ver imágenes de esta noticia
1

 Les falles d'Alzira complixen 135 anys
Opinió: Fernando Pascual

Convertint-se en un llegat que els ciutadans atresoren amb orgull



._000936
Enguany marca una fita significativa en la història de les Falles d'Alzira, ja que la festivitat complix 135 anys des de la seua creació. 
 
Des dels seus humils començaments fins a convertir-se en un dels esdeveniments culturals i festius més destacats de la Comarca de la Ribera, este aniversari commemora una rica tradició que ha evolucionat i perdurat al llarg dels anys.
 
Les Falles, en la seua essència, són testimonis de la creativitat, la devoció comunitària i l'expressió cultural que ha caracteritzat a Alzira des de finals del segle XIX. Va ser en 1889 quan la primera falla va ser erigida a la ciutat, marcant l'inici d'una tradició que ha perdurat a través de generacions. Al llarg d'estos anys, les falles han experimentat transformacions notables, adaptant-se als canvis socials, culturals i econòmics, però sempre mantenint la seua essència festiva.
 
Durant més d'un segle, les falles han sigut far cultural, contribuint a la identitat d'Alzira i convertint-se en un llegat que els ciutadans atresoren amb orgull. La construcció de monumentals falles, la música contagiosa de les xaranges, l'explosió de color, l'economia activada per la festivitat i les inoblidables mascletades són part integral d'esta tradició que ha perdurat i evolucionat al llarg del temps.
 
El compliment d'estos 135 anys, destaca la resiliència i l'adaptabilitat de les Falles d'Alzira. Al llarg de les dècades, la festivitat ha enfrontat desafiaments i ha superat obstacles, però ha florit gràcies al compromís de tots els fallers i falleres i la passió indestructible per preservar esta rica herència cultural.
 
Esta celebració anual no sols és una mostra de creativitat i expressió artística, sinó també un testimoniatge del fort teixit social que unix als habitants d'Alzira. Les falles han transcendit el seu paper inicial per a convertir-se en un símbol d'identitat col·lectiva i un esdeveniment que atrau l'atenció no sols a nivell local, sinó també nacional i internacional. Com ho ha sigut la declaració per la UNESCO, com a Patrimoni Cultural de la Humanitat. 
 
En este exercici faller en commemorar estos 135 anys de les Falles d'Alzira, se celebra no sols la continuïtat d'una festivitat, sinó també la història viva d'una Ciutat. Que este aniversari siga una oportunitat per a reflexionar sobre la importància cultural, social i econòmica de les Falles, així com per a mirar cap al futur amb renovat entusiasme, assegurant que esta tradició única continue il·luminant els cors de generacions esdevenidores.
 
En este especial any commemoratiu, de les Falles d'Alzira, és necessari rendir un reconeixement sentit a tots aquells que han contribuït a convertir la nostra festa fallera en un fenomen reconegut a nivell mundial. Després de més d'un segle d'evolució i creixement, ens enorgullix anunciar que hui dia les Falles d'Alzira ocupen un lloc de distinció com la segona potència mundial en esta celebració única. 
 
Des dels artistes fallers que donen vida a monumentals estructures fins a les comissions falleres que, amb enginy i esforç, organitzen cada detall de les festivitats, tots han exercit un paper crucial en l'ascens de les Falles d'Alzira.
 
A més, vull estendre el meu agraïment a aquells que, al llarg dels anys, han treballat incansablement per a preservar i promoure esta tradició. Des de les autoritats locals, fins als patrocinadors, tots han exercit un paper essencial en la projecció de les Falles d'Alzira.
 
Que este reconeixement a tots els que han contribuït a fer possible este assoliment global siga un homenatge a la rica història de les Falles d'Alzira i un estímul per a les generacions esdevenidores, que portaran avant esta tradició amb la mateixa passió i dedicació que l'han caracteritzada al llarg dels anys. 
 
Que les Falles d'Alzira, continuen brillant com un far cultural i festiu per al món sencer!
 
Fernando Pascual Moscardo | Expresident del PSOE d'Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
Opinión

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal