Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
lunes, 10 de octubre de 2011
Clic en la foto para ampliar

Presentació a Carcaixent del llibre Joc de pilota
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 Notícies de la Ribera
El govern municipal d’Algemesí ha malgastat en 4 anys 125.000 € destinats a joventut

Demà es presenta un llibre a Carcaixent que se centra en el joc de pilota
Senyera ha celebrat el 9 d’Octubre amb la poesia d’Estellés
Treta de la fallera major infantil i presentació dels esbossos fallers de la falla El Canet de Cullera


 

Algemesí

Més Algemesí denuncia el balafiament de recursos econòmics destinats a joventut

Durant els últims quatre anys l’Ajuntament d’Algemesí ha estat malbaratant els diners públics dedicats a joventut realitzant un “Algecampus” que se’ls ha anat de les mans. Estem parlant d’una “party” informàtica pensada principalment per a autopromoció del propi equip de govern. Examinant la comptabilitat ens hem assabentat que el cost de primera edició -2008- ascendí a 49.489’58 €, un autèntic despropòsit per a una activitat per a no més de 130 persones i que durà tres dies. Es tracta d’una activitat que estava pressupostada inicialment en 18.000 €. El resultat final és que, donat el descontrol de l’equip de govern, en la primera edició l’Ajuntament es gasta quasi 31.500 € més del pressupostat, és a dir un 175% més del que esperava.

Aquest 49.500 € es gastaren per fer un encontre informàtic al qual assistiren no arriba a 130 persones dels quals, en la primera edició ni un 50% (60 persones aproximadament) eren d’Algemesí. Ens costà més de 700 € per cada algemesinenc que assistís a aquest encontre, un autèntic balafiament. Durant les quatre edicions l’Ajuntament s’ha gastat quasi 125.000 € en una activitat sobredimensionada per unes 130 persones cada any, la qual cosa és un autèntic despropòsit (Els ingressos per quotes i altres conceptes no arriba a 10.000 € en els quatre anys). Aquest diners haveren estat millor gastats en beques per a joves estudiants, cursos formatius per a joves sense formació laboral suficient, ajudes a les associacions juvenils, bonificacions a empreses per a contractar joves... que és el que la nostra joventut necessita.

Per contra, l’Ajuntament apostant per una política populista es gastà inútilment aquests 125.000 €. En 2008 gastà més de 4100 € en una carpa de 300 m2 -i la corresponent moqueta-; gastà 4000 € en lones publicitàries per a l’entrada i altre tipus de publicitat; 24.000 foren els euros que es gastà en el material i el muntatge informàtic d’una xarxa per a 130 assistents als qual cal afegir 6000 € en la instal·lació elèctrica (30.000 € per a poder estar tres dies connectats on-line).

Des de Més Algemesí considerem que aquestes xifres són inacceptables i que només demostren la necessitat de figurar i donar-se a conéixer de l’aleshores nou equip de govern. Una autèntica política juvenil no pot consistir en “cremar” la majoria de recursos en un únic esdeveniment tal i com s’ha fet sinó que ha de ser continuada, ha de durar tot l’any, i ha de ser diversificada (cultura, oci, vivenda, ocupació, associacionisme...).

Les edicions posteriors (2009-2011) han anat reduït paulatinament les despeses, però han continuant tenint per objectiu la pròpia autopromoció de l’equip de govern, al qual li preocupa ben poc la situació actual de la joventut. En 2009 costa 31.652,47 € (11.600 € més dels pressupostats), en 2010 costà 22.557 € i en 2011 20.917,74 €. Siga com siga, ens continuen pareixent xifres desproporcionades per a un encontre informàtic que reuneix a unes 130 persones ( unes 70 sols d’Algemesí en les últimes edicions) i que abans de 2008 era organitzat per joves d’Algemesí pràcticament a cost zero. Els 125.000€ gastats aquests quatre anys en un encontre informàtic que dura tres dies contrasta amb el pressupost dedicat durant aquest període a cursos i tallers educatius per a tot l’any: 28.000€ durant els quatre anys.

Més Algemesí considera que l’Ajuntament ha pensat més en ell mateix i en la seua imatge que en els joves. Es per això que no ha deixat de gastar-se tots els anys entre 1200 i 2700 € en les lones publicitàries que hi posa a l’entrada del Algecampus. 8000 € gastats en les quatre edicions per a la porta pose que estan fent l’activitat. La concepció actual de l’Algecampus, a més de buscar l’autopromoció de l’equip de govern, ha comportat també un malbaratament de recursos públics: hi ha empreses que han facturat més de 44.000 € durant aquests quatre anys (no és una crítica a l’empresa, sinó als organitzadors). Cal afegir que a més tampoc s’ha fomentat la figura del voluntariat i la participació altruista, ja que els que presumptes “col·laboradors” han cobrat les hores, ascendit aquestes en la darrera edició a més 4000 €.

Per a Més Algemesí, un encontre d’aquest tipus, contra el qual no tenim res, deuria estar encarat a fomentar l’associacionisme del poble i l’autogestió dels joves, tal i como s’havia fet en els les “campus-party” organitzades abans de 2008 pels propis joves. És per això, que anem a proposar la transformació de l’Algecampus en una trobada informàtica de cost reduït (2.500 €) que siga organitzada pels propis joves i usuaris tal com es feia abans, i anem a demanar que la resta dels 17.500 € que es destinen anualment siguen dedicats a polítiques de foment de l’ocupació juvenil i de cursos de formació juvenil per tal de pal·liar l’elevat nivell d’atur.

Josep Bermúdez

Més Algemesí

 

Consultar el document “Principals despeses de les quatre edicions d’Algecampus

 extretes de la comptabilitat de la intervenció municipal”

 
 
 

Carcaixent

Demà es presenta un llibre que se centra en el joc de pilota

Edicions 96 presenta demà dimarts, a les 19.00 hores, en col·laboració amb les FACA, l’última carpeta de la seua col·lecció Tallers de Cultura Popular Valenciana, que compta amb el suport de la Federació Escola Valenciana.

El treball se centra en el Joc de Pilota, des del seu origen i la seua implantació arreu del món, així com en la identificació de les diverses varietats que en perviuen al País Valencià i la identificació dels elements necessaris per a la seua pràctica.

Tot des d’un punt de vista molt didàctic, ja que no de bades els autors, Sebastià Giner, Vicent Molines i Ferran Luque, compten amb una llarga experiència tant en el camp de l’ensenyament com en el de la pilota, la qual cosa els ha permès bastir un material molt complet.

Ja des d’una vessant més pràctica, el llibre conté les instruccions per fabricar una pilota i proteccions per a les mans utilitzant materials quotidians. També inclou les instruccions per posar en marxa un taller d’iniciació al Nyago, modalitat del joc de pilota quasi extingida, a partir de la qual és molt senzill iniciar-se en la pràctica del joc de pilota.

La carpeta s’acompanya d’un DVD amb contingut audiovisual per reforçar cadascun dels capítols del llibre, i també hi ha disponible un quadern d’activitats complementàries que s’ha preparat des de l’editorial per tal que, cas que es considere convenient, puga reforçar-se algun dels aspectes que treballa el llibre.

Els autors recorden que totes les dades referides a la pràctica d’aquest esport són molt positives i afegeixen que “el repte és ara aconseguir que la pilota siga un esport modern i popular arreu del món, i per sort, existeix la Confederació Internacional de Pilota a Mà que treballa en aquest sentit. A més, ara tenim lleis i instal·lacions que permeten treballar la pilota des dels centres educatius, una forta implicació en l’esport de base, campionats, campus i escoles de tecnificació... i tota una sèrie d’actes que li donen rellevància.” La presentació serà al local de les FACA, al carrer del Mestre Giner, núm. 44 de Carcaixent.

 
 

Cullera

Treta de la fallera major infantil i presentació dels esbossos fallers

El passat dissabte, 8 d’octubre, es va celebrar al nostre casal faller la tradicional treta de les nostres falleres majors i la presentació d’esbossos per a l’exercici faller 2011/2012. La nostra fallera major infantil per a aquest exercici serà Nuria Roig i Bou i els dos artistes fallers són Fede Alonso i Andreu i Arturo Benavent i Pérez, repetint la experiència de l’any anterior que van suposar la consecució de dos primers premis. Aquests dos signaren els seus contractes amb el president Carlos Bou i Mateu.

Nuria té una gran trajectòria fallera, ja que porta molts anys vivint aquesta festa i està encantada de representar a la comissió infantil. Fede Alonso plantarà per tercera vegada el monument faller gran per tal d’agradar als fallers amb la seua creació. I respecte a Arturo Benavent, ens plantarà el monument infantil per quarta vegada. 

Els desitgem tota la sort del món als tres per tal que siga un exercici faller fantàstic.

Falla El Canet

 
 

Senyera

Senyera celebra el 9 d’Octubre amb la poesia d’Estellés, les rondalles d’Enric Valor i una passejada per la Font Amarga

La jornada de celebració del 9 d’Octubre ha servit per reivindicar la defensa de la llengua, els nostres poetes i escriptors i per fomentar la lectura entre els veïns

El Bloc-Compromís per Senyera  ha commemorat per primera vegada el 9 d’octubre al poble amb una jornada lúdica, festiva i cultural en la qual els més menuts han adquirit bona part del protagonisme. La jornada ha començat amb una exposició interactiva, que sota el títol Marcapàgines convidava als lectors a reflexionar i compartir amb la resta de persones els llibres que més els han marcat al llarg de la seua vida. A més, els més menuts han pogut gaudir d’un taller de titelles i marcapàgines i han sigut traslladats A l’estora màgica, un racó de lectura amb dotzenes de llibres per llegir, jugar i fullejar. L’exposició ha comptat també amb una selecció de llibres de tota mena destinat al públic adult. Un dels estands s’ha dedicat al poeta Vicent Andrés Estellés.

Ja per la vesprada, ha tingut lloc L’excursió per la llengua, una caminada a la Font Amarga. En un paratge i entorn natural privilegiat, els vora 40 caminants han pogut gaudir d’un teatre de titelles, La història del mig pollastret, d’Enric Valor. La jornada s’ha tancat amb un emotiu homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés a càrrec del Grup de Teatre la Sènia, que ha fet lectura d’alguns dels poemes més representatius de l’extensa obra del poeta de Burjassot. La celebració d’aquestes activitats compleix l’objectiu de difondre la nostra cultura i la nostra llengua i, sobretot, incloure la Diada del País Valencià en el calendari festiu de tots els senyeruts i senyerudes que s’ha implicat en totes i cadascuna de les activitats plantejades.

Bloc-Compromís per Senyera
 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Archivos de esta noticia  -  Si tu navegador no abre estos archivos, pulsa el botón derecho del ratón y selecciona la opción "Guardar enlace como".

PRINCIPALS DESPESES D'ALGECAMPUS

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal