Domingo, 5 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.239 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.619

Óscar Martínez
1 2 3

El Nou Bàsquet Alzira guanya al líder Xàtiva amb remuntada inclosa

L’equip entrenat per Alberto Lahoz va aconseguir sobreposar-se a un mal inici i a les baixes per a acabar emportant-se el triomf

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira va donar la sorpresa de la jornada en imposar-se, amb remuntada inclosa, al Nou Basket Xàtiva, que arribava al duel com a líder amb una sola derrota. Els jugadors entrenats per Alberto Lahoz van aconseguir sobreposar-se a un mal inici i a les baixes per a acabar emportant-se el triomf (74-67).

L’equip de la Costera va eixir molt més concentrat, amb més velocitat en les seues accions i una bona defensa. L’entrenador alzireny es veia obligat a parar ràpidament el xoc per a frenar la sangria visitant, que dominava en l’electrònic (0-10; min. 4). Passats els minuts inicials, els jugadors alzirenys van anar entrant en el partit. Van elevar el nivell defensiu i es va començar a atacar amb més paciència i millors moviments. Només la preocupant falta d'efectivitat ofensiva impedia reduir les distàncies al final del primer quart (6-20).

De tornada de nou a la pista, el tècnic alzireny va ordenar un canvi de defensa i el Nou Basket Xàtiva va començar a trobar majors dificultats per a anotar. El Nou Bàsquet Alzira va empatar el partit (25-25; min. 15), però, tot seguit, el Xàtiva va traure profit d'un parell d'accions precipitades dels nostres jugadors per a obrir de nou una petita bretxa en el marcador (29-37). Un triple final dels alzirenys minimitzava els danys i permetia arribar al descans amb un desavantatge de només cinc punts (32-37).

La decoració del partit va canviar després del pas pels vestidors. La defensa dels nostres sèniors continuava ofegant l'atac del Nou Basket Xàtiva, les ajudes defensives funcionaven i els de la Costera tenien problemes per a desenvolupar el seu joc. D’altra banda, la productivitat ofensiva dels nostres va millorar i Juancar va posar les taules en l'electrònic (41-41; min. 25). Basant el seu joc en un gran treball defensiu, el Nou Bàsquet Alzira aconseguia culminar la remuntada i arribar al final del tercer quart amb avantatge (52-46).

L’últim període va arrancar amb precipitacions i nervis per part dels dos equips, encara que els nostres es mantenien per davant (58-50; min. 33). Però el Nou Basket Xàtiva no havia dit l’última paraula. Els visitants van canviar a una defensa en zona molt tancada baix de l’anella, que convidava a llançar des de lluny. En esta ocasió, els jugadors alzirenys tenien el dia inspirat des del 6,25 i la diferència se’n va anar fins als tretze punts (63-50; min. 35).

Veient com se'ls escapava el partit, els de la Costera van augmentar la pressió i van començar a crear molts problemes als nostres jugadors, arribant a situar-se a només cinc punts (69-64; min. 38). En els moments clau, el treball defensiu va mantenir al Nou Bàsquet Alzira per davant. Ja a la desesperada, el Xàtiva va recórrer a les faltes, però la victòria ja no es va escapar del Fontana (74-67).

Al remat, després d’una setmana difícil i amb baixes importants, el Nou Bàsquet Alzira, a força de treball i constància, va aconseguir traure el partit avant i anotar-se una valuosa victòria que el manté en la part alta de la classificació.

Derrotes dels sèniors i victòria dels júniors

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior femení no va poder guanyar en el duel comarcal contra el CSA Carcaixent (37-53). Al derbi arribaven els dos equips empatats en la classificació, amb el mateix balanç de dos victòries i cinc derrotes. La victòria de les carcaixentines es va cimentar en la primera part, que es va tancar amb un marcador de 19-33. En la represa, el duel es va igualar, però les nostres jugadores van acusar el cansament i les baixes i no van poder reduir el desavantatge.

D’altra banda, el sènior masculí B, Blasmetal Aluminis Alzira, no va poder aconseguir la victòria contra l’Olleria Bàsquet (65-74). La primera part va ser d’alternatives en el marcador per part dels dos equips, que van firmar taules al descans (34-34). En la represa, els visitants van establir un màxim avantatge de deu punts (49-59), que el Blasmetal va neutralitzar en el darrer quart, però l’Olleria va jugar amb més ordre els últims minuts per a endur-se el triomf.

Finalment, l’equip júnior masculí, Base Sportleader Alzira, va aconseguir un nou triomf, en esta ocasió a la pista del CB Pego per 58-60. Els jugadors entrenats per Fran Pérez “Villa” van dur la iniciativa en el marcador durant els tres primers quarts, amb un màxim avantatge de tretze punts (33-44). Però en l’últim període, el conjunt local va millorar en defensa i es va posar per davant (57-56). En un final ajustat, un Base Sportleader Alzira més encertat va aconseguir una victòria agònica que el manté en la part alta de la classificació.