Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 11 de enero de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Què li passa a l’hivern
Article d’opinió de Pedro Domínguez

“El canvi climàtic està en marxa i les temperatures poden pujar en les properes dècades fins a 6ºC més”


 

https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Pedro%20Dom%C3%ADnguez%20Gento%20%28red%29.jpgNatura

-----------------------------------
Pedro Domínguez Gento
 

Pel matí fa fred però cap al mig dia està fent unes temperatures que més pareixen de primavera que d’hivern. I això que pot semblar positiu, perquè a quasi ningú ens agrada el fred, resulta prou negatiu, ja que trastoca els cicles naturals i pot enganyar la flora i la fauna, per exemple fent que les plantes florisquen massa prompte i, sobretot, perquè ens pot portar un estiu massa calorós.

El canvi climàtic està en marxa i els científics de l’IPCC calculen que, si seguim així, les temperatures poden pujar en les properes dècades fins a 6ºC més. Feu un xicotet esforç e imagineu com quedarem a València i a Espanya amb aquesta pujada...

Doncs les solucions són relativament fàcils, de sentit comú, i a més de resoldre aquest problema i d’altres semblants ajuden a estalviar diners i milloren la nostra salut. Serien per exemple:

Utilitzar l’automòbil particular sols l’imprescindible i conduir racionalment (sense accelerons, respectant les normes i rebutjant els tot-terrenys).

Preferir anar a peu, en bici i en transport col·lectiu: tren normal, metro i autobús.

Aprofitar la llum i el calor naturals, adaptar la vivenda a les condicions de la zona per estalviar energia, contaminació i diners.

Promoure els aparells eficients (classe A) i les llums de baix consum, utilitzar els de gas per produir calor, etc.

Impulsar les energies renovables, especialment la solar, de forma descentralitzada i a les teulades.

Potenciar la reducció, reutilització i el reciclatge, amb recollida selectiva, el paper reciclat (escrit per les dues cares), etc.

Protegir amb efectivitat la vegetació que encara tenim, terrestre i aquàtica.

Incrementar les zones verdes i els equipaments a les ciutats.

Boicotejar les multinacionals petroleres, interessades en no canviar el model.

Recolzar els col·lectius que treballen per fer realitat aquestes mesures.

I tenint en compte que els governants han demostrat reiteradament ser incapaços de resoldre el problema, hem de ser nosaltres els ciutadans els que ens impliquem en resoldre-ho, pel compte que ens té, ara que encara és reversible.

Per la nostra part, la Ribera en Bici us invita a passar-vos a la bici sempre que pugueu i també a participar en les nostres excursions, passeigs familiars sense pressa per descobrir el paisatge riberenc que encara dóna gust de vore. Així, aquest diumenge eixim, a les 9:30 hores, de la Plaça Major per anar a la Murta. Com sempre: cadascú responsable d’ell mateix, casc recomanable i menors acompanyats.

 
 
 
 
 
 

 

                            
                      .-000119                                                                                                            -000120

                            

  .-000121                                                   . -000122            
                           
.-000124                                                .-000130

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pedro Domínguez - 11/01/2012
Més informació concreta, de l'Agència Estatal de Meteorologia, del Ministeri, etc.:

http://www.aemet.es/es/noticias/2011/12/climaticoavance2011

http://www.marm.es/es/cambio-climatico/temas/default.aspx

http://www.ahorraresfacil.net/lariberaenbici/docs/canvi_climatic_pais_valencia.pdf

http://www.ladyverd.com/articulo/720/houten_todo_ventajas_en_la_ciudad_sin_coches.htm
--
Mosquitozumbon - 12/01/2012
Estoy plenamente harto de estas chorradas que organizan cuatro yupis funcionarios, que realmente no les hace falta de nada y aun se indignan con nosotros los parados por no acudir a estas gilichorradas.
Lo que nos hace falta es trabajo, y menos gente que quiera cerrar empresas como Eurocebollas y otras por contaminar el medio cuando la mayoría no tenemos ni para dar de comer a nuestra familia.
Es lamentable ver como esta gente insolidaria vive en un mundo de fantasia tirando piedras a cualquier iniciativa de empleo con la bandera del cambio climático.
La chorrada del cambio climático no está ni mucho menos demostrada y las glaciaciones en nuestro planeta han sido más rápidas y brutales que ese absurdo fenómeno que les permite apoyar ideas como el aborto libre el cierre de empresas y otras majaderías en contra de la vida que son como mínimo insolidarias y contrarias a la ética y a la humanidad.
Tambien hablan de sostenibilidad, cuando este concepto pasa por controles de natalidad absurdos y dictatoriales como el que conocemos en China.
Personalmente, para echar piedras a un tejado ajeno, primero me fijaría en quienes viven allí. Quizás son vuestros vecinos, si, esos a los que fastidiais con las salidas en bici y que por entorpecer el tráfico contaminamos infinitamente más mientras llegamos tarde a nuestros trabajos.
Mucha gente ya no os aguantamos y me gustaría hacer desde aquí un llamamiento para crear una plataforma en contra de estas chorradas que nos molestan más cada día que pasa. ¿Qué será lo próximo? ¿Una plataforma de corruptos fuera que solo ataque a las derechas?
Farteta - 12/01/2012
Xe em pareix fantàstic. Podíem ficar el nom " Em mi no comptes" ¿ qué vos sembla?.
baphomet - 12/01/2012
Mosquitozumbon, no és poden escriure més barbaritats en menys espai!!!! El canvi climàtic és un fet contrastat i acceptat per la comunitat científica, i les seues conseqüències van a ser molt més perjudicials per la vida dels sers humans que l'abortament lliure que tant et repugna.... De fet, l'increment dels períodes de sequera en algunes àrees del món estàn agreujant les fams cròniques i provocant inmenses mortandats de dones, xiquets i ancians.
Pot ser, com que això no passa a Alzira, a un bon cristià com tú (ho supose per la teua referència a l'abortament), no li importa gens i prefereix ignorar-ho, però no vullgues donar als demés cap lliçó de solidaritat i ètica.
La ciutat no és propietat dels cotxes, ni tan sols dels conductors. El mateix dret tenim els que fem ús d'altres mitjans de locomoció a circular, com si volem no utilitzar-ne cap i passejar... I som molts més dels que penses els que també estem farts de conductors tan "cívics" com tú, que es posen un volant a les mans i es creuen que els impostos que paguen valen més que els que paguem la resta. Qui més fastidia als conciutadans son, precíssament, els individus com tú, que aparqueu en doble fila o en les rampes per als minusvàlids per què penseu que conduir un cotxe ús dona eixos drets a molestar als demés.
Si fà tens que no mulles, apanyat amb les manetes i relaxat, seràs més feliç, i no caldrà que faces el ridícul muntant plataformes d'amargats!!!!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal