Viernes, 3 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.237 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
sábado, 28 de enero de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Carcaixent M’agrada presenta de la mà de Xavi Sarrià el documental “Una llengua que camina”

Les activitats continuaran amb una visita guiada a la Murta en febrer, a càrrec d’Aurelià Lairón, arxiver i cronista d’Alzira


 

L’Associació Cultural Carcaixent M’agrada ha programat per a hui dissabte 28 de gener, en l’Auditori Municipal, la projecció del documental “Una llengua que camina”, que analitza la realitat social del valencià a través de cinc persones d’àmbits molt distints, fent una radiografia de l’ús de la llengua en les ciutats i pobles, de nord a sud i a tots els àmbits.

Es dóna la circumstància que Carcaixent ha estat una de les poblacions que apareix al documental. Així es recullen les opinions d’alguns veïns i professionals del poble, vinculats al col·lectiu, com ara Dolors Pedrós (gerent d’Edicions 96) o Joan Carles Girbés (cap de publicacions de Bromera), a més de Diego Gómez, mestre al CEIP Víctor Oroval i un dels fils conductors del documental. 

En acabar la projecció, s’obrirà un debat en el qual participaran Amanda Gascó, directora del documental i Xavi Sarrià, músic i escriptor que és també un dels eixos del documental i a qui tots coneixem per ser el cantant d’Obrint Pas.

A més de Diego Gómez i Xavi Sarrià, una professora de periodisme de la Universitat d'Alacant, Mar Iglesias, el dermatòleg de l'Hospital General de Castelló, Gerard Pitarch i la romanesa valencianoparlant, Dariana Groza, posen rostre a l'estat de salut del valencià. 

La projecció del documental forma part del programa anual d’activitats de l’Associació Cultural “Carcaixent M’agrada”, que continuarà amb una visita guiada a la Murta en febrer, a càrrec d’Aurelià Lairón, arxiver i cronista d’Alzira. 


  

 
               .-000119


.-000120
.-000121
.-000122

 





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasCarcaixent

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal