Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
sábado, 19 de mayo de 2012
Clic en la foto para ampliar

FOTONOTICIA
Un instante durante el acto de presentación de las fiestas de la Mare de Déu de la Salut en braille. El acto se celebró ayer en el Museu Valencià de la Festa de Algemesí, en la sala que acoge de manera permanente la indumentaria, música e información sobre esta fiesta ya declarada Patrimonio de la Humanidad. El Seis Doble estuvo allí. En la edición del lunes ampliaremos detalles con un reportaje y entrevistas a los participantes.
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA
Compromís es nega a pujar els impostos als veïns de Senyera

El plan de ajuste en La Pobla Llarga prevé una subida de tasas
Bloc-Compromís de Carcaixent vol transparència en adjudicació beques
L'agricultor cobra per 20 quilos de taronges el mateix que costa un café
Més Algemesí sol•licita viabilitat econòmica de la gestió del pàrquing
EU Algemesípreguntarà per l’adjudicació de la gestió del pàrking
La biblioteca d'Almussafes amplia horaris durant el període d'exàmens
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


  

.-000148


Compromís per Senyera denuncia la falta d'informació davant la no aprovació del pla d’ajust i es nega a pujar els impostos als veïns de Senyera

Compromís denuncia la incertesa a la qual s’enfronten els municipis als quals no se’ls ha aprovat el pla d’ajust exigit pel decret de pagament als proveïdors.

La negativa del Ministeri d'Hisenda al Pla d'Ajust presentat pel govern municipal de Senyera, encapçalat per la popular Pilar Alandes, ha suposat un dur colp per al municipi amb un futur econòmicament molt incert.

En l'últim ple extraordinari Compromís va reprovar a les representants populars la falta d'informació davant l'actual situació i va exigir a l'alcaldessa més serietat a l'hora d'abordar el futur econòmic. "No ens podem basar en declaracions de ministres o articles de premsa per prendre decisions en un plenari", afirmen els regidors de Compromís que es negaren a votar una pujada de les taxes municipals de guarderia i vehicles. "La pujada d’impostos es contemplava en un pla d’ajust que ha estat denegat. Sent així les coses, no té sentit aprovar una pujada precipitada d'impostos i ofegar els veïns. Cal exigir solucions al govern central i més serietat en el desenvolupament d'un decret que ha anat publicant-se per parts i que no defineix clarament les conseqüències de la no aprovació del pla d'ajust".

Compromís per Senyera acusa al govern central d’haver actuat amb improvisació en l'elaboració d'aquest decret i ha instat a la popular Pilar Alandes a que exigisca responsabilitats en el si del seu partit. Ja en el seu moment, el grup municipal de Compromís denuncià que aquesta disposició suposa un greu atac a l’autonomia local que no resol el problema fonamental de l’administració local: la manca d’un adequat i suficient finançament.

Ja en l’anterior plenari, el grup Compromís per Senyera va presentar una moció exigint al govern espanyol que modificara el Reial Decret-Llei per a que l’interés a pagar pels ajuntaments siga l’1% més el 0’25% i que les xicotetes i mitjanes empreses i els autònoms tinguen preferència per a cobrar el deute. La moció exigia també que la Generalitat Valenciana pague als ajuntaments les subvencions que deu i que aprove una llei de finançament local que garantisca els recursos suficients a tots els municipis. La moció fou aprovada per unanimitat amb els vots dels tres partits que formen la corporació, inclós el Partit Popular.

Els dos regidors de Compromís, Sandra Capsir i Pau Mascarós,  han fet explícit el seu malestar qualificant d’”indecent políticament” que el Banc Central Europeu deixe als bancs els diners a un interés de l’1%, mentre els ajuntaments els han de tornar  a un mínim del 5%.  “No s’entén que la solució del PP a la falta de finançament dels municipis siga ofegar els ajuntaments mentre es destinen diners públics al rescat d'entitats bancàries”.

Finalment la pujada d'impostos no fou aprovada ja que el PP governa amb minoria i el PSOE s'abstingué en les votacions.

 
 

EU advierte que el plan de ajuste en La Pobla Llarga prevé una subida desorbitada de tasas y precios públicos

El Ayuntamiento de La Pobla Llarga, reconoció el pasado mes de marzo, ante el Ministerio de Hacienda, una deuda de 5.314.930 €, de los cuales 3.631.340 € correspondían a facturas pendientes reconocidas a la luz del RDL 4/2012.

Pero en la sesión plenaria del pasado lunes, aun con la incertidumbre de conocer el % de interés que se iba aplicar y con los únicos votos favorables del PP, la cifra con la que se aprobó acudir al préstamo del ICO se vio incrementada hasta los 3.748.353,83€, con lo que el total de deuda pendiente se situaría en los 5.431.943,83€, sin tener en cuenta otras posibles cantidades con la administración pública, como la deuda de otros 100.000 € más pendientes de impagos a la Seguridad Social.

El portavoz municipal de EUPV, Vicent Dasí advirtió que “esta operación supone acudir a un préstamo para que entre todos los ciudadanos paguemos la deuda del Ayuntamiento, y sin duda que los proveedores puedan cobrar es la parte positiva del mismo, pero por otra parte un volumen importante de esa deuda son impagos de la Generalitat y la Diputación, y otra parte costes de urbanización que deberían asumir los propietarios de los terrenos, muchos en manos de empresas promotoras. Hacer recaer todo ese sobrecoste en los vecinos, no es justo. Se especulaba que se aplicaría un interés que rondaría el 5%, lo cual resulta gravoso, pero si se confirma que realmente se situará prácticamente en el 6%, la carga de intereses que vamos a tener que soportar resulta escandalosa.  En los próximos 10 años, entre los intereses por esta operación y las obligaciones ya contraídas, habremos pagado cerca de 2.160.000 € SOLO EN INTERESES. Como se suele decir ‘pagar i plorar’. Está claro para quien es el negocio y para quien el sacrificio.”.

La gran parte del desajuste económico se ha producido con el estallido de la crisis inmobiliaria. A los primeros síntomas advertimos al Sr. Soler que los presupuestos que se estaban haciendo eran una temeridad, y nos ninguneo. De aquellos polvos, estos lodos. Su mala gestión y su nula planificación nos han llevado a donde estamos. ”

El Plan de Ajuste del Ayuntamiento, con el cual los gobiernos locales han de garantizar que tienen capacidad de generar ingresos y ahorros suficientes, para devolver el crédito y hacer frente a sus intereses en 10 años, fue aprobado recientemente por el Ministerio.

 El grupo municipal de EUPV, advierte que el contenido del mencionado plan “no es nada convincente, y es más bien preocupante”.

El plan contempla algunas subidas de impuestos, de mejora de la recaudación, de ahorro energético y de futuras subidas de precios de los servicios públicos.

Para Dasí “las medidas para mejorar la recaudación y de ahorro energético, no son realistas, ni creíbles, no se van a cumplir y mucho menos en los primeros años. Respecto a la propuesta de subida de precios de los servicios públicos, pone el vello de punta, y supone pedir más esfuerzo a quien menos tiene, que son quienes principalmente utilizan estos servicios.”

El plan recoge unas posibles subidas de precios en el Servicio de recogida de basura, de la Escoleta Infantil, de la utilización del Polideportivo, y de la Escuela de Adultos, para el periodo comprendido entre el 2012 y el 2.021. Además introduce la posibilidad de aplicación de una tasa para la utilización de los Servicios Sociales Municipales en el 2.016, algo inédito hasta ahora.

Dasí quiso aclarar que “desde el equipo de gobierno insisten en matizar que confían en que estas medidas no sean necesarias, pero lo cierto es que la hoja de ruta está trazada y ya tienen su coartada. Si se aplican, los servicios públicos cada vez van a tener menos de públicos y más de privados, que al fin y al cabo es lo que pretende el PP con Soler a la cabeza.”

EUPV de La Pobla Llarga



Bloc-Compromís de Carcaixent ha demanat a l’equip de govern (PP-PSD) transparència en el procés d’adjudicació de les beques per a joves que convoca la Diputació 

El grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent en l’última comissió d’interior ha demanat a l’equip de govern (PP-PSD) més transparència en el procés d’adjudicació de les beques per a joves que convoca la Diputació de València. Tal i com indiquen les bases generals de la Diputació, és l’Ajuntament qui decideix el perfil dels candidats, i l’encarregat de realitzar-ne la selecció, basant-se en les necessitats i llocs de treball disponibles.

Per açò, des de Bloc-Compromís hem demanat unes bases més clares, on estiguen ben definides les places que ocuparan els becaris en cadascun dels departaments municipals, així com els estudis exigits per a ocupar-les.

“Caldria que es fera públic el llistat de llocs de treball que es preveu ocupar amb becaris, abans de l’adjudicació de les beques. Suposem, per exemple, que no està previst becar a ningú procedent de la rama d’estudis sanitaris. Convindria aleshores que se sabera per tal que els estudiants d’aquesta rama no perderen el temps fent gestions inútils. Així estalviaríem burocràcia i no donaríem falses esperances a un bon grapat d’estudiants”, afirma Rosa Nicolau, regidora de la coalició i membre de les comissions d’Interior i Cultura.

“A més, les bases aprovades per l’equip de govern, no resolen qüestions com ara la preferència o no de determinades titulacions. Podria donar-se, per exemple, un empat en la baremació entre dos estudiants procedents de titulacions diferents, totes dues relacionades amb una mateixa família. Com que a les bases no figura de manera clara quina titulació és la preferent, quedaria a criteri de la comissió avaluadora l’adjudicació de la beca, la qual cosa podria originar malentesos. És per açò que demanem unes bases més clares i elaborades, semblants a les de localitats veïnes, per donar més transparència al procés”, continua Rosa Nicolau.

Bloc-Compromís no comparteix l’explicació de l’equip de govern, que s’ha excusat dient que estudiarà el tema en anys vinents, però que enguany ja estaven publicades. A més els nacionalistes pensen que el regidor delegat de l’Àrea d’Interior, no hauria de formar part de la Comissió avaluadora, en un exercici de clara transparència.

“És fonamental que no es deteriore més la confiança dels joves en les institucions, i la presència de polítics per decidir qüestions merament tècniques no ajuda massa”, conclou Rosa Nicolau.

“La Dipu te Beca” és un programa de la Diputació de València que ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques a joves de la localitat, com a experiència per apropar-se al mon laboral prop de sa casa. El programa està dirigit a joves, estudiants universitaris i de formació professional, per a realitzar pràctiques en els mesos de juliol i agost. Carcaixent s'ha adherit al programa “ La Dipu te beca” per a la concessió de fins un màxim de 31 beques. Aquestes pràctiques a més estan remunerades i són molt sol·licitades pels joves de la nostra localitat.

Rosa Nicolau
Regidora Bloc-Compromís
 
 

EU Algemesi preguntarà en el pròxim plenari si ja coneixen quina serà l’empresa que es quedarà amb l’adjudicació de la gestió del pàrking soterrani i de l’ora

Pere Blanco (EU) afirma que: “De les paraules del Sr Saa al plenari extraordinari que sembla que l’equip de govern ja coneix quina serà l’empresa beneficiaria, a la que pagarem per lloguer de l’explotació la friolera de 200.000 € més IVA durant 25 anys”.

Al plenari extraordinari, l’equip de govern en distintes ocasions va afirmar que l’Ajuntament percebrà el 75% dels beneficis de l’explotació, (percentatge màxim en la valoració de les ofertes), quan els ingressos superen els 175.000 €, el que ens fa pensar que abans de eixir el plec de condicions, ja saben quina serà l’empresa adjudicatària i que aquesta oferirà com a millora eixe 75% per a l’Ajuntament.

Per a Pere Blanco, portaveu d’EU ‘ es tracta d’una qüestió molt preocupant, i que de confirmar-se, podria vulnerar la lliure concurrència de les altres empreses interessades en la gestió de les plantes soterrànies i l’ORA’.

EU Algemesí
 
 

Més Algemesí sol·licita veure l’estudi de viabilitat econòmica de la gestió del pàrquing

Més Algemesí lamenta que després d’haver passat per dos plenaris el tema de la gestió del pàrquing un dels documents que no haja estat damunt la taula siga un estudi econòmic sobre els costos i un estudi de viabilitat econòmica sobre l´us del pàrquing i l’ORA. Aquesta inquietud no és capriciosa. Ahir, va eixir en premsa una notícia sobre el pàrquing de Xàbia en el que la iniciativa pública, desprès d'haver-se fet càrrec de la seua gestió i haver abaratit els preus fins els 60 cèntims per hora, no aconsegueix traure-li un mínim de rendibilitat. I això que l'Ajuntament de Xàbia es planteja com a extrem donar la concessió gratuïtament (recordem que Algemesí vol pagar per això mateix). Més Algemesí vol expressar la seua preocupació donat que les característiques d'aquest projecte fallit són idèntiques a les del nostre pàrquing i això ens deuria de fer reflexionar. Aprendre dels errors dels veïns és millor que aprendre dels propis errors.

Recordem que el plec de condicions aprovat per l'Ajuntament ens “condemna” a pagar a una empresa concessionària una quantitat anual d'uns 240.000 euros independentment de l'ús que els algemesinencs facen del servei. Recordem també que, des de que tenim aquesta terrible crisi, les places disponibles de l'ORA al voltant de la plaça del Mercat no són sempre utilitzades en la seua totalitat, pel que "suposar" per part de l'equip de govern que recuperarem la quantitat que abonarem anualment a la empresa resulta una “temeritat”. Tal suposició no deixa de ser això, donat que no hem vist cap document o estudi seriós al respecte. No sabem si aquest equip de govern a tingut present que al capdavall qui utilitze els serveis del pàrquing no estarà utilitzant l’ORA. Caldria doncs veure quin tant per cent d’usuaris li llevarà el pàrquing a l’ORA.

En el darrer plenari d’aquesta setman l’equip de govern ha insistit en que allò que es va a pagar són els preus de cost del servei -de gestió i de manteniment-, però el ben cert és que l'Ajuntament no ha mostrat a l'oposició ni cap estudi dels costos, ni cap estudi de viabilitat que faça una previsió de quin serà l'ús. Suposem que s’haurà fet un estudi de l’evolució de la recaptació de l’ORA dels darrers anys i que es tindrà un estudi seriós del costos de manteniment. Hem sol·licitat que se’ns faciliten aquest estudis, donat que, de no existir seria una greu irresponsabilitat de l’equip de govern haver aprovat el que han aprovat.

Josep Bermúdez
 
 
 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal