Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
viernes, 8 de junio de 2012
Clic en la foto para ampliar

Ana Calatayud, portaveu Units per València Carcaixent
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA
Carcaixent refinancia 5’1 millones de euros a pagar tras las elecciones de 2015

Units per València Carcaixent en contra d’ajornar pagament préstecs
Aclariment sobre el Concurs Internacional de Paella Valenciana a Sueca
Inauguración del muelle de atraque de Cullera
El polideportivo de Sellent se acerca a la carretera CV-555
Alberic - Hoy homenaje a Antonio Lloret, diputado en 1812
Cáritas de Cullera atiende a un 46% más de personas
Copa d’estiu futbol 7 Llaurí
Curso de manipulador de alimentos en Càrcer
Guadassuar da un paso más para la instalación del centro deportivo
David Timor ya tiene su peña deportiva en Carcaixent
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic



 
.-000148

Units per Valéncia Carcaixent en contra de la intenció de Botella d’ajornar el pagament de préstecs a les pròximes legislatures

La regidora valencianista, ha votat en contra de la proposta de l’Equip de Govern (PP-PSD) que pretén traslladar la responsabilitat del pagament de préstecs de més de cinc milions d’euros, al govern que isca triat en les pròximes eleccions municipals.

Segons Calatayud, esta mesura, a més de la càrrega addicional amb què es gravarà a les futures generacions, suposarà un augment dels interessos totals a pagar pròxima al 1.000.000 d’euros.

La modificació suposa elix refinançament de tres operacions de préstecs vigents, augmentant el període de carència, a canvi d’un augment en el tipus d’interès, la qual cosa al seu parèixer “representa un clar perjuí per a les arques municipals”.

“Açò és un clar exemple del puntelló cap avant, per a evitar afrontar un problema que, lluny de solucionar-se va creixent a mesura que passa el temps” ha declarat Calatayud que es lamenta de que els discursos sobre reducció del dèficit i austeritat, “queden desautoritzats pels fets i els fets, no són altres que, a causa de la mala gestió de l’Equip de Govern de Lola Botella, d’ací a vint anys acabarem de pagar préstecs subscrits durant la legislatura passada, amb un major cost per a tots els ciutadans de Carcaixent”.

Ana Calatayud

Portaveu Units per València Carcaixent

 
 

Nota d’aclariment sobre el Concurs Internacional de Paella Valenciana a Sueca

Després de la presentació del 52 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, el 4 de maig a la Muntanyeta dels Sants, i del I Concurs 2.0 Arròs de Sueca, el 18 de maig a les instal·lacions del Centre de Turisme de València, s'han publicat en diversos mitjans notícies que donen lloc a dubtes i malentesos sobre els dos esdeveniments i que esta regidora vol aclarir.

En primer lloc, parlarem sobre el canvi de dia de la celebració del concurs internacional. Des que sóc la regidora encarregada del certamen, any rere any els restaurants es queixaven de la data, perquè normalment és el segon diumenge de setembre, quan estem encara en plena temporada estival i de vacances. Vindre a Sueca a concursar un diumenge d’estes característiques suposa un gran esforç al sector, ja que la major part dels establiments estan en zones turístiques o de costa.

A més a més, els participants forasters també havien de marxar el dissabte del seu lloc de procedència per a estar a temps a Sueca.

Si repassem la història, la primera edició, l’any 1961, tingué lloc el darrer diumenge de setembre, exactament el dia 24, com es publicà en les cròniques de l’època que reproduírem en el llibre commemoratiu dels 50 anys del Concurs. Desconec quan canvià la seua data, però supose que es posà el diumenge després de la festivitat de la Mare de Déu de Sales per, d’alguna manera, tancar les festes patronals.

A hores d’ara, i gràcies a la Mostra de Mim, un festival que ja té la meitat de l’edat del nostre veterà concurs, podem dir que les festes es prorroguen una setmana més. Però des de l’Ajuntament no es vol que es perda la tradició que el diumenge després de la Mare de Déu de Sales, Sueca s’impregne de l’olor a paella. Per això, conjuntament amb la Regidoria de Festes, es cuinaran dos paelles gegants en les immediacions del parc de l’Estació. La continuïtat com a Festa Declarada d’Interès Turístic queda garantida.

El suport que des de l’Ajuntament donem a l’arròs s’evidencia en el fet que, a suggeriment del president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Arròs de València, canviàrem el cartell acabat de presentar de la 52 edició, per a introduir 3 el logo de la D.O., per a donar-li més importància i relleu al nostre arròs certificat.

El nostre concurs és auster, molt auster si em permeteu. A tall d’exemple, l’Ajuntament de Sueca es gasta en diners líquids un poc més del que ha costat l’aparició en un programa del cor de no arriba a cinc minuts de la Fideuà de Gandia.

És evident que cada certamen es promociona com vol i utilitza els seus recursos com considera oportú. Però el nostre Ajuntament no estira el braç més que la mànega perquè no volem hipotecar el futur de suecanes i suecans.

Per ajustar el pressupost hem fet altres canvis, com són la reducció del nombre de participants, la reducció del nombre de premis i, sobretot, la reducció en els convidats del dinar posterior al concurs. Eixe dinar no és el dinar oficial de les festes de Sueca, sinó el dinar del concurs. Per això, s’ha de convidar preferentment

gent del món de la gastronomia, patrocinadors i organitzadors, món de l’arròs, participants i guardonats. Vaja, la gent estrictament necessària.

Ara parlarem de la qüestió del canvi d’imatge. Des del comitè organitzador pensàvem que un concurs professional havia de tenir una imatge professional, i després de 50 anys, ja tocava modernitzar-la. L’any 2011 contactàrem amb Socarrat Studio, un gabinet professional de disseny d’Alboraia que, malgrat la seua joventut, ja ha realitzat importants campanyes com, per exemple, la del transport públic (FGV Metro València) i les de festes populars (la Tomatina de Bunyol i les Falles de València ciutat). El disseny que ens han fet ha rebut majoritàriament l’aprovació de totes les persones que se m’han adreçat (de les anònimes no opine). Jo estic molt satisfeta del canvi que hem fet, ja que es tracta d’una visió moderna, actual, alegre i simpàtica. El canvis encara no han acabat i aniran introduint-se en properes edicions.

Esta renovació també s'ha fet per la convocatòria del I Concurs 2.0 Arròs de Sueca, que pretén crear noves receptes amb el nostre producte estrella, l’arròs, i la resta d’ingredients de la recepta tradicional. Un concurs d’estes característiques, innovador i rupturista, reclama unes instal·lacions que no existixen a Sueca. Per això, la fase final, és quan els participants escollits realitzaran en directe la recepta, que tindrà lloc enguany a les cuines del Centre de Turisme de València, un centre oficial de formació de cuiners i d'altres aspectes turístics. Amb este concurs volem arribar a altres àmbits, utilitzant les tecnologies més modernes, que són les que empra la joventut.

Seguint la màxima de “renovar-se o morir”, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca aposta fermament per la renovació. I, és clar, després de l'edició d’enguany, la comissió organitzadora avaluarà els resultats i farà els canvis necessaris, si ho considera oportú, en pròximes convocatòries.

Quede a la disposició de tota la ciutadania de Sueca per a informar-los amb més detall de totes estes novetats.

Teresa Ribes Císcar

Regidora del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

 
 

Copa d’estiu futbol 7 Llaurí

 
 
 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA

 

 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal