Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 18 de junio de 2012
Clic en la foto para ampliar

Primera cerimònia d’acolliment civil a Senyera
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA
Fallece Pura Chambó, la mujer más mayor de Algemesí
Mònica Oltra a Carlet: “Els grans voltors van darrere del botí de la sanitat pública valenciana”

Un motorista resulta herido en un accidente de tráfico en Real
Senyera acull el seu primer “bateig” civil
Simulacro ante un terremoto de grado 7 en Algemesí
L’Alcúdia vuelve a aprobar su plan de ajuste tras ser rechazado
L’equip de govern anterior responsable de la mala gestió del projecte del Poliesportiu a Corbera
Valencianos y catalanes al son de Muixeranga en Algemesí
El colegio la Devesa de Carletimpartirá el Grado Superior de animación
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


 

.-000150

Mònica Oltra a Carlet: “Els grans voltors van darrere del botí de la sanitat pública valenciana”

 
 

Sota el títol “Per què juguen amb la nostra salut?” més de 150 persones van participar en l’acte organitzat per Bloc-Compromís de Carlet, dins de la campanya per demanar el restabliment del servei d’urgències del centre de salut de Carlet, que s’ha vist considerablement mermat des de fa uns mesos.

La portaveu de Compromís a l’ajuntament de Carlet, Maria Josep Ortega, va informar de les més de 2000 firmes en protesta per la situació de les urgències, replegades pel Bloc de Carlet i l’Associació de Veïns de Llombai, que seran canalitzades a través de la portaveu de Compromís a les Corts Mónica Oltra. Ortega va recordar que “fa cinc anys es va fer “amb bombo i platerets” la inauguració del centre de salut integrada, amb un “punt d’atenció continuada” (urgències 24 hores) que anava a ser el no va más, quan el que ha passat realment és que han suprimit el que més falta fa, els metges i els infermers per a les urgències”.

Per part de la Plataforma en Defensa i Millora de la Sanitat Pública Valenciana, Rafael Muñoz va fer una explicació detallada de com s’està aprofitant la crisi per tal de dur a terme “una reordenació molt greu segons els models neoliberals que estan deixant buit l’estat de benestar”. Per la seua banda, Pedro Duran, metge de l’Hospital de la Ribera i representant del SIMAP, va revelar que els directius de l’hospital els neguen sistemàticament la informació sobre les queixes dels usuaris del centre, “amb la qual cosa s’està produint una ocultació de les dades que, junt a la propaganda contínua de l’hospital, fa que la imatge que es projecta del centre estiga molt allunyada de la percepció real que en tenen els usuaris”. Duran va comentar també que “no és cert que la privatització de la sanitat pública siga rendible tampoc econòmicament, sinó més bé al contrari, com es pot observar amb totes les dades de què disposem i l’enorme increment dels diners que la Generalitat desvia a Ribera Salut des de la inauguració de l’Hospital de la Ribera”.

La diputada Mònica Oltra va afirmar que “el que estem vivint no és una crisi sinó una estafa a gran escala”. Oltra va afirmar que “els dogmes neoliberals lluny de funcionar ens estén afonant cada vegada més, només funcionen perquè els rics es facen molt més rics encara”. En este context va assenyalar que “actualment, després d’haver arrasat amb l’urbanisme, haver-se lucrat amb els grans esdeveniments i haver muntat negocis espectaculars amb els residus, els grans voltors han girat els seus ulls per a fer-se amb el botí de la sanitat, amb la connivència del PP que governa la Generalitat, que no per casualitat fa uns mesos va anunciar una privatització de tota la sanitat pública.”

L’acte va finalitzar amb interessants aportacions del públic assistent, entre els quals diversos metges i personal vinculat al món de la sanitat que van remarcar la gravetat de la situació de la sanitat valenciana i la responsabilitat del PP per haver-la arruïnada amb una gestió desastrosa.

Secretaria de Comunicació de Bloc-Compromís

 
 

Fallece Pura Chambó, la mujer más mayor de Algemesí y una de las más longevas de la comarca

 
 

El pasado sábado 16 de junio falleció de muerte natural Purificación Chambó Martínez a la edad de 104 años. Se trataba de la persona de mayor edad de Algemesí y, con toda probabilidad, una de las personas más longeva de la comarca de la Ribera.

Pura Chambó celebró el pasado 2 de febrero su 104 cumpleaños rodeada de familiares y amigos en un acto al que se sumaron también autoridades municipales y representantes de entidades locales en lo que fue un homenaje a la persona de mayor edad de la ciudad.

Desde el Ayuntamiento de Algemesí se ha trasladado a los familiares de Pura Chambó las condolencias por su fallecimiento y se ha remarcado que fue una persona muy apreciada por cuantos la conocieron.

 
 

Senyera acull el seu primer “bateig” civil

Aquest diumenge 17 de junt  passarà a la història del registre civil de Senyera, doncs el saló de plens de l’Ajuntament ha sigut testimoni de la primera cerimònia d’acolliment  civil.

El protagonista d’aquest acte senzill però emotiu ha sigut Feliu Montagud Senyera. Nascut el 29 de desembre de 2011, Feliu ha estat hui envoltant de familiars i amics que li han donat la benvinguda a la vida i s’han compromés a vetllar i acomplir els principis establerts en la Declaració Universal dels Drets de l’Infant, la Convenció sobre els Drets de l’Infant, la Declaració Universal dels Drets Humans i la Constitució.

L’encarregada d’oficiar la cerimònia ha sigut Sandra Capsir, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Senyera. Familiars i amics s’han mostrat molt satisfets i contents de poder participar en un acte que els ha donat l’oportunitat de manifestar públicament la seua alegria per l’arribada d’un nou membre de la família i de ser testimonis del seu acolliment oficial a la societat de senyeruts i senyerudes.

Ajuntament de Senyera
 
 

Els deutes del Consell i l’equip de govern anterior és el responsable de la mala gestió del projecte del Poliesportiu a Corbera

La coordinadora local d’EUPV, Reyes Val, denuncia que l’equip anterior no assumisca la mala gestió d’aquest projecte, i demana al Consell que pague ja l’obra finalitzada Les obres finalitzades al poliesportiu de Corbera s’ha acabat amb diners municipals i no del Consell. Aquest projecte impulsat pel Pla confiança era l’aposta del consell per impulsar el creixement econòmic de València i crear ocupació. Açò, precisament, no s’ha complit perquè “ens trobem amb falses promeses del PP per a pagar i aquest deute agreuja la situació de finançament del nostre ajuntament”, ha assenyalat.

La coordinadora ha lamentat que a més d’aquestos endarreriments de pagament del Consell també hagen desaparegut programes com l’Emcorp o el Pamer que servien per contractar a gent aturada. “Publicitaren amb el Pla Confiança que anaven a crear ocupació i la realitat ha estat que no han pagat la totalitat dels programes i, a més a més, han suspès els programes per a contractar aturats i aturades”.

Al Partit Popular de Corbera li demanem coherència i responsabilitat política per resoldre aquesta situació. Afegeix Val.

Reyes Val coordinadora Esquerra Unida a Corbera
 
 
 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal