Martes, 30 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.234 Año: 18 Noticias: 45.930 Fotografías: 108.920 Comentarios de usuarios: 125.598
EL SEIS DOBLE
viernes, 9 de noviembre de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

 Joan Amèric, Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Alfons Olmo van impulsar ahir a Alzira la música en valencià

Es va tancar així el cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2012


 

El cicle de conferències programades dins dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2012 va arribar ahir al seu fi amb la xarrada-conferència que portava per títol “La força de la música a Valencia”, a càrrec de Joan Amèric, Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Alfons Olmo; actuant com a moderador el músic i periodista alzireny Xavier Pérez.

Este cicle de conferències es van iniciar el passat 16 d’octubre en l’Auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira, on han continuat fins a la seua clausura ahir.

Esta taula redona va reunir alguns representants significatius d’un moviment que cada dia està prenent més força que van comentar. “La gent no té per què qüestionar-se si es canta en valencià, és quelcom normal i natural, però cal solidificar-ho amb activitats i educació”, segons Alfons Olmo.

Joan Amèric, cantant, autor i compositor alzireny comentà que “hi ha que apreciar la nostra pròpia cultura, conéixer-nos a nosaltres com a poble”.

L’acte va comptar amb alguns representants de la corporació municipal, encapçalada per Elena Bastidas, alcaldessa d’Alzira, que va donar per concloses les conferències donant un repàs a la programació dels actes.

Valcano

 
 

Declaracions de Joan Amèric,

Pep Gimeno i Alfons Olmo

Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací

 

 

Conclusions de Josep Antoni Fluixà

sobre el cicle de conferencies

dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2012

                Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací

 


                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000021
                          
 .-000149                                                                                                                                  .-000079
                          
.-000021                                            .                                                                                                .-000065

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasValcano
CulturaConferencias y PresentacionesMúsica

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Alfons Olmo - 14/11/2012
Simplement dir que en la declaració apunte jo mateix 'llengua valenciana' (haguera pogut dir valencià, mateix). Ha estat una errada a l'hora de parlar. La llengua és el català, el nostre dialecte (de les valencianes i valencians) és el valencià; per parlar, cantar, etc. En tot cas si diem llengua catalana, hem d'incloure el que parlen al Principat, Ses Illes, la Franja, Catalunya Nord i l'Alguer (aleshores sí, i tant!, llengua valenciana si es vol)

Salut i música!
Alfons Olmo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal