Domingo, 25 de febrero de 2024 Edición diaria nº 6.169 Año: 17 Noticias: 45.500 Fotografías: 108.285 Comentarios de usuarios: 125.456
EL SEIS DOBLE
viernes, 11 de enero de 2013
Clic en la foto para ampliar

Guanyadors de la passada edició del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Associació Cultural Falla Plaça Malva ha convocat la V edició del “Premi Malva Alzira de Poesia Infantil”

L’últim dia per a presentar els treballs en la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil) serà el dia 25 de gener


 

descuentocomarcal20121214

L’Associació Cultural Falla Plaça Malva, amb el suport i el patrocini de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, dóna continuïtat al present concurs, el qual s’adequa a la llarga trajectòria d’activitats culturals que, des de fa anys, portem a cap amb una especial atenció al món infantil i educatiu de la nostra ciutat: la convocatòria de la quinta edició del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil.

Volem, tal com fem amb el nostre Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil, donar suport al treball exemplar del professorat en la tasca difícil de promoure la lectura i de millorar l’expressió escrita de l’alumnat. Però en aquesta ocasió amb l’objectiu de fomentar la lectura i l’escriptura del gènere poètic entre els escolars, tal com, en diverses ocasions ens ha estat sol·licitat per part d’alguns professors i professores.

Pretenem també que els escolars de la nostra ciutat escriguen i lligen més, sobretot en la nostra llengua. Aportem, d’aquesta manera, el nostre estímul per a avançar en la promoció i en l’ús del valencià, ja que incitem a redactar poemes que promoguen la riquesa i la creativitat del llenguatge.

Per tant, gràcies a la col·laboració i suport del departament d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, ens afegim a la planificació de les activitats de l’Agenda Educativa d’Alzira que, des de fa anys, es planifica per a cada curs escolar. A més, hem de remarcar que els treballs guardonats seran publicats en el llibre infantil de la Falla Plaça de la Malva 2014.

Esperem també, amb il·lusió, que la convocatòria aprofite per a descobrir les inquietuds de futurs poetes, ja que, les entitats organitzadores, es comprometen a divulgar les produccions guardonades en aquest premi en què col·laboren altres entitats, institucions i personalitats de l’àmbit cultural alzireny.

 

Bases

Poden participar-hi tots els escolars de centres educatius públics, concertats i privats d’Alzira que durant el curs 2012-2013 estiguen en els nivells educatius en què es classifiquen les categories dels premis d’aquest concurs.

Els poemes que s’hi presenten han de ser escrits en valencià i la temàtica dels escrits versarà sobre el lema «La meua vida: família, amics, escola i entorn». Per tant, els poemes poden fer referència a un familiar, al lloc de la casa preferit, a un fet o corregut en un temps passat, a un amic o amiga, a una mestra o mestre estimat, al menjar o joc preferit, que ens agrada especialment, etc. I sempre que siga possible, els poemes s’acompanyaran d’una fotografia il·lustrativa del text que, naturalment, pot també haver-lo inspirat. La fotografia, per altra banda, no necessàriament ha de ser original, ja que, encara que es pot fer per a l’ocasió, es podran utilitzar també altres imatges disponibles lliurement en llibres, revistes o Internet.

Els treballs s’han de presentar a la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil), carrer de les Escoles Pies, 4, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 19.30 h (excepte divendres), fins al dia 25 de gener de 2013, amb el títol del poema escrit de manera destacada i el nom i els cognoms de l’autor o autora, el curs, el centre, l’adreça i el telèfon de contacte, tot fàcilment llegible.

L’extensió dels treballs ha de ser d’un full o, com a màxim, de dos –naturalment, grapats–, manuscrits o mecanografiats, escrits a una cara, i amb una presentació bona. Només s’ha de presentar l’original, no és necessari adjuntar cap còpia. Cada autor o autora podrà presentar un màxim de cinc poemes.

 

Categories

Primera categoria per a l’alumnat de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO.

Segona categoria per a l’alumnat de 5é i de 6é de Primària.

Tercera categoria per a l’alumnat de 3r i 4t de Primària.

 

Premis per categories

Primera categoria

Primer premi: 50 euros, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 euros, diploma i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual gratuïtament.

 
Segona categoria

Primer premi: 50 euros, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 euros, diploma i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

 
Tercera categoria

Primer premi: 50 euros, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 euros, diploma i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

 

Premi especial: obsequis per gentilesa d’APP Informática.com i Llibreria Trentacincformiguetes a l’escola amb el nombre proporcional de treballs presentats més gran. És a dir, es tindrà en compte el nombre d’alumnes inscrits oficialment al centre en relació amb el nombre de treballs que hi participen.

 

El jurat podrà atorgar, si ho estima convenient, com a màxim, dos accèssits, i es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis si la qualitat dels treballs presentats així ho requerirà.

El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc el dijous dia 7 de febrer de 2013 a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura.

Els treballs no premiats podran ser arreplegats en el Departament d’Educació, carrer Rambla s/n a partir del 20 de febrer de 2013. Els treballs no arreplegats en el termini d’un mes quedaran en propietat de l’Ajuntament d’Alzira.

La participació en aquest concurs pressuposa l’acceptació d’aquestes bases. Qualsevol discrepància o interpretació d’aquestes serà resolta pel jurat i la resolució que en faça serà inapel·lable.

Els poemes premiats passaran a ser propietat de la comissió organitzadora que els podrà editar en qualsevol publicació pròpia o gestionada amb una editorial.

Este concurs està organitzat per l’Associació Cultural Falla Plaça de la Malva i patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira, regidoria d’Educació amb la col·laboració del Centre d’Informació Juvenil d’Alzira, Biblioteca Pública Municipal d’Alzira, Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, Centre d’Estudis Euler, APP Informàtica.com, Llibreria trentacinc formiguetes i Edicions Bromera.

Associació Cultural Falla Plaça de la Malva

 


 

                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000147                                                                                                                                 .-000120

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000021

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Ulises - 11/01/2013
Excelente la promoción que realiza la Falla de la Malva en favor de la literatura Infantil, ellos mismos anuncian el propósito: " Volem, tal com fem amb el nostre Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil, donar suport al treball exemplar del professorat en la tasca difícil de promoure la lectura i de millorar l’expressió escrita de l’alumnat. Però en aquesta ocasió amb l’objectiu de fomentar la lectura i l’escriptura del gènere poètic entre els escolars, tal com, en diverses ocasions ens ha estat sol·licitat per part d’alguns professors i professores". Nuestra sinceras felicitaciones a los organizadores. La Falla de la Malva, en muchos aspectos: Artístico, cultural, humanos - solidario, etc., marca la buena diferencia en la promoción y fomento de los mejores valores culturales y humanos.
MIla - 11/01/2013
En momentos en los que los resultados PISA y OCDE no nos dejan en un buen lugar; este tipo de iniciativas, sumado al trabajo que se hace en las aulas, nos ayudará a todos: maestros, padres y alumnos, a tratar de escribir y leer un poco más. Gracias por vuestra iniciativa.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal