Sábado, 2 de marzo de 2024 Edición diaria nº 6.175 Año: 17 Noticias: 45.551 Fotografías: 108.341 Comentarios de usuarios: 125.476
EL SEIS DOBLE
lunes, 28 de enero de 2013
Clic en la foto para ampliar

Guanyadors de la passada edició del Premi Malva al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana
Ver imágenes de esta noticia
1

 Continua obert el termini del VII Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana

L’admissió de treballs finalitzarà a les 23:59 h. del 31 de gener de 2013


 

l#esflorsdenuria20121220

L’Associació Cultural Falla Malva i l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), amb el patrocini de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, i la col·laboració de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i Escola Valenciana, convoquen la sèptima edició del Premi MalvaAlzira al millor poema satíric publicat en un llibret de falla, de qualsevol comissió fallera de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’estimular el conreu d’un gènere poètic de llarga tradició històrica i popular entre els valencians, com ho testimonien els cançoners antics, els poemes burlescos, els raonaments i els col·loquis tan freqüents en la nostra literatura anterior al segle xix, com també els nombrosos poemes de caràcter popular escrits des de la Renaixença, molts dels quals han sigut publicats als tradicionals llibrets de falla.

L’objectiu que ens mou no és altre que potenciar una major presència d’este tipus de poesia als llibres de les comissions falleres, ja que la ironia, la crítica i la sàtira són aspectes que han sigut sempre associats al món de les falles. Per tant, pretenem evitar la progressiva desaparició, en els últims anys, de les explicacions en vers del monument faller o d’aquells poemes solts que fan un repàs amb clau d’humor de totes aquelles notícies, successos i fets ocorreguts als nostres pobles o al món que ens envolta.

En conseqüència, els participants al Premi MalvaAlzira de poesia satírica hauran d’acollir-se a les següents.

 

Bases

La temàtica dels poemes serà lliure, però haurà de tindre, necessàriament, una visió crítica, irònica i humorística que, no obstant això, siga, al mateix temps, respectuosa amb les idees i els conceptes de l’actual societat democràtica del segle xxi.

Els poemes hauran de ser originals i escrits en valencià, amb una extensió mínima de 14 versos i màxima de 50. S’admetran també explicacions en vers de monuments fallers o, en cas de superar-ne l’extensió, algun fragment sempre que tinga significació pròpia i es puga llegir de manera independent de la resta dels versos.

Els poemes que opten al premi acreditaran el compromís de la seua publicació en un llibre gran o infantil de qualsevol comissió fallera de la Comunitat Valenciana durant l’exercici 2021-13. Per tant, adjuntaran al poema el certificat corresponent signat pel president de la falla, secretari o persona delegada de la publicació del llibre faller.

Hi haurà un únic premi dotat amb 500 euros, dividits en 250 euros per a la persona autora (o persones autores) del poema i 250 per a la comissió de la falla que el publica en el seu llibre, amb l’acompanyament d’un diploma acreditatiu i un estendard, respectivament. El lliurament efectiu de la dotació econòmica estarà supeditat a la presentació d’un exemplar del llibre de falla on es publique el poema premiat. El jurat podrà proposar la concessió de fins a dos accèssits als treballs finalistes, que rebran un diploma acreditatiu.

La participació en el premi es farà de comú acord entre la persona o persones a qui correspon l’autoria del text i la comissió de falla que el publica. Cada falla podrà presentar al premi tants poemes com vulga, siguen o no del mateix autor/a, i, igualment, ho podrà fer un mateix poeta amb textos publicats en llibres de distintes comissions falleres.

L’Associació Cultural Plaça Malva i l’Associació d’Estudis Fallers, així com les entitats patrocinadores i col·laboradores, es reserven en el dret de reproduir el poema premiat en les seues publicacions respectives.

 

Els poemes que opten al premi es podran presentar

Per correu postal, a l’adreça de la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil), C/ Escoles Pies, 4, 46600 Alzira, posant en el sobre la inscripció “Premi Malva Alzira de Poesia Satírica 2013”.

Per correu electrònic, a les adreces:

En els dos casos, es farà constar, a més del títol del poema, el nom complet i el telèfon de l’autor o autora, i el nom i el telèfon de contacte de la comissió fallera que es compromet a la publicació del poema en el seu llibre.

En qualsevol dels dos procediments, els organitzadors es comprometen a garantir l’anonimat dels participants davant dels membres del jurat.

El termini d’admissió de treballs finalitzarà a les 23:59 hores del dia 31 de gener de 2013.

Les associacions i entitats implicades en el premi nomenaran un jurat format per persones de reconegut prestigi relacionades amb la cultura, la literatura i el món de la festa de les Falles. Un membre de l’Associació Cultural Falla Plaça Malva actuarà com a secretari del jurat, la composició del qual es farà pública després del termini del lliurament dels poemes.

La presentació dels poemes al premi comporta l’acceptació plena de les bases i l’incompliment d’estes serà motiu d’exclusió del concurs. A més, totes aquelles circumstàncies no previstes en les bases seran resoltes per majoria entre els membres del jurat amb l’assessorament de les associacions i entitats implicades.

El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc el dimecres 6 de febrer de 2013 a les 20.00 h a la Casa de la Cultura d’Alzira.

El Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, s’inclou en els Premis de les Lletres Falleres i tota l’informació la pots trobar en www.lletresfalleres.org, twitter.com/lletresfalleres o www.facebook.com/lletresfalleres

Associació Cultural Falla Malva                          
 .-000149                                                                                                                                  .-000079
                           
.-000179                                            .                                                                                                .-000065
                           
.-000140                                                                                                                          .-000074

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasConcursos, Premios y Becas
FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal