Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
miércoles, 20 de noviembre de 2013
Clic en la foto para ampliar

El Consell de Xiquets i Xiquetes reunit al juny passat
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Consell de Xiquets i Xiquetes: el florero de l’alcaldessa
Article d’opinió d’Eduard Hervàs

“I el deixarà damunt la taula uns quants dies per fer-li alguna foto per repartir i guardar”


 

https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Eduard%20Herv%C3%A1s%20%28encabezado%20art%C3%ADculos%20opini%C3%B3n%29.jpgHui, dia 20 de novembre de 2013, també és el Dia Internacional de la Infància, diuen. I des de l'any 2000, a Alzira hi ha el Consell Municipal de Xiquets i Xiquets, que sol constituir-se per aquestes dates, en un reconeixement teòric de la importància que tenen els xiquets per a la ciutat -Alzira- del present i del futur.

No he pogut trobar a les pàgines de l'Ajuntament d'Alzira si enguany també s'hauran elegit i es constituirà el Consell. Supose que sí, perquè la inèrcia és una força ben gran Alzira i el seu Ajuntament. I supose que alguna nota eixirà ala nostra premsa local i comarcal.

Feu-vos un favor, perquè no us enganyen una altra vegada. Quan llegiu la nota a la premsa o a la web municipal, feu una ràpida traducció al llenguatge real i llegiu ben bé "ja han canviat les floretes del florer que té la Sra. alcaldessa Bastidas a l'armariet del seu despatx, i el deixarà damunt la taula uns quants dies per fer-li alguna foto per repartir i guardar".

Perquè això és ara mateix el Consell de Xiquets i Xiquetes d'Alzira, un florer, fins i tot amagat en un armariet o un calaix, no sé massa bé, però tancat perquè no es veja i traure'l de quan en quan per fer-li una foto.

En gener de 2007 vaig escriure en la revista "Escola Catalana" "En aquests sis cursos passats s'ha demostrat que les xiquetes i els xiquets d'Alzira no són projectes de ciutadˆ o figuretes de trofeu en una prestatgeria de l'Ajuntament, encara que de vegades no se'ls tinga massa en compte a l'hora de planificar actuacions municipals o avaluar els resultats de les actuals. Però elles i ells, tant els representants, que assumeixen la veu de la infància i adolescència local, com la resta de la població menuda, són conscients del seu paper en el joc de la ciutat des de la responsabilitat que se'ls deixa i l'espai físic i històric que a poc a poc van conquerint. Perqu è saben que el futur és seu, però l'han d'anar construint, des de la ciutat, dia a dia i pas a pas." Evidentment, ara només podria dir que el Consell d'Infància d'Alzira, Consell de Xiquets i Xiquetes, és un florer a l'armariet de l'alcaldia. I és una llàstima, perquè les xiquetes, els xiquets i els adolescents alzirenys tenen moltes coses a dir, perquè es juguen els eu present i el seu futur, i han d'assumir la seua ciutadania amb tots els drets i deures que tenen per les lleis i la Convenció dels Drets de la Infància. Però és clar que no hi ha cap d'interés en formar-los com a ciutadans ni com a persones lliure amb la complicitat serena de polítics, professorat i ventall de tècnics municipals, també.

Per cert, la primera cosa que li van "demanar" formalment els adolescents alzirenys (1r i 2n d'ESO) a l'alcaldessa Bastidas, allà per l'any 2002 fou un lloc on poder reunir-se per escoltar música, xerrar, jugar, estar junts, com a alternativa a pegar voltes a la ciutat i menjar pipes als portals. La resposta fou que faria el que podria, però que aviat tindrien un lloc per anar al cine i comprar al nou centre comercial. La memòria em falla i no recorde si es referia a Tulell o al Centre comercial on està el Punt. Tant s'hi val, la resposta fou de llibre de desficacis, però aquells jóvens de 12 a 15 anys es quedaren sense el que necessitaven i que, més de 10 anys després, continuen necessitant els qui ara tenen de 12 a 15 anys. Coses que passen, no?

Si el CMXX fora de veresa el Consell de Participació de la Infància i Adolescència d'Alzira sabriem el que pensen sobre la ciutat, la neteja, la policia local, l'atur, la crisi, les festes... Donarien alternatives i es posarien en pràctica, coneixerien la problemàtica de les escoles i l'Educació, però també de l'Alquerieta, de lAaigua, del Xúquer, de l'Hospiotal i la Sanitat  o de les palmeres. I dirien quina ciutat volen i quina ciutat no volen, i ho exigirien. Però, en no donar-los veu ni vot els estan allunyant de la lletra i l'esperit dels Consells de Participació Infantil, del concepte de Ciutat Amiga de la Infància. I estan aconseguint que el pont de la participació infantil a Alzira siga un pont que va del saló de plenaris un dia a l'any a cap de lloc. I aprenen que Participar és això en un moment de la vida en que cal aprendre coses positives. Per cert, on estan tots els consellers i conselleres que han passat pel CMXX?? Segueixen participant?

No, no ens enganyem,  Alzira ni és Ciutat Amiga de la Infància, ni Ciutat Educadora, encara que ho diguen els cartells i els papers, ni Intel·ligent, per molt que s'empenyen en convéncer-nos. Millor hauríem de dir "Azira, Ciutat de la Llàstima, la Vergonya i dels Florers del Calaix de l'Alcadessa."

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

En El Seis Doble Comarcal…

Cullera recibe ayudas de la Diputación para la recuperación de su patrimonio histórico

Siete voluntarios de Algemesí viajan a Baasneere para mejorar la educación infantil

Homenatge a Sueca a Guillem Agulló i Salvador

 


                          
 .-000190                                                                                                                        .-000130
                           
 .-000191                                                                                             .-000221

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasEduard Hervàs
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

da - 21/11/2013
¡ Vaya! Si este señor escribe en una revista que se llama " Escola Catalana", si además ya no trabaja en el Ayuntamiento y le sumamos que deja a la comunidad educativa que "consiente" y a los funcionarios del departamento fatal ( nada se hace bien desde que el no está nos viene a decir)... es evidente que habla desde el resentimiento y/o la evidencia de que ya están todos los palmeros que buscan su sitio en TRIPARTIT calentando motores para el año pre-electoral que comienza. Paciencia. Nos esperan muchos meses de PALMEROS del PP , del PSOE , de EU y de COMPROMIS y compañía haciendo soflamas a favor o en contra. Luego se extrañan algunos de que las encuestan apunten que crezca la abstención entre los que creemos que ni todo es DISNEY ni todo es LA CASA DEL TERROR.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal