Jueves, 30 de noviembre de 2023 Edición diaria nº 6.082 Año: 17 Noticias: 44.935 Fotografías: 107.491 Comentarios de usuarios: 125.240
EL SEIS DOBLE
domingo, 6 de abril de 2014
Clic en la foto para ampliar

Esperanza Aguirre
Ver imágenes de esta noticia
1

 Exemples

Sixto Ferrero | L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívicaNo hi ha dubte que res aclareix millor una explicació, una dissertació, un concepte o un procediment mecànic,..., que un exemple. Per això, la fraseologia popular o intel·lectual, bé siga amb sentència o aforisme, va crear, —no sé quan—, la frase: «més val un exemple que mil paraules». L’ésser humà, per molt que ens vulguen fer creure, —alguns—, que està deshumanitzat completament i que viu d’espatlles a la seua realitat social, en una època no massa remota, era pragmàtic, i l’exemple de la frase, és el millor exemple, —valga la redundància—, per a resumir i fer entendre el pragmatisme de posar exemples. I òbviament, la frase és d’allò més encertada, ara, una cosa que hem de tindre clara, a l’hora de posar els exemples que executaran l’aclariment final, és que l’exemple triat ha de ser bo. Si és dolent, inapropiat, ens caurà l’esforç de fer-nos entendre, de convèncer a l’interlocutor, o d’ensenyar, si es que som pares que estem educant els nostres fills. Però si l’exemple és encertat, idoni, propici, la cosa anirà rodada. Ens estalviarem temps, diners i recursos. És a dir, no caldrà que ens aboquem hores i hores en dir als nostres fills una i altra vegada, que cal ser perseverant en els estudis, dia a dia, perquè així no caldrà el dia d’abans sofrir nervis, son, cansament, perquè han estat estudiant fins ben tard, i inseguretat perquè ho han deixat fins l’últim moment, aquesta conversa o explicació, es reitera en moltes famílies, dies, setmanes, és l’educació constant. Però si els posem un bon exemple, ho entendran ràpidament, i això de la perseverança, la tenacitat en l’esforç ho assimilaran en el moment si els contàrem, per exemple, la història de les ratlles de les zebres i com el científic de la universitat Califòrnia Davis, el professor de biologia Tim Caro, quan ningú trobava explicació al per què de les ratlles de les zebres, quan cap equídnid en té, ell es proposà estudiar i localitzar la focalització de la mosca tse-tse i els tàvecs, i després d’estudis perllongats, de paciència i tenacitat va descobrir i publicar fa uns dies (Nature Communications) que la zebra a diferència de tots els equins de peülla, ha desenvolupat les ratlles del seu cos com a escut de defensa davant la mosca tse-tse i aquells insecte que piquen i produeixen malalties mortals, perquè segons ha demostrat el científic americà, les mosques que mosseguen, com la tse-tse, defugen de les tonalitats intercalades dels colors blancs i negres. I això, aquest descobriment, no se sabia, perquè segons explicava, molts altres com Charles Darwin o Alfred Russel Wallace apostaven per un sistema de camuflatge, en veure que caminaven cap al no-res desistiren, però ell ha estat tenaç i ha arribat a la troballa explicativa de les ratlles de les zebres i la seua funcionalitat, defensiva.

Si més no, crec és un bon exemple de com la tenacitat en els objectius, ens pot conduir a l’èxit o almenys a obtindre respostes i conclusions. Però com dèiem els exemples són o bons o dolents, apropiats o desafortunats, el problema amb l’ús dels exemples és quan aquests provenen de l’entorn, és a dir quan la societat, representada en altres persones, ens imposen o ens mostren tothora exemples inapropiats, aleshores tenim un poblem. Si fem cursos de seguretat vial per a xiquets i infractors i tot seguit ens posen l’exemple de l’aparcament a la Gran via de la senyor Aguirre, si eduquem en valors com la honradesa i la humanitat i després Hisenda recupera un bon nombre de diners negres de la compravenda d’or, si confiem en els representants del poble i ens encolomen al primer lloc de la corrupció i ens involucren amb quasi tots els casos de corrupció, és que ara per ara som una societat que donem un exemple molt pejoratiu. Altre problema és que l’exemple s’assimile i hipoteque els hàbits i accions de les generacions futures. Això seria massa trist i de fer-s’ho mirar, ara com més prompte millor.

Sixto Ferrero

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 

                           
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000189                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000254                                                                                                                                  .-000188

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 06/04/2014
¿Pero que les pasa a los peperos, perdón, a algunos peperos? El que no conduce borracho le da por arrollar motos de policías con la consecuencia de un agente herido (como en el caso de Esperanza Aguirre). Por lo visto esta mujer, parece ser que tiene instintos asesinos. Esta es la que dijo en una visita a un pueblo que a los arquitectos "habría que matarlos" (http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/09/06/madrid/1346925789_644948.html).
Menos mal que estamos en el siglo XXI, porque si estuviésemos en otra época probablemente sería la Erzsébet Báthory española, casualmente también es condesa y, encima, Grande de España.
Lector - 06/04/2014
Sixto, gracias por tu reflexión. Pero, los que mandan hacen su arreglo:
Por cierto, en domingo y en el resto de días de la semana siempre es bueno "leer" la prensa. ¡Un hombre o mujer informados valen más!!!.

Los jueces decanos son partidarios de reducir los aforados autonómicos 2.300 políticos gozan del privilegio de ser juzgados por tribunales superiores y responder por escrito.El Gobierno acaba con los jueces estrella para los casos estrella
http://www.prensaescrita.com/adiario.php?codigo=S&pagina=http://www.elpais.com.

Aguirre aceleró “tres veces” y obligó al agente a apartarse “para no ser arrollado” Relato exhaustivo de los funcionarios que denunciaron a la presidenta del PP madrileño. DESCARGABLE Consulta el texto de la denuncia. http://politica.elpais.com/politica/2014/04/05/actualidad/1396699060_234967.html

El "Blog" de Doña Esperanza,...http://esperanza.ppmadrid.es/multa-carril-bus/
Estos Señores y Señoras son otras cosa y, además, la Ley y parte de la prensa les protege.
Lector - 06/04/2014
¿ Por qué lo tenemos que pagar todos los valencianos y luego recortan en prestaciones sociales?,

La Generalitat acaba con la fundación que operó con Gürtel en la visita del Papa a Valencia. Fabra inyecta 1,3 millones de euros para cerrar la fundación investigada por contratar con la trama Gürtel parte de los operativos de la visita de Joseph Ratzinger en 2006 (...) Así se resumía en la prensa de aquellos días, el resultado de una visita que se vendió por los gobiernos local y autonómico como un evento que generaría ingresos millonarios, pero que no pasó de ser más que una versión confesional de un macrobotellón. Sin embargo, si se preguntara ahora a los valencianos qué relacionan con la visita del Papa, un gran número daría una respuesta unívoca: Gürtel.
Lo triste es que el dinero gastado era público y aquí los políticos - algunos han llenado sus bolsillos - y el Sr. Arzobispo y el Sr. Obispo de Palencia prefieren callar ¡Mejor no moverlo!.http://www.prensaescrita.com/adiario.php?codigo=S&pagina=http://www.publico.es.
marta - 06/04/2014
Cabildo de Fuerteventura, Juan Jiménez
senador socialista Casimiro Curbelo
Ángel Espadas, en Santiago de Compostela
Triacastela (Lugo), José Antonio Pérez Díaz
alcalde de la localidad piñar, Jerónimo Hurtado
etc...
Hay gatos negros en todas las casa.No metáis a todos en la misma cesta.
juan Carlos - 06/04/2014
El problema de la gente de derechas o susceptible de serlo, es que NUNCA saben pedir perdon o reconocer sus errores, que lo son, al igual que en otros partidos, por que todos somos humanos. ¿Es tan difícil decir: esta señora no ha actuado bien, mas aún, con el cargo político que tiene? .... No, tenemos siempre que presenciar la imagen patética del "y tú mas", negándose a admitir la realidad de un hecho que no tiene ningún tipo de interpretación que no sea la de que ha actuado mal. Yo sinceramente, no sé si es que los votantes de este partido y sus seguidores han sido abducidos de tal manera que han abandonado su capacidad crítica, o es que tienen algún tipo de interés oculto al resto de mortales que les lleva a ver la paja en ojo ajeno y no la viga en el propio.....Fin de la cita.
Masa - 06/04/2014
Solo comentarle al señor director de la pagina su doble vara de medir y censurar articulos menos ofensivos que por ejemplo el de Benito diciendo que la señora Esperanza Aguirre tiene instintos asesinos .
Benito - 06/04/2014
Me ratifico en mi comentario.
Esperanza Aguirre: "A los arquitectos habría que matarlos" y añado algo que me dejé: "¿Tú sabes por qué habría que poner pena de muerte? Me caen mal los arquitectos porque sus crímenes perduran más allá de su propia vida. Se ha muerto y ahí nos ha dejado esto".
No me invento nada, el enlace que he dejado está bien clarito. Cada cual que saque sus propias conclusiones. No creo yo que hable de paz y amor o haga méritos para un premio de concordia.
Pere Peres - 06/04/2014
Aleshores val a dir que les cebres tenen ratlles per si les mosques...
El repertori de recursos que fan servir els ungulats africans per mirar de fer-se fonedisos davant la mirada miop dels seus depredadors atàvics es ben singular: hi ha el pijama a ratlles de la cebra amb la qual l'individu prova d'esvaïr-se dins el conjunt confús del ramat en moviment, o les banyes llenyoses de la gacel.la de Thomson amb les quals el bòvid intenta fer-se passar per un element arbustiu de la sabana. Cal dir que si bé aquesta ceremònia del mimetisme els atorga una probailitat d'èxit raonable davant la severa miopia dels lleons, tot plegat els val de res davant la inteligència, també atàvica, del depredador per excel·lència: el cocodril. Amb aquest no hi ha mans...
En 2006 La Casa Real i, per si les mosques, enfundà Iñaki Urdangarín dins un pijama a ratlles i davall una solemne cornamenta llenyosa l'apartà de NOOS enviant-lo a Whasington a clavar-se 350.000 € anuals. Prou de merdejar! degué ser la consigna. El cas és que lluny de donar exemple --"nobleza obliga"-- i posar el pinxo davant la justícia, el rei mirà de provar sort amb l'avantatge que li conferia la secular miopia republicana i intentar així eixir-se'n sense màcula del toll de merda que li havia pastat el seu gendre.
Més que mal exemple, pense, ara i ací ens trobem davant un problema de miopia. Ens caldrà posar-nos l'escates de cocodril.
Salutacions Sixto.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.