Sábado, 2 de marzo de 2024 Edición diaria nº 6.175 Año: 17 Noticias: 45.551 Fotografías: 108.341 Comentarios de usuarios: 125.476
EL SEIS DOBLE
martes, 18 de noviembre de 2014
Clic en la foto para ampliar

Guanyadors de la pasada edició del concurs
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Associació Cultural Falla Plaça Malva d’Alzira ha organitzat el XVII Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil, “En serio o en Roma”

Per a alumnes de 1r i 2n d’ESO; 3r, 4t, 5é i 6é de Primària


 

Un any més, amb la intenció de donar suport al treball exemplar del professorat en la tasca difícil de promoure la lectura i de fer millorar l’expressió escrita de l’alumnat, l’Associació Cultural Falla Plaça de la Malva ha considerat oportú convocar per dissetena vegada el concurs de narrativa infantil i juvenil adreçat als escolars d’Alzira.

Ens anima una intenció que té objectius molt diversos. D’una banda, pretenem que els escolars de la nostra ciutat escriguen i lligen més, sobretot en la nostra llengua. Aportem, d’aquesta manera, el nostre reclam per a avançar en la promoció i ús del valencià, ja que incitem a redactar contes i històries plenes de fantasia i d’emocions.

Per una altra, el concurs d’enguany vol fomentar, a més de la creativitat literària, el sentit de la crítica a través d’una visió humorística i satírica de la nostra societat. Per això, la proposta que fem consisteix, principalment, en redactar una narració d’humor en què es conten històries amb temes actuals –com ara la crisi, la vida als centres escolars amb les retallades, la relació entre els vells i els joves, els jocs, els enamoraments dels joves, etc.–, però, si és possible, amb un repte divertit: els personatges han de tindre noms semblants als dels romans de l’època antiga –com, per exemple, Antonius o Letícius–. És a dir, la característica principal és l’humor i, per això, no és necessari ser fidels a la història: els personatges, si fa falta, poden comunicar-se pel “mòbil·lus” o “l’internetus”. 

Pensem que, amb l’excusa i la motivació del concurs, el professorat –a qui volem agrair per endavant la seua col·laboració– té l’oportunitat de treballar amb l’alumnat un gènere atractiu com el de l’humor i una temàtica interessant que motiva la crítica d’aquelles coses que cal millorar.

Per tant, una vegada més, volem afegir-nos a la planificació de les activitats de l’Agenda Educativa d’Alzira que, des de fa anys, es porta a cap impulsada per la regidoria d’Educació en col·laboració amb altres regidories i entitats socials i culturals de la nostra ciutat. A més, hem de remarcar que els treballs guardonats seran publicats en el pròxim llibre infantil de la Falla Plaça de la Malva 2015.

Esperem que la convocatòria aprofite per a descobrir inquietuds a futurs escriptors i escriptores, perquè, amb aquest concurs, oferim als escolars d’Alzira una plataforma de projecció pública i la satisfacció de participar en una activitat que disposa de la col·laboració d’altres entitats, d’institucions i de personalitats de l’àmbit cultural alzireny, les quals han fet possible, un any més, que el XVII Concurs de Narrativa siga una realitat.

 

Bases de participació

Poden participar-hi tots els escolars d’instituts, escoles públiques, concertades i privades d’Alzira que durant el curs 2014-2015 estiguen en els nivells educatius en què es classifiquen les categories dels premis d’aquest concurs.

Els treballs han de ser escrits en valencià i en la modalitat de narrativa (conte o narració breu). El tema serà lliure, però les històries tindran com a condició essencial el caràcter humorístic de la trama i una ambientació, no necessàriament fidel, situada a l’època romana. Naturalment, el lloc on ocorreguem pot ser qualsevol, des d’Alzira, a València, la península o Roma. Es valorarà la creativitat i coherència dels escrits.

Els treballs s’han de presentar a la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil), carrer de les Escoles Pies, 4, de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h i de dilluns a divendres de 10 a 14 h, fins al dia 25 de novembre de 2014, amb un lema que els identifique i acompanyat d’un sobre tancat amb la butlleta amb les dades següents: nom, cognoms, curs, centre, adreça, telèfon i lema del treball.

L’extensió dels treballs ha de ser d’un mínim d’1 full i d’un màxim de 5 fulls, manuscrits o mecanografiats, escrits a una cara, i amb una presentació bona. Els fulls de la narració s’han de grapar amb un de presentació al davant, en què hi haja el títol de l’obra i el lema o pseudònim amb què es presenta el treball. A més, els treballs s’han de presentar per duplicat (original i còpia).

 

Es convoquen les categories següents

1a. Per a alumnes de 1r i 2n d’ESO.
2a. Per a alumnes de 5é i de 6é de Primària.
3a. Per a alumnes de 3r i 4t de Primària.
 

Es concediran els premis següents per cadascuna de les categories

1a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma, i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

2a categoria

Primer premi: 50 €, diploma i un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma, i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

3a categoria

Primer premi: 50 €, diploma i un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma, i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Premi especial: Un obsequi per gentilesa d’APP informática.com i Llibreria Trenta-cinc Formiguetes, a l’escola o l’institut amb el nombre proporcional de treballs presentats més gran. És a dir, es tindrà en compte el nombre d’alumnes inscrits oficialment al centre en relació amb el nombre de treballs que hi participen.

El jurat es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis si la qualitat dels treballs presentats així ho requerira.

 

El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc el dilluns dia 15 de desembre de 2014 a les 19'30 hores a la Casa de la Cultura.

Els treballs no premiats podran ser arreplegats a partir del dia 19 de gener de 2015 en el Departament d’Educació, carrer Rambla, s/n. Les obres no arreplegades en el termini d’un mes, quedaran en propietat de l’Ajuntament d’Alzira.

La participació en aquest concurs pressuposa l’acceptació d’aquestes bases. Qualsevol discrepància o interpretació d’aquestes serà resolta pel jurat i la resolució que en faça serà inapel·lable.

Els treballs premiats passaran a ser propietat de la comissió organitzadora que els podrà editar en qualsevol publicació pròpia o gestionada amb una editorial.

Associació Cultural Falla Plaça Malva

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.                          
.-000260                                                                                                                    .-000114
                           
 .-000181                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000287


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasConcursos, Premios y Becas
CulturaLiteratura
FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal