Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
sábado, 13 de diciembre de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Presentació de la novel•la: “L’epistolari rar”, de Sixto Ferrero

Sixto Ferrero - L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica


 

.-000323

Dijous 18 de desembre, a les 19:30h. A la sala d’actes del Casino Liberal d’Algemesí tindrà lloc la presentació de la novel·la “L’epistolari rar”. Hi intervindran l’autor Sixto Ferrero i presentarà l’acte Moisès Castell director de “La Veu d’Algemesí”. En acabar hi haurà signatura d’exemplars.

Un epistolari, que tothom nomenava “l’epistolari rar”, catalogat per alguns experts com a incunable...” La raresa però amaga altres qüestions que no només tenen a veure amb el contingut del llibre, sinó també amb la pròpia història dels personatges. Un epistolari que ens traslladarà en el temps. A les portes del Renaixement i alhora marcarà els esdeveniments en el present, en la vida dels dos personatges principals en el segle XXI.

Londres, Venècia, València i una minúscula illa, Porer, a la qual hi viuran les darreres aventures. Un far, i novament l’epistolari rar com a eix, com a nexe, com a motiu.

“L’epistolari rar” és una novel·la de ficció, amb un rerefons històric reflectit en els personatges que el van crear durant la segona meitat del segle XV. No obstant diversos canvis de temps, de flashbacks, situen l’acció en el present amb uns nous protagonistes, que entre altres coses comparteixen el vincle amb el llibre vell, i altres vicissituds, que caldrà descobrir. La història té una gran dosi d’intriga, de misteri, de troballes, de jocs sentimentals, d’amor i odi, de rancors i assassinats, fugides i persecucions, d’aventures, de recull biogràfic, de canals, de descripcions venecianes, d’aigua, de llum, de foscors, de venjances, d’emocions...

Referències, o si es vol en certa manera, homenatges, que alhora són també una bona inspiració, motiven l’argument. Caldrà estar atents als detalls en un nom, una música, una ubicació...

Qui fou Lambert Palmart, i què l’unia amb Vittore Carpaccio? Qui fou Jacob Vizlant i qui és el vell Mr. Anderson? Què amaga cadascun d’ells i per què ho fan? Ho descobriran en una novel·la entre la ficció i les dades històriques, entre la descripció històrica i l’acció del present. Entre canals, gòndoles i alfòndecs. Entre quadres i premses d’impressió. Entre la realitat i la ficció.

Sixto Ferrero

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 
 
 
 
 
 
 


                          
 .-000311                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000298                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000254                                                                                                                                  .-000188




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal