

Dimarts 27 d’octubre a les 18 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira
L’obra ha sigut patrocinada per la Conselleria d’Immigració i Ciutadania
Poemania esdevé la segona guia pràctica de foment lector que edita la Fundació Bromera. L’entitat va iniciar ara fa dos anys amb la guia Llegir per a créixer de Joan Carles Girbes, una col·lecció d’obres que tenen com a objectiu proporcionar recursos i estratègies per incitar pares, mares i docents a redescobrir el plaer de llegir en valencià. Poemania es distribuirà de forma gratuïta en la seua presentació hui 27 d’octubre a les 18 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira. A més de l’autora, intervindran Josep A. Fluixà, director de la Fundació Bromera i Fina Girbés, autora dels llibres Poemes de diumenges i dies faeners i Poemes de butxaca. D’altra banda, durant els dies 27 i 28 d’octubre, la Casa de la Cultura d’Alzira acollirà sessions per als escolars alzirenys, on l’autora posarà en pràctica les activitats recomanades a la guia.
Aquesta guia pràctica s’adreça a mestres, bibliotecaris, llibreters, tècnics culturals, pares, mares i altres mediadors. L’objectiu és facilitar idees i recursos perquè fomenten l’hàbit de llegir poesia en valencià. Tal i com explica la seua autora, Anna Ballester «es tracta d’encomanar el plaer de llegir i escriure textos poètics als xiquets i xiquetes». L’obra està dividida en capítols segons el tipus d’activitat que es proposa: llegir, escriure, dramatitzar o memoritzar poemes. A més de descriure les activitats i com dur-les a terme, la guia també aporta les claus màgiques per a treballar la poesia, a més d’una extensa bibliografia de poesia per a infants i joves i de recursos d’internet.
L’autora, Anna Ballester, ha apostat durant anys per fomentar la lectura d’aquest gènere minoritari i,massa sovint, absent a l’escola i a casa: la poesia . Fruit d’aquest treball, naix Poemania, un llibre que proposa jugar amb les paraules, que anima a descobrir el funcionament poètic de la llengua, que estimula el treball en equip i que suggereix propostes integradores del cos, la veu i la paraula poètica, per desenvolupar la imaginació i la capacitat d’expressió.
Si més no, la guia aposta per activitats que faciliten el trencament de barreres, ja siga la discapacitat física o mental, i la diversitat cultural. Ballester destaca que la metodologia emprada facilita el treball compartit entre alumnes diferents i augmenta l’autoestima.
Anna Ballester (Borbotó, 1954) és professora de secundària i contacontes. És, a més, especialista en literatura infantil i juvenil. Ha impartit nombrosos cursos de formació del professorat sobre animació a la lectura i ha publicat articles en revistes especialitzades. L’autora és també membre del Patronat de la Fundació Bromera.
Aquesta primera edició de Poemania, de la qual s’ha fet un tiratge inicial de 5.000 exemplars ha sigut patrocinada per la Conselleria d’Immigració i Ciutadania.
Añadir un comentario