Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
viernes, 8 de mayo de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Arriba a les llibreries Irène, de Pierre Lemaitre, publicada per Bromera

Es tracta del primer lliurament de la sèrie policíaca Verhoeven, aclamada per públic i crítica


 

.-000025                

Ahir  arribà a les llibreries Irène, de Pierre Lemaitre, el primer títol de la sèrie Verhoeven, guardonat amb el Premi Cognac el 2006. Així, Bromera es consolida com l’editorial que publicarà en català la major part de l’obra de Lemaitre, reconeguda per la crítica i el públic. Aquest títol va suposar l’entrada de l’autor en el gènere negre dins d’una categoria més intel·lectual, potent i colpidora, on la línia entre el bé i el mal no està gens definida, on tots els personatges presenten arestes i les paraules aparentment innocents prenen rellevància i profunditat pàgina rere pàgina.

D’aquesta manera, Bromera recupera i edita la sèrie seguint l’ordre establert per l’autor inicialment. En aquest primer lliurament, coneixem el peculiar inspector Camille Verhoeven i tot el seu equip en el seu moment més negre. Davant d’un assassí sempre un pas per endavant, només poden veure com el terror es desenvolupa.

El meticulós inspector ha aconseguit la vida perfecta. Malgrat que amb el seu físic –conseqüència de la hipotròfia amb què va nàixer– no ho ha tingut gens fàcil, per fi s’ha guanyat el respecte dels seus col·legues i està feliçment casat amb la meravellosa Irène, amb qui espera el seu primer fill. Tanmateix, s’enfronta a un assassinat salvatge i sap que aquest cas no serà com cap altre. Quan la notícia d’aquest paorós crim es fa pública, la premsa parisenca seguirà les passes de l’inspector fins al mil·límetre i cada moviment seu apareixerà en primera plana. L’assassí, que comença a ser conegut com «el novel·lista», ret amb cada assassinat un homenatge macabre a les escenes de les novel·les negres. Escrutat voraçment per l’ull públic, aquest cas esdevé un duel implacable entre perseguidor i perseguit on tan sols pot haver-hi un guanyador.

La crítica ha definit Irène com «addictiva, aterridora, intel·ligent i brillant» (The Times); com una «novel·la negra d’alt nivell... magníficament elaborada...» (Daily Mail)i amb «un dels protagonistes més interessants que han sorgit dins de la novel·la negra dels últims anys» (The Irish Times). A més, «la vertadera genialitat d’aquesta novel·la són els girs que Lemaitre incorpora a la trama, posant-la per damunt del gènere i creant una nova categoria per si mateixa, un llibre que es converteix en una bomba de rellotgeria brillant i diabòlica alhora» (Kirkus Review).

Pierre Lemaitre (París, 1951) és autor de vuit novel·les (cinc de gènere negre) reconegudes amb nombrosos guardons. Tot i que va debutar tard en l’escriptura (amb 56 anys), la seua brillant trajectòria li ha valgut un excepcional èxit de crítica i públic, que l’Académie Goncourt ha ratificat atorgant-li a la novel·la Ens veurem allà dalt, el primer títol de l’autor a Bromera, la distinció més elevada de les lletres franceses. Aquest premi inclou Lemaitre en un selecte palmarès amb escriptors de la talla de Proust o Malraux.

Bromera
 
 
 

 

 .-000254

.-000188
.-000228




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLibros en gral. Críticas y reseñas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal