Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 10 de marzo de 2016
Clic en la foto para ampliar

Detalle del calendario de 2015 con la alusión a las Fallas
Foto: ABC
Ver imágenes de esta noticia
1

 EL DEBATE (57)
¿Las Fallas son catalanas?

Elena Bastidas: “Que las fallas de Valencia y de municipios valencianos son símbolo de la cultura y tradición valenciana es innegable, y que Valencia no pertenece a Cataluña debiera serlo para todos”


 

 

 

La polémica está servida. La Generalitat de Cataluña incluye las Fallas de Valencia entre la "cultura popular catalana". El diario digital Valencia News trataba ayer en un artículo titulado "Las Fallas: ¿cultura catalana?". En el mismo, Elena Bastidas, exalcaldesa de Alzira , mostró su malestar por esta decisión. Ha reclamado a Ximo Puig “que traslade de manera oficial al gobierno catalán el malestar que genera este tipo de afirmaciones en su página web y le inste a modificarlas”.

Bastidas considera que “precisamente en un momento en que el protagonismo de las fallas debiera tenerlo la candidatura a Patrimonio Inmaterial por parte de la UNESCO y fundamentalmente los protagonistas de nuestra fiesta más internacional, sería bueno cortar esta polémica con una rectificación”.

“Que las fallas de Valencia y de municipios valencianos son símbolo de la cultura y tradición valenciana es innegable, y que Valencia no pertenece a Cataluña debiera serlo para todos”, ha añadido.

 

VOX nos envió ayer esta nota de prensa en la que se suma a las protestas por la apropiación catalana de las Fallas.

“Desde Vox exigimos a la Generalitat Valenciana y al Ayuntamiento de Valencia -tanto como institución como en las personas del Presidente de la Generalitat y el Alcalde de Valencia, respectivamente-, que requieran inmediatamente a la Generalitat de Cataluña para que retire de su página web todos los textos que señalan que las Fallas son catalanas, así como la denominación inexistente de País Valenciano, con referencia a nuestra Comunidad. Y que manifiesten públicamente sus disculpas por tan grave atentado a nuestra tierra y a sus tradiciones” ... Si la Generalitat de Cataluña no responde en el sentido expresado, Vox anuncia que emprenderá cuantas acciones estime pertinentes para defender la identidad valenciana -dentro de la nación española-, frente al afán imperialista del independentismo catalán anexionista: “estamos hartos de meras declaraciones de intenciones de unos y otros; el pueblo valenciano merece respeto, y es necesario pasar a la acción. La historia se escribe sola, mediante el trabajo de hombres honrados; no puede ser el producto manipulado de los políticos de turno”.

VOX

Información relacionada

La Generalitat de Cataluña cita la Ciudad de las Ciencias de Valencia entre los museos catalanes

Fallas 2016: La Generalitat catalana incluye a las Fallas como fiesta propia y habla de "fogueres d´hivern"

La web oficial que incluye las Fallas como fiesta catalana fue encargada por un Gobierno socialista

La Generalitat de Cataluña también sitúa el Jardín Botánico de Valencia en los «países catalanes» 

 
 

 


Carlos Herrera: "Los catalanes han considerado siempre a Valencia el patio de atrás, 

cosa en la que colaboran algunos valencianos" 

 

 

 

 

 

¿Qué dicen al respecto los alzireños de esta noticia?


Puedes opinar debajo de estas líneas, en el apartado “Comentarios”.
 
- Si quieres abrir un debate nuevo, hazlo enviando tu opinión, queja o pregunta a nuestro correo [email protected]
 
Participa en otros debates abiertos en EL SEIS DOBLE
https://www.elseisdoble.com/uploads/image/RECURSOS%20GR%C3%81FICOS/Bot%C3%B3n%203.gif

  

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

El Debate. Foro Público
FiestasFallas
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

toni - 10/03/2016
Estos cacalans de que van, per no tindre no tenen ni mérda en el cul.ni falles,ni mutxeranga ni res aneu a ver puñetes
mcm - 10/03/2016
Y yo que creía que los catalanes eran valencianos del Norte, resulta que el nuevo invento de la historia de Catalunya (uno mas), dice que las FALLAS, la Ciudad de las Ciencias de Valencia, el Jardín Botánico y supongo que un largo etc. que estarán cavilando, son la gloria de la Valencia del Norte.¡¡¡Que ta paregut morrut ??
Pere Peres - 10/03/2016
Sembla que el PP no té prou amb ser notícia pels continus registres judicials de les seves seus arreu les principals ciutats espanyoles i el continu degoteig d'alts càrrecs entrant de cap --i de cul-- a la gàrjola per suborn i corrupció i amb imputacions per haver robat diners a xiquetes malates de SIDA, que ara venen a fer el ridícul espantós amb aquesta tema de les Falles i la Generalitat Catalana.
La UNESCO va proclamar 2015 la festa de les Falles de Pirineu com a Patrimoni Inmaterial de la Humanitat. Aquestes Falles se celebren al pirineu català, aragonés, francés i a Andorra. Tota la informació al respecte pot consultar-se directament a la web oficial de la Generalitat de Catalunya. Us torne a copiar el link:

http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Falles-dels-Pirineus-Patrimoni-Immaterial-de-la-Humanitat

La resta és una soberana patranya de l'alçada d'un temple.

A la redacció de ESD, ja ho sabeu: Que la realitat no us faça perdre un bon titular. Doncs això.
Bissantica - 10/03/2016
Per favor, podeu passar l'enllaç de la web oficial de la Generalitat de Catalunya on apareix açò? Es que no hi ha forma de trobar-ho, gràcies.
Benito - 10/03/2016
A ver... ¿Las fallas son catalanas? ¿Los niños vienen de París? ¿Existe el hombre del saco? ¿Dios hizo el mundo en seis días? ¿El flamenco es del País Vasco? ¿Existen los duendes y las hadas? ¿Tú qué crees?
Es que vamos a ver, cualquier merluzo dice cualquier jilipollez y ya es suficiente para poner el grito en el cielo. Si alguien dijera, por ejemplo, que la Murta pertenece a Requena, ¿no enzarzaríamos en una discusión o no le haríamos ni caso? ¿Preguntaríamos también 'La Murta es de Requena'? Es que, por favor, un poco de seriedad... si hacemos caso a lo que diga cualquier memo podríamos poner 80 noticias semejantes todos los días.
¿Las fallas son valencianas, catalanas, gallegas, extremeñas? Estos de Vox, ¿de dónde creen que son las fallas para que hagan esa pregunta tan absurda? ¿No saben de dónde son las fallas? ¿Son tan cortitos que no lo saben?
El problema de estos 'debates' es que se les da importancia a cosas absurdas. Con esta noticia ya se hace una publicidad que no merecen. Si alguien dice que en lugar de ser alzireños somos turcos, ¿nos pondremos a discutir o no le haremos ni caso? Pues eso. Ganas de perder el tiempo.
¡Che mira! - 10/03/2016
Peres, abans que res dis-nos açí davant de tots els comentaristes de “elSeisdoble” si eres valensià o no, no val a dir “jo me considere ... “sigues valent i no quedes com un cobard perque nosaltres ens considerem moltes coses i no som, la realitat es la realitat i lo utopic es lo utopic.
I ara breument respècte a les falles pirinenques, no totes catalanes,sense insultar i no mire a ningú, no t'escapes que sempre poses l'excusa del PP i a nosaltres la politica ni ens va ni ens ve.
“Con su pan se lo coman”
Aumenta l’odi a lo català.
Nosaltres no ens clavem amb ells.
A ells quels impòrta lo nòstre.
Signat: ¡Che mira! i les haques valensianes.
siopara - 10/03/2016
A ver Benito no es tan difícil, las FALLAS DEL PIRINEO, todo esto se ha montado por una interpretación intencionada que activa el nacionalismo banal que todos tenéis basado en el NOMOSFAREUCATALANS, hecha un vistazo a la web del gobierno catalán a ver como lo explica...
Joan - 10/03/2016
Nada extraño. Estoy harto de oír y leer que Ausias March y Jordi de Sant Jordi son catalanes. Es el imperialismo cutre del nacionalismo catalán. Por cierto, ideología reaccionaria donde las haya. Lo penoso es que aquí algunos, pocos, les hagan la ola. Verdad, Compromis?
Pere Peres - 10/03/2016
Xé mira quin tarròs! quan vaig prendre la primera comunió ho vaig fer seguint els precèptes i protocols d'aquella Espanya negra, cutre i de pandereta que tant anheles. En un punt de la cerimònia els xiquets declamàvem de viva veu i ben fort la nostra renúncia a Satanàs... T'ho dic, Xe mira quin tarròs! perque jo em considere el que m'ix de l'engonal i no ha de venir cap "singermorning" com tu a demanar que proclame dogmes de fé.

Per altra banda i si llegiu la declaració de la UNESCO respecte a les Falles del Pirineu com a Patrimoni Inmaterial de la Humanitat veureu que la paraula que més es repeteix és la solidaritat i la companyonia de la Festa. Uns valors que el món faller valencià no conéix ni de lluny. Aquí la solidaritat s'ha substiuït per comportaments bròfecs i manifestacions de poltres per no poder tallar els carrers abans d'hora amb l'única intenció de fotre a tort i dret. Aquí la solidaritat s'ha substuït per empinar el colze i pixar als carrers.Aquí la solidaritat s'ha substiuït per l'incivisme i l'egoisme més empedreït.
Amb tot salude les excepcions.
Fallero con dientes negros, gafas de sol y cubata en mano - 10/03/2016
De este tipo de paridas solo sacan tajada y beneficia a los separatistas catalanes, al propio PP y al sector ultraconservador del fallerío. A mi y como diría Celia Villalobos, me importan una higa, los catalanistas por una parte y los que se aprovechan del tema por otra.
OMG - 10/03/2016
Vore , o llegir per a creure!!!!!!!, Ara mès que mai cal reviure l'invent del catalanisme, i tot per mig d'una noticia de l'ABC, arruisaaaaaaaaaaaaaa que plou, l'ABC basanse en la web de cultura de catalunya, en el departament de festes i en una informaciò sobre festes relacionades amb el foc , NOMENA les falles valencianes , cridan-les FALLES VALENCIANES, a la mateixa informaciò es nomena San Joan, Carnestoltes i la setmana santa, !!! D'açò el nomenat diari trau la conclusiò de que els catalans volen furtar les falles als valencians !!! . Si homeeeeeeeeeeeeeeee i la setmana santa a Sevilla i el Carnestoltes a Rio de Janeiro. Que el partit dels corruptes , dels empresonats i de la multitud de trames de corrupciò es dedique a escampar estes cortines d fum , val, però que gent intel.ligent done bola a estes animalades .... pa arrear a correr
socarrat - 10/03/2016
Totalment d'acord amb Pere Peres, jo també ho vaig buscar i és això el que diu, el problema és que aquesta gent veu una notícia de més que dubtosa credebilitat i no es molesta ni en verificar-la, convertint en dogma de fe tot allò que els diuen. I respecte a tú ¡Che Mira! el debat l'obert la senyora Elena Bastidas, diputada del PP al Congrés, entre altres coses per no parlar de la corrupció que el seu partit té i al qual pareix que vosaltres no li doneu molta importància. Aquest partit continua amb l'estratègia del "PAN Y CIRCO" dels romans, per evitar parlar de coses que no els interressa i clavant a territoris que res tenen a veure amb aquesta polèmica, en un intent de crear malestar i dividir a la població, i de pás proclamar-se com a "Salvapatries" de tots els mals que segons ells pareix que sempre venen de Catalunya. Que vinga a donar-mos lliçons la senyora Bastidas sobre cultura, valors, senyes d'identitat, etc. una persona que és incapaç d'utilitzar el valencià em pareix PATÈTIC.
l'ullal lull - 10/03/2016
Tu dirección e-mail es incorrecta.
Dos milions de peles - 10/03/2016
Desde Madrid se apropiaron de Bancaja, la hundieron y los peperos no dijeron ni mu. Me parece lamentable politiquear con las fallas sobre algo que habrá dicho algún matao por ahí, para cocinar así un debate que no existe y una polémica perversa. Más vale que se preocupen de toda la m. que tienen en su casa y que dejen las fallas tranquilas.

OMG - 10/03/2016
Este es l'enllaç d'hon va traure la noticia l'ABC , de la que desprès valencia news es va fer resò:

http://www.gencat.cat/culturcat/portal/site/culturacatalana/menuitem.be2bc4cc4c5aec88f94a9710b0c0e1a0/index7c1c.html?vgnextoid=d3ed5c43da896210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=d3ed5c43da896210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall2&contentid=f071352101fd7210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD
Partit Podrit - 10/03/2016
els de Madrid se queden els nostres diners i Elena no diu res, el PP regala per un euro les nostres caixes i bancs i Elena no diu res, han arruïnant entre PSOE i PP la nostra industria i agricultura i Elena no diu res. Europa ens deixa sense ajudes per culpa dels lladres i corruptes del PP, i a Elena sols li preocupa lo que ella interpreta que diuen els catalans. Si dona, li ferem cas a vostè i seguirem mirant al nord mentre del centre i els de dins de casa del seu partit ens escuren les butxaques. Que ja no cola.
alziro - 10/03/2016
En l'artícul de gencat.cat no es menciona en cap moment que les falles siguen catalanes, ara bé, es menciona a la Comunitat Valenciana com a territori català, que per al cas és com dir-ho. Cite textualment: "La festa de Sant Antoni del gener també es caracteritza en bona part del territori català per l'encesa de fogueres: com a centre de l'activitat festiva a la plaça de la vila o bé en cruïlles de carrers o places, com els foguerons mallorquins o les fogueres de pobles de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el País Valencià."
Bissantica - 10/03/2016
Ale alziro ja tens faena, ves a denunciar-ho a la polesia, corre!
mario - 10/03/2016

http://cultura.gencat.cat/web/.content/cultura_popular/01_festes_i_espectacles/01_festes_populars_i_tradicionals/documents/arxius/SD_Inventari_PatFEstiu.pdf

por si tienes interés, veras que les llaman fallas pero NO SON LAS FALLAS VALENCIANAS, les "fogueres d'ivern" se refieres a las que se celebran en un pueblecito de Tarragona, y están hechas de LAVANDA!
por favor, si realmente quieres informar y piensas que has metido la pata, deberíais retirar los artículos, tu y todos los "periodistas".
Saludos a todas y todos
Benito - 10/03/2016
Siopara, como veo que no lo has comprendido te lo voy a explicar. En mi comentario trataba de decir que me importa un carajo lo que digan de las fallas, lo absurdo de la pregunta del titular, igual que el resto de absurdas preguntas que he planteado. Hoy he pagado 400 euros del seguro del coche y me he gastado 600 'pavos' en un portátil, ¿crees que me importa a mí lo que digan de las fallas, de la paella, del Micalet o de la madre que los parió? Sinceramente, a mí eso de "no mos fareu catalans" me la trae al pairo... si supieras lo que pienso del nacionalismo de talonario que defienden algunos cambiarías de opinión, yo soy valenciano porque uno no elige donde nace... pero poco más. Por mí, como diría Sancho Panza... 'que se lleve el diablo' las fallas, la paella, el all i pebre, la Albufera, las naranjas y hasta el murciélago del escudo del VCF.
Los nacionalistas que se dan golpes de pecho ondeando la bandera con una mano y con la otra llenándose el bolsillo prefiere tener entre sus filas a gente como el cura Merino en lugar de a Leandro Fernández de Moratín... y eso que han pasado 200 años. No hemos avanzado.
J - 10/03/2016
Elena Bástidas, VOX,...? Esto no es serio....
Asmodeo - 10/03/2016
A mi ja fa anys que em sembla que els únics que no deixen de mirar cap al nord amb enveja i provincianisme son els de sempre..... I no son els de Compromís!!! Sinó els peperos i adlàters!!! I tot per fer, com ara, una vegada i una altra, el ridícul més espantós!!! I mira que és senzill.... només hi ha que llegir!!
Pere Peres - 10/03/2016
Total, que una merda. Una merda a la que aviat han anat a fussar els espanyolíssims Carlos Herrera i Elena Bastidas. La taula, amb el plat i la merda dins, l'havia parada el també espanyolíssim i borbonista i molt miserable diari abecé.
Carlos Herrera i Elena Bastidas ofrenen glòries a Espanya sense contrastar la informació --paquè?-- deuen pensar aquestes mosques àvides d'excrement. I per això se'n farten fussant-hi i omplint-se'n l'estòmac i en acabant potant-nos-ho tot per damunt.
Ale Carlitos, ves a fer-te'n selies davant el lloc de la tragèdia. Ale Bastidas torna a treure taules petitòries al mercat de dimecres per demanar que no ens apugen l'IVA.
Aussades que tenen barra!
alziro - 10/03/2016
Bissantica, hi ha coses més importants en la vida per a denunciar que això. Simplement queden en evidència dos falsetats: el titular de VOX i l'afirmació de la Generalitat Catalana.
¡Che mira! - 10/03/2016
Peres, està ben clar lo que eres, pòt ser els que tú nomenes siguen lo que tú dius, pero tú també, lo que estem tractant es que ja està be de payasades cacalanistes, açí no volem saber de les falles pirinenques ni de la mare quels va parir i si ens apures de tú tampòc renegat, cada vegada que parles ho demostres,i com diu està expresió purament VALENSIANA: "VESTE'N A FER LA MÀ" en companyia d'ells. Tant de parlar que diuen que Espanya no els dona diners i els ròba vegeu lo que fan dels diners, açí un titolar del diari ABC del dia1 de Març:
"Comunidad Valenciana
La Generalitat de Cataluña gasta otros 615.000 euros para fomentar el catalán en Valencia
El Gobierno de Puigdemont nutre a entidades Escola Valenciana o ACPV pese a no poder pagar la extra a sus funcionarios"
Damunt es pensen que estem faves, no senyor de vegades ens costa fer els faves.
Peres fill, tú que no estàs fava i estàs tan ilustrat en temes de Cataluña estem esperant-te, tira-li va com tu saps, va que t'esperem. Nosaltres que no som ilustrats com tú i son uns faves VALENSIANS t'estem esperant, va tira-li, va tira-li, lluix-te com sempre fas. Anem a fer-te blau, en nosaltres no tens que poder.
Signat: !Che Mira! i uns quans valensians que fem els faves.

Payaso - 10/03/2016
Ací sembla que els únics que no deixen de mirar cap al nord amb enveja i provincianisme eres tu i el teu compare Pedro Peras!
Ale arreu cap alli!
Payaso - 10/03/2016
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/12799296_966112846810323_6070789847718818902_n.jpg?oh=3d10866a9b59327332f470ee4936fead&oe=5752F375
Pere Peres - 11/03/2016
Xé mira (quin tarròs)! Per escriure un comentari no cal que abans t'hages d'escórrer la botella de cassalla.
Salutacions.
¡Che mira! - 11/03/2016
Peres sempre dius lo mateix ja ens canses a tots podies anarte'n a Cacalunya i deixar-nos trànquils, VESTE'N A FER LA MÀ, cobard, renegat valensià. Ja no te fa ni càs ningú. ¡Que no t'enteres! Va tira-li que t'esperem, lluix-te atra vegada con saps fer amb la teua sabiduría tan ilustrà. Tira-li, tira-li, a vore com si fores una haca desbocà. Va que ho tens pràctic. Ara en conte de casalla dis-nos que beguem un atra còsa. ¡Va, va, va,!
Signat: ¡Che Mira! el Tarròs i demés
Asmodeo - 11/03/2016
Payaso, qui et creus tu que eres per dir-me a mi, o a ningú, on he d'anar o quedar-me??? Ho tens clar valent!!! Valent pallasso!!! Ací em pariren i ací em quede!!! I tot això malgrat pallassos o analfabets orgullosos de ser-ho com el teu compare!!!
Tarròs i presumeix de ser-ho!!! I els qui intentem llegir i ilustrar-nos hem d'anar demanant disculpes per apendre!!! Això explica moltes coses....... desgraciadament!!!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal