Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 18 de julio de 2016
Clic en la foto para ampliar

Foto: Esquerra Unida Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Esquerra Unida impulsa la denominació oficial de 'Festes d'Alzira'

Visquen les 'Festes d’Alzira!' I cadascú que les celebre a nom de qui vulga


 

.-000336

Un any més, tornen les Festes d’Alzira, unes festes de celebració col·lectiva de la ciutat, una festa que des d’EUPV sempre l’hem reivindicada oberta, popular i participativa, on el protagonisme siga del conjunt de la ciutadania i on càpiguen totes les persones  i entitats associatives.

Des de la nostra presència política i institucional impulsem la denominació oficial de Festes d’Alzira, on cabem totes i tots, també els que no pertanyen a cap grup religiós.  Això sembla que li molesta a la dreta alzirenya que, recordant el confessionalisme tardofranquista, utilitza les festes de tots els alzirenys i alzirenyes per a amagar les solucions que des del govern estem donant als problemes reals de la ciutadania, així com les polítiques que s’han aconseguit posar en marxa de la mà de la nostra participació en el govern municipal.

Resulta patètic vore a algunes persones que, fent exercici de la seua hipocresia, utilitzen processons i la religió com una manera més de figurar i traure rèdit  polític, atiant l’odi contra els que pensem diferent a la “seua” tradició, propagant mentides i fent por dient que “mos volen llevar Sant Bernat”. L’únic que pretenen és estigmatitzar i fomentar l’odi contra els que són coherents amb el seu pensament i donen la cara per transformar la societat duent el seu programa polític a les institucions.

Les Festes d’Alzira han de ser de tots els alzirenys i alzirenyes, creguen en allò que creguen o deixen de creure. S’han fet alguns canvis en la línia de ser més obertes i participatives, com la creació d’una comissió plural de festes. Però encara tenim un Ajuntament que participa en misses i processons, vulnerant el principi d’aconfessionalitat de les institucions públiques que diu la Constitució.

Des d’EUPV, que creiem en la llibertat religiosa i l’aconfessionalitat, no assistim ni assistirem com a càrrecs electes a cap missa o processó religiosa. Els que ho fan, a més a més, separen de forma elitista el poble i la Corporació Municipal, i li atorguen a aquesta darrera un protagonisme que no toca i que l’han de tindre les entitats i associacions vinculades a la cultura popular, les autèntiques protagonistes de la Festa.

Des d’EUPV ens preguntem per què no s’ha fet res al respecte fins ara, per què en aquests quasi 40 anys de democràcia s’ha continuat mantenint aquest model tancat i caduc i cap força política al consistori, fins l’arribada d’EU a l’Ajuntament, ha encetat el debat sobre les Festes d’Alzira. Aquesta denominació ha sigut també tradicional, i fins i tot, l’oficial.

Debatre s’ha de debatre de tot, això és la política. Però per què costa tant tindre segons quins debats a la nostra ciutat? Un debat que deuria de produir-se a fons, obert i plural sobre el model -i per què no la denominació- de les Festes. En molts municipis aquesta rèmora del nacionalcatolicisme ha sigut superada, per què no en el nostre? Sense anar més lluny, a Sueca es denominen “Festes Majors” o a Alginet “Festes d’Agost”, on fa temps que es va introduir aquest forma més integradora (mentre que els catòlics l’han dedicada a les seues veneracions). A l’Alcúdia cap grup polític assisteix a misses o processons.

Des d’EUPV creiem en un altre model de Festes, que siguen més participatives i integradores, i liderades per la societat civil i les entitats culturals de la ciutat que treballen dia a dia de forma desinteressada per una cultura viva i activa. Unes festes respectuoses amb la religió i la cultura, clar que sí, i que fomenten valors com la igualtat de gènere i, sobretot, amb caràcter obert, plural i participatiu.

Visquen les Festes d’Alzira! I cadascú que les celebre a nom de qui vulga.  

EUPV Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasSant Bernat
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Juan Carlos - 18/07/2016
Me parece una excelente idea, devolver el nombre a unas fiestas que son de tod@s. A partir de ahora, sabeis que nos llamarán de todo por pretender quitarles la bendición de San Bernardo y no entenderán much@s que este pais pretenda ser aconfesional, en bien de la convivencia de todas las razas y religiones. A mi, me parece una buena idea. Y que cada cual, las llame como quiera.
Joan V - 18/07/2016
Votos Esquerra Unida en las municipales, 1447 votos, 6,27%. Otra cosa es que sean los que impongan sus ideas al gobierno del Ayuntamiento con solo un concejal.
Aunque en las elecciones generales los Partidos del Tripartito perdieron un 15 por ciento de votos.
Qué sigan así
yo - 18/07/2016
Cada día que pasa sois más ridículos................
Ahmed - 18/07/2016
Las fiestas son del pueblo no de un santo. Bien, ya está de tanta caspa!
Cafre - 18/07/2016
Xe! ¿Pero no le habían cambiado ya el nombre a las fiestas? Como se les ha visto la patita a los mentirosos...
populismo barato - 18/07/2016
El "último mono" de la política alzireña -pues es el partido con menos votos de toda la corporación municipal- nos viene a decir como deben denominarse las fiestas de esta ciudad en un ataque de radicalismo, soberbia y coartando voluntades y libertades. Haciendo amigos.........
Enrique - 18/07/2016
No paran ni en verano estos de IU.
Tauro - 18/07/2016
Sr. Martínez, le pagamos un sueldo de privilegiado para que se ocupe de cosas más importantes que estas. Quiero recordarle que desde que está usted al frente del empleo en nuestra ciudad apenas se ha movido la cifra del paro. ¿Este debate de fomentar empleo le interesa o mejor hablamos de fiestas del pueblo, banderas, cambios de nombre y nacionalismos?
Caramelo - 18/07/2016
enorme preocupación por el nombre de las fiestas de Alzira. Menudo nivel la izquierda de nuestra ciudad, menudo nivel
ram - 18/07/2016
Eso son ganas de dedicar el tiempo a tonterías para que la gente del pueblo no veamos como sube cada mes el paro en Alzira. Hay muchas ansias de Protagonismo y de ningunear a los otros dos partidos políticos. Esperemos que pase pronto esta pesadilla y los tres años se alejen de nosotros. Poco me gustaba el PP pero ahora los echo de menos al lado de estos son una maravilla.
Anarco - 18/07/2016
Che os quedan dos años y 10 meses de hacer el ridículo,yo os vote pero lo hacéis también que siento nostalgia de la Bastidas y eso que no la podía ver, se que en los próximos 20 años ni por asomo ganareis uffff
Cafre - 18/07/2016
Desde luego, razón a Patricia no le falta; es tocar según que temas en este pueblo y algunos se ponen histéricos. No hay debate, nadie debate, sólo se ladra.
Asmodeo - 18/07/2016
Ací tothom diu que hi ha que ocupar-se de coses importants i deixar-se de bobades, però els comentaris els fan ací, i en canvi, en les notícies que parlen de coses "importants" no escriuen res. Hipòcrites!!! Teniu més cara que esquena!!!
I damunt aneu de votants decebuts!!! Mentiders!!! Fins i tot escriu algun "anarco" que diu que ha votat. Tens d'anarco el mateix que jo de frare. Si tant trobeu a faltar a Bastidas, acompanyeu-la a Madrid!!!
Vicenciana - 19/07/2016
Que manera de hacer el ridículo, no hay cosas más importantes que solucionar?
Joan V - 19/07/2016
Visquen les Festes d'Alzira, la Fallera Major I el Regidor Ivan, que es el millor del S. XIX!!!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal