Domingo, 26 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.260 Año: 18 Noticias: 46.111 Fotografías: 109.116 Comentarios de usuarios: 125.682
EL SEIS DOBLE
lunes, 25 de julio de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Crida per un partit valencianista de centre-dreta: 'Fent País Valencià'

"Som una iniciativa valencianista de centre-dreta amb valors d’arrel cristiana, oberta a liberals, democristians, social-cristians, social-demòcrates i conservadors"


 

 

 

Un grup de ciutadans de la Comunitat Valenciana hem decidit posar-nos en contacte per tirar avant durant els pròxims anys un nou projecte que ocupe un espai ara buit en el panorama polític valencià: el valencianisme de centre-dreta. Esta és la nostra proposta en poques paraules:

 

1.-DEFINICIÓ IDEOLÒGICA

Som una iniciativa valencianista de centre-dreta amb valors d’arrel cristiana, oberta a liberals, democristians, social-cristians, social-demòcrates i conservadors (en queden fora l’extrema dreta i comunistes).  Oberts igualment a federalistes, nacionalistes i regionalistes o autonomistes.

2.-TEMA NACIONAL

-Màxima autonomia per a les terres valencianes.   “Sí, decidim ací”.  “Devolucionisme”: pensem que hem de demanar que ens retornen una versió actualitzada dels Furs que la Nova Planta va arrabassar il·legalment al poble valencià, començant pel Dret Civil propi.

-Programa econòmic autonòmic: Màxima recaptació d'imposts autonòmic. Eix central: Bregar contra l’espoli i l’infrafinançament amb la creació d’un concert fiscal “a la basca”: màxima autonomia fiscal amb la creació d’una Hisenda pròpia i banc autonòmic.

-Simbologia: Serà integradora i respectuosa amb totes les sensibilitats de cada població i comarca.

3.-LLENGUA I TRADICIONS

  -Llengua: Prioritzar la normalitat del valencià a la vida diària i, potenciar el bilingüisme real, amb plens drets reals per als valencianoparlants.   Promoció del valencià a l’ensenyament privat, a la concertada i a les esglésies.

-Tradicions, cultura i esports:   L’ensenyament i promoció del coneixement de la història valenciana. Promoció de les nostres tradicions valencianes com la pilota, els balls i música, cant d'estil, festes, muixaranga, etc.

4.-ECONOMIA

-Model econòmic i fiscalitat: Donem suport a la indústria productiva valenciana, especialment la d’exportació. Ajuda a la xicoteta i mitjana empresa.  Però no al parasitisme, a la burocràcia i a l’especulació que ens ha portat a aquesta crisi econòmica.   Limitar els actuals abusos d'usura bancària, com els desnonaments. Imposts als Bancs, Taxa Tobin. Simplificació de l’actual burocràcia per a la creació d’empreses.

-Inversions públiques: Prioritàries en infraestructures, comunicacions adreçades cap a Europa.   Protecció de la indústria, el comerç, turisme, agricultura i pesca autòctones.   Control i supervisió estrictes de les subvencions, prioritzant la utilitat pública i la imparcialitat. Inversions preferents en Investigació, I+ D+ i.

5.-SERVEIS PÚBLICS

Educació i Sanitat públiques de qualitat. Les retallades han de recaure només sobre els luxes i malbaratament i sobre pressuposts de compra d’armament.   Foment de l'esport i de la salut preventiva, de l'alimentació sana, etc... Policia valenciana que anara substituint l’espanyola: Els miquelets.

-Model judicial:   Crear un sistema judicial valencià.   Per una estricta separació de poders.   Pla de xoc radical contra la corrupció.   Eliminació total dels aforaments.   Millorar sempre la convivència, contra les crides d’odi i fòbies contra grups en general.

6.- ELECCIONS

-Sistema electoral i polític-legislatiu:   Eliminació del Senat.   Considerem que cal rebaixar la barrera mínima al 3% a les eleccions valencianes. Així com fer una circumscripció única per a eleccions espanyoles i unes 6 macrocomarques (basades en les històriques del Regne) per a eleccions valencianes.

-Càrrecs electes: Clàusula davant notari que si, podent complir les principals promeses electorals, no les complim en un temps especificat, estant en condicions d’acomplir-les, els nostres càrrecs dimitiran automàticament o no cobraran i ho donaran a ONG.

7.-MEDI AMBIENT

 Reciclatge amb incentius. Foment del transport no contaminant i alternatiu i de l'exercici físic (amb gimnasos concertats). Repoblació d'espècies autòctones i eliminació de les invasives. Pla de xoc contra l'erosió. Plantació sistemàtica d'arbres a zones erosionades. Creació de llocs de treball “verds” i del “turisme verd”. Protecció d'aqüífers, rius, estanys, marjaleria i mar. Negociar el tancament de Cofrentes.

8.-POLÍTICA INTERNACIONAL I IMMIGRACIÓ

-Immigració: Facilitar la integració dels nouvinguts a la cultura valenciana. Dret d'asil per a perseguits polítics, religiosos i de minories, compartit proporcionalment -segons recursos i quantitat d’immigrants- amb unes altres autonomies i països. Repatriació dels delinqüents. Control estricte de la immigració il·legal.

-Política internacional: Euroescepticisme, negociacions amb l’EFTA. Política occidentalista, democràtica,

anti-islamista i anti-dictadures. Imposts alts a les importacions xineses.

9.-CONFESSIONALITAT

Protecció de la llibertat religiosa i a-religiosa.  Cooperació entre poders públics i grups religiosos des de la mútua autonomia, per interessos generals de la societat. Respecte especial a les tradicions autòctones valencianes i suport cultural al cristianisme en tant que origen del Regne Valencià.

Penalització de grups o persones que criden a la violència o l'odi contra altres creences o opinions així com abusos dins d’institucions religioses.

10.-SEXISME I FAMÍLIA

Fer front a la violència domèstica globalment, no sols a violència masclista. Home i dona mereixen igual respecte en tot.

Per la Mediació familiar.

Reconeixement de les Associacions de Pares i Mares Separats com a línies referencials de la política familiar i de gènere.

Custòdia Compartida en cas de parelles separades amb fills com a opció totalment preferent.

Mesures protectores a la família tradicional, foment de la natalitat i protecció a la infància.

Assessoria voluntària per a alternatives a l'avortament.

Fent País Valencià
Web Fent País Valencià
 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialColectivos y Agrupaciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal