Lunes, 6 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.240 Año: 18 Noticias: 45.974 Fotografías: 108.965 Comentarios de usuarios: 125.622
EL SEIS DOBLE
sábado, 13 de marzo de 2010
Clic en la foto para ampliar

Ninots de la falla El Mercat
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9

 La Cavalcada del Ninot d'Alzira obri la semana fallera

Els primers casals i ninots ocupen ja carrers i places


L'activitat fallera ja bull per tota la ciutat; entre les primeres activitats cal destacar el muntatge dels casals, el trasllat dels ninots dels monuments més grans, moviment de grúes, penjada de banderes i fallers i falleres donant els últims retocs a les difresses que lluiràn esta vesprada a la Cavalcada del Ninot.

Al mateix temps, l'Alzira no fallera intenta adaptarse a les noves circunstàncies, carrers tallats, desviament del tràfic, a més dels problemes, ara agreujats, per aparcar els vechicles. El regidor de Festes, Rafael Fita, reclama comprensió als visitants de la ciutat i als que no son fallers, "demanem la seua col.laboració ja que estem en falles i els talls de carrers i la reorganització del tràfic es necessari".

A les 6 d'esta vesprada varios milers de fallers i falleres invadiran una bona part de la ciutat per seguir el nou recorregut de la Cavalcada que comença en el Parc Pere Crespí i, seguint la mateixa ruta que l'Ofrena, acabarà en el carrer Correus, entre la Plaça Major i l'Avinguda Sants Patrons.

Este cap de setmana no serà precisament de descans per als fallers, que començarán a plantar el seus monumets i a deixar a punt els respectius casals perquè dimarts, a les 12 de la nit, es done l'eixida a les falles de Sant Josep.  

Xavier Espanya


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasXavier Espanya
FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Victor - 13/03/2010
Els primers casals ocupen els carrers... I els veïns intolerants es creuen que són els amos d'Alzira. Hi ha una persona que es compra una casa al costat d'un casal d'una falla que té quaranta anys d'història en el moment de comprar-se eixa persona la seua vivenda. I puc entendre que li moleste el soroll que puga produir la falla. El que no puc entendre és que eixa persona, a la que se li han oferit quatre garaitjos de membres de la comssió per a que en falles puga tancar el seu cotxe, pels seus collons diga que ell el cotxe el tanca en sa casa i que no accepta cap tipus de negociació amb la falla que està ocupant eixe carrer i eixe casal quaranta anys abans que ell arribara.

Per a mi això es diu voler que et xafe el tren. Perquè si anem en plan fer la ma, qualsevol dia de l'any alguna persona anònima -no la falla per suposat- por convocar a dues-centes persones a la porta de sa casa per a cantar-li a bramits "el cumpleaños feliz" per exemple. I què passaria? Quan vinguera la policia allí no hi hauria ningú.

Sincerament tindre a un veí de morros no és bo per a ningú, però encabronar a una falla, tampoc és recomanable si tens que seguir vivint dalt del casal.

murta - 13/03/2010
"encabronar a una falla, tampoc és recomanable si tens que seguir vivint dalt del casal" Ara ja el que faltava, damunt amenaces???? La falla pot tindre 40, 50 o 70 anys...no per ser antic ha de ser bo o tindre més raó. Victor dius que entens que li moleste el soroll (i això vol dir que hi ha soroll) i després vols fer tractes amb ell? Eres un crack xaval...ole eixe veí que no s'ha axantat davant dels fallers...
Podenco - 14/03/2010
Yo también apoyo al vecino que se encabronó y veremos si los que vivian ahi antes, ¡si se fueron por vuestra culpa! ¿que e que Victor?
Ese pobre hombre es un damnificado de las fallas.
Victor - 14/03/2010
Entenc que durant tot l'any la gent es puga queixar, fins i tot els hipòcrites amargats que són fallers d'una altra falla i se'n venen a viure i a fotre a la comissió del costat de sa casa.

Que entenga que es puga queixar al llarg de l'any, no vol dir que jo admitixca que tinga raó... Més d'una, i de dos vegades, ha vingut la policia i els agents s'han quedat al·lucinats al comprovar in situ, que allí no estava fent ningú un soroll ensordidor, ni molt menys muntant una orgia romana. Però quan arriba l'1 de març qui no vullga falles i vullga tranquil·litat que se'n vaja a un balneari. Vivim en una societat cada dia més idiotitzada on tothom se l'agarra amb paper de fumar, on cal ser políticament correcte, i on a les coses no se les pot dir pel seu nom per por a ofendre a no se qui... Ni en temps de Franco se li haguera ocorregut a ningú fer-li la vida impossible a una falla.
Anónimo - 14/03/2010
Y todo un detalle ¿verdad Victor? que los falleros nos planten sus distracciones para los niños en medio de la calle, ¡PERO SOLO PARA LOS NIÑOS FALLEROS!
¿sereis falleros o folloneros?
murta - 14/03/2010
Tens raó en lo de la societat idiotitzada perqué mira que pensar que beure i fer soroll és divertit...Políticament correcte és quan demanem que els falleros es comporten...si vols la realitat sense cap mirament la gent que vos intenta fer compendre el descontrol que porteu vos diria; "Voleu beure i armar jaleo i que ningu vos diga res??? Pues al descampat de Tulell!!" A vore si ara per a estar jo tranquil he d'anar-me'n de ma casa quan als fallerets els rota vindre a bossar i beure baix del meu balcó.
tarongeta - 14/03/2010
Anónimo todas las fallas no seran asi,por que en Luis Suñer si les dejan a los niños que no son de la falla.
JALL - 14/03/2010
Victor: En el arrebato de chulería que te ha llevado a escribir los dos comentarios, no te has percatado de que has incurrido en más de una decena de delitos punibles si alguien tuviese ganas de ponerte en tu sitio.
INSULTOS (a los no falleros).
DESORDEN PUBLICO (confesado por ti y con el agravante de reincidente).
INTENTO DE SOBORNO Y CHANTAJE (al vecino para que acallarle).
INTIMIDACIÓN (contra él por no haber aceptado).
USURPACIÓN DE PODER (al creer que puedes hacer cuanto te venga en gana tan solo por ser fallero y estar en fallas).
OCUPACIÓN DE PROPIEDAD AJENA (sin autorización, con nocturnidad y alevosía).
ATENTADO CONTRA LA SALUD PUBLICA (por los residuos que vais esparciendo sin control por efecto del alcohol).
BURLA Y DESPRECIO A LA AUTORIDAD (y con reincidencia, como has confesado que has hecho y como se puede hacer para engañarles. Tomen nota agentes).
Y un claro comportamiento mafioso al puro estilo del Chicago de Capone con:
AMENAZAS (para atemorizar a una persona).
OSTIGACIÓN.
INTENTO DE DESALOJO DE SU PROPIEDAD (utilizando el terror).
APOLOGIA DE LA DICTADURA.
Si después de esta magistral muestra del desprecio al orden establecido o a la autoridad pública, y a los derechos ajenos que ha demostrado este fallero; solo nos cabe esperar, por la cuenta que nos trae, que este tipo de elementos no esté generalizado en el mundillo fallero y que solo sean unas palabras soltadas bajo el efecto del alcohol. Puesto que el Consistorio también es lector de este periódico, espero tome buena nota y tome el control de la situación antes de que estos elementos se tomen más libertades y poder del que están alardeando.
pepet - 15/03/2010
Jall y porque la prepotencia no es delito, porque si no la podrías haber incluido en tu lista. Victor menudo favor le has hecho al mundo fallero dando a entender que las fallas funcionan así. No puedo generalizar porque no conozco a todos y cada uno de los falleros de Alzira, pero una gran parte si lo son. Y creo que si fueran un poco mas educados el mundo fallero podría convivir perfectamente con el resto de la población.
Victor - 15/03/2010
Demane disculpes a tots els que s'haveu sentit ofesos pel que vaig escriure en un moment de calfonada. Efectivament el veïnat no té perquè suportar els abusos d'alguns fallers. Però pense que "cantar el cumpleaños felliz" dos-centes persones al carrer NO ÉS CAP DELICTE. I dir que vivim en una societat idiotitzada no sóc l'únic que ho pensa, pel que respecta a que existix una autèntica obsessió pel que és políticament correcte. Encabronar al col·lectiu que siga no és bo, o diguen els santons del ciberespai o el sursum corda. A partir d'ací. Ahí es quedeu que jo me'n vaig a disfrutar de les falles. NO PENSE ENTRAR MÉS PER ACÍ, AIXÍ PODREU FER COM JUAN PALOMO QUE ÉS LO QUE MÉS VOS AGRÀ.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal