Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 12 de febrero de 2020
Clic en la foto para ampliar

Mónica Carrió
Ver imágenes de esta noticia
1

 Mónica Carrió rebrà la Insígnia d’Igualtat 2020

Per haver iniciat i haver recorregut amb decisió, constància i esforç un brillant camí com a haltera


._000722

La Junta de Govern Local ha aprovat la proposta de la Comissió Interdepartamental per a la Política d’Igualtat Municipal (COPIM) de concessió de la Insígnia d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alzira per a l’any 2020 a Mónica Carrió Esteban, esportista alzirenya de sobra coneguda en la ciutat, una de les primeres dones a Espanya a practicar l’halterofília.
La Comissió acordà per unanimitat atorgar-li la Insígnia per haver iniciat i haver recorregut amb decisió, constància i esforç un brillant camí com a haltera, fins aleshores no transitat per cap dona a la nostra localitat; i així obrir el pas i impulsà les següents generacions d’halteres. I per continuar sent a hores d’ara un estímul i exemple d’esportista i de ciutadana.
La Insígnia d’Igualtat d’este Ajuntament és una distinció que es concedix amb motiu del 8 de març, Dia Internacional pels Drets de les Dones, com a reconeixement a una dona, un home, una entitat o una institució que per la seua trajectòria s’haja distingit pel foment de la igualtat de dones i hòmens, per la lluita contra les discriminacions per motiu de sexe i fer efectiva la igualtat, per promoure la participació de les dones en qualsevol àmbit, per la seua significativa aportació en l’erradicació dels estereotips sexistes; en definitiva, per haver contribuït de manera destacada a la construcció d’un món més igualitari.
Si bé este homenatge públic se simbolitzava els primers anys amb l’entrega de la Insígnia de Plata de l’escut de la ciutat, la voluntat d’este Ajuntament era disposar d’un emblema específic com a distintiu d’este reconeixement a la contribució en la lluita de fer efectiva la igualtat. Com a conseqüència es va crear la Insígnia d’Igualtat, que és un distintiu propi d’esta institució. El disseny de la Insígnia és d’elaboració pròpia, resultat de la creativitat de treballadores i treballadors municipals, i és la conjunció entre l’escut municipal i les paraules Igualtat Alzira en una combinació de color plata i or.
 
Mónica Carrió
Campiona d’Espanya infantil i absoluta amb 16 anys, acumula una llarga llista de medalles i rècords any rere any. Campiona d’Europa i del Món, participà en els Jocs Olímpics de Sydney 2000, on quedà en 9é lloc, i tornà a ser campiona d’Espanya en arrancada i bronze en dos temps i total quan tornà a les competicions després de la seua maternitat.
Superada la seua dedicació exclusiva a l’esport i a l’alta competició, de nou opta per un camp professional masculinitzat en què la presència de les dones és minoritària i no ha sigut fins a les darreres dècades que les dones s’han pogut incorporar: actualment és policia nacional, des d’on desenvolupa, a més, programes preventius. Sense abandonar mai la pràctica esportiva, Mónica desplega la seua vocació per contribuir al benestar social dirigint-se principalment a la població més jove en el marc de programes d’inclusió social i foment de l’esport.
  

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 ._000684

._000685


._000693

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesHalterofilia
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

SALVA - 14/02/2020
Enhorabuena Monica, te la mereces por tu dedicación y comportamiento, gracias.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal