Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.895 Fotografías: 108.882 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 15 de enero de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Temps d’agraïment, de salut, de responsabilitat i de cuidar | Opinió: Executiva de Compromís Alzira

Reiterar el nostre agraïment a altres professionals i persones voluntàries sense les quals, aquesta pandèmia segurament seria molt pitjor com, per exemple i entre d’altres, Protecció Civil i Creu Roja


 

Són temps d’agraira totes les persones que estan fent tot el que humanament possible i impossible per a cuidar-nos, i que ho fan més enllà de les seues forces per la quantitat de mesos que portem de pandèmia, inclús posant-se elles mateixes en perill. Ahí estan, una altra vegada, fent front al cansament, tot i les xifres de malalts disparades.I ens referim a tot el personal imprescindible per al funcionament dels centres de salut i de l’hospital: personal sanitari, al departament de Salut Pública (al qual se li ha concedit la Insígnia d’Or d’Alzira), personal administratiu, zeladores i zeladors, personal de neteja, de manteniment, cuina, investigadors, etcètera.

Perquè estem vivint temps convulsos.Les dades de la pandèmia per COVID-19 a tots els nivells així ho indiquen i això fa que la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari estiga al límit.Açò obliga, segons el nostre entendre, a prendre mesures per a preservar la salut,que és imprescindible per al bon funcionament de la resta de nivells de les persones i la societat. Sense salut no hi ha economia ni res. Les persones, en aquest cas, la seua salut, és el que ha d’anar en primer lloc.

No es pot “salvar” res si està demostrat que es posa en risc a les persones i al sistema sanitari, que, a més, està vorejant el col·lapse. És, no tan sols perillós, sinó contraproduent contraposar economia i salut. El que es faça hui per protegir la salut, demà protegirà també l’economia del país i la farà més forta, i a nosaltres més resilients com a societat. Ara es veu clarament la importància de les inversions en sanitat o en educació; quan rendeix un llit a la UCI o quanta economia salva la inversió en més personal sanitari, més sistemes informàtics als centres educatius o en la formació dels nostres fills i filles. Ara s’evidencia la necessitat d’un nou finançament per als serveis bàsics de valencianes i valencians i per a invertir en la nostra maltractada economia. Per això s’ha d’anar de la mà, cuidant primer les persones, i a partir d’ací, la resta anirà a millor.

En l’àmbit municipal s’han pres mesures més restrictives per tal de tallar la cadena de contagi del virus, que està demostrat que “s’alimenta” del contacte social però considerem que fa falta alguna cosa més. Per això, donem suport a les mesures que ha proposat Compromís en l’àmbitautonòmic i local.Però no només s’han de prendre mesures des de les institucions, la ciutadania ha de prendre consciència de la importància de cuidar-se i la responsabilitat de seguir estrictament les mesures de seguretat. La lluita contra la COVID-19 és una qüestió comunitària, de totes i tots, cal avantposar el “nosaltres” davant del “jo”. És temps de cuidar-nos, i de cuidar als altres, de protegir als més dèbils i pensar en la col·lectivitat.

Per últim, creiem que també és de justícia reiterar el nostre agraïment a altres professionals i persones voluntàries sense les quals, aquesta pandèmia segurament seria molt pitjor com, per exemple i entre d’altres, Protecció Civil i Creu Roja. En una paraula: GRÀCIES. 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
PolíticaActualidad Política
SocialGeneralSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Viejo - 15/01/2021
Mucha palabrería pero si hubierais cumplido con vuestra obligación de cumplir y hacer cumplir las normas mucho mejor nos iría.
¿Cuántos bares y comercios se han cerrado por incumplir las normas?
¿Cuántos ciudadanos han sido sancionados por no llevar la mascarilla puesta?
¿Cuántos ciudadanos han sido sancionados por no cumplir el aislamiento mientras estaban en cuarentena?
Mucho hablar y mucho postureo pero la casa sin barrer. Vamos chicos, menos hablar y más trabajar.

Saludos
Eugenio - 15/01/2021
Lo que mejor se les dá a los de Compromis son las declaraciones, los discursitos y el bla, bla bla.
Mientras en Alzira el virus campa a sus anchas, la gente sigue fumando en las terrazas o en la acera del bar, la policía brilla por su ausencia, los niños pueden seguir practicando deporte en lugares cerrados, como el Fontana Mogort, no ha habido bajada de impuestos a la hostelería, el comercio y otros autónomos pernudicados por el Covid, las escuelas siguen sin recibir purificadores, las personas en riesgo o sin ingresos sin recibir ayudas... Pero ellos a su bola y a su propaganda, en valenciano, eso sí
Yo - 15/01/2021
Tu dirección de correo electrónico es incorrecta.
Indisnado - 16/01/2021
Quina diferència hi ha entre un confinament breu i fotre a l'hostaleria i al xicotet comerç?
La que hi ha entre un govern valent i un altre covard.
Confinant un parell de setmanes, encara que hagueren sigut les de les festes ara no estaríem on estem.
Però ja que estem hi ha dues alternatives.
Confinem dues setmanes, salvem vides i en tornar podem obrir comerços i negocis o seguim amb mesures timorates.
Un policia local pot controlar que no hi haja ningú als carrers de manera innecessària com ja es va fer en l'anterior confinament.
Però controlar centenars de milers de desplaçaments diaris és impossible.
Els centres docents haurien de tindre purificadors d'aire com es va prometre. En lloc d'això s'obrin finestres i els xiquets i docents estan amb pulmoníes complicant una situació difícil.
Però tot se salva amb tancar les terrasses a les 17.00.? Estem parlant de debò?. Amb llevar temporalment l'impost d'unes terrasses hui dia buides.
D'altra banda, la falsedat.
No es podia rebaixar l'IVA de les màscares. Se'ns va mentir.
No es pot baixar l'impost sobre l'electricitat del 21% .Se'ns tornà a mentir.
Per molta paraula i per molt que vulguen la gent està sent enganyada i la mentida no és patrimoni d'un color polític sinó de persones polítiques que ens enganyen i ens fan burla en els nostres nassos.
D'altra banda l'exemplaritat. L'exemplaritat de la monarquia que brilla per la seua absència. Un monarca que té gràcies a una Constitució que no es compleix la condició d'inviolable. Aquest senyor pot cometre qualsevol tipus de delicte i no passa res. Però això sí, es permet igual que el seu pare donar lliçons al poble espanyol que junts eixirem d'aquesta. Ell es puja el 7% la seua assignació amb mil pretextos. La resta no té ni per a encendre les llums. Això és indignant.
Però bo. Almenys la premsa està despertant a molts, entre els quals em trobe i que créiem en l'exemplaritat de les institucions.
Ja van eixint coses.
Espere que per a enguany el dret constitucional a l'habitatge i el dret constitucional a un treball digne, es complisquen realment i que la inviolabilitat es derogue encara que per a això calga modificar la Carta Magna. Perquè tots hem de ser iguals davant la llei.
Espere.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal