Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
miércoles, 14 de abril de 2021
1

Extraordinària victòria del Nou Bàsquet Alzira en la seua tornada a la competició

Nou Bàsquet Alzira, 90 – Granidea CB Benigànim, 50

._000606
.-000466

Tres mesos i un dia després de l’últim partit disputat el 9 de gener al Pérez Puig tornava a la competició el N.B. ALZIRA en un enfrontament decisiu contra un dels equips cridats a disputar les places d’ascens.

Des del primer moment cada equip va exposar sobre la pista dos plantejaments clarament diferents: el joc físic dels locals amb defensa pressionant individual i transicions ràpides contra la defensa zonal i el joc pausat d’atacs més elaborats dels visitants.

Un triple matiner de Luca Soler donava el primer avantatge als alzirenys que es mantindria gràcies sobre tot a la lluita i encert baix l’anella del pivot Artur Argente. La diferència s’ampliava als 10 punts als 5 minuts de partit però Benigànim va continuar fidel al seu estil i aprofitava els llançaments des de la línia de 4,60 (8 punts de tirs lliure en el primer quart) per no perdre el rastre. Un triple de Santana a les acaballes del quart i un posterior tir lliure transformat en els últims segons deixava un ajustat 19-18.

Els blaugrana continuaren amb una gran actitud en defensa, concedint tan sols 11 punts al rival en el segon quart però al mateix temps trobaven cada vegada més dificultats per superar la teranyina defensiva teixida per Benigànim i amb poca aportació del tir exterior, de manera que tot l’esforç del segon quart aprofitava per augmentar tan sols un punt més l’avantatge al final del mateix (31-29).

En la represa, dos cistelles consecutives del capità visitant Santana, un dels més destacats del seu equip, capgiraven el marcador i posaven als de la Vall d’Albaida per davant per primera vegada (31-33). La cistella rival semblava embossada per als alzirenys que es trobaven incapaços d’anotar ni tan sols de tir lliure: Artur Argente en fallava dos i Ruben Aparis només un dels dos que llançava. El partit semblava complicar-se però quan més emborrascat semblava el panorama, Roberto Craig va trobar la solució amb un jugador de la segona unitat, Andreu Marin, que va dinamitar el partit. Una cistella seua tornava a posar els seus un punt dalt i un triple seu, després que Argente transformara un tir lliure, estirava l’avantatge a 5 punts (38-33). Tot l’equip es va pujar al carro del que tirava l’escolta alzireny que va protagonitzar uns moments espectaculars amb 14 punts en 10 minuts i carregant de faltes als adversaris. El propi Andreu Marin va tancar el quart amb un triple que començava a decantar el partit cap als de la Ribera (53-40).

L’últim quart va resultar d’una superioritat aclaparadora per part del N.B. Alzira. L’anella que semblava tan xicoteta durant molts trams del partit s’havia convertit en una paella de 20 comensals, el tir exterior que se’ls havia negat entrava ara en facilitat, la intensitat en defensa no va baixar ni el més mínim, i Benigànim que durant 25 minuts havia competit posat les coses ben complicades era incapaç física

i psicològicament de seguir el ritme frenètic dels alzirenys. El parcial de l’últim quart ho diu tot: 37-8.

Tot i això el resultat final de 90-50 amaga un partit que per moments es va complicar i que va acabar amb eixa gran diferència per un extraordinari treball col·lectiu de tot el planter alzireny que en cap moment va perdre la fe i va mostrar una enorme fam de victòria.

En estos moments El N.B. Alzira ocupa el segon lloc del grup C de Preferent, amb les mateixes victòries i un partit menys que el C.B. Algemesí B. La propera setmana visitarà la pista del quart classificat, C.B. Sueca Pintulac.

El Sènior B que milita en Primera Zonal va caure per dos punts (64-62) a la pista del Paiporta Bàsquet Club. La nota negativa de la jornada va ser la greu lesió del seu capità Yeraith Recio que va patir un trencament de monyica que probablement li impedisca tornar a jugar en el que resta de temporada. Des d’ací li desitgem una ràpida recuperació.