Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
1

El Nou Bàsquet Alzira acaba líder la fase regular

CB Sueca Pintulac, 41 – NB Alzira, 51

.-000331

El N.B. Alzira tenia un difícil compromís a Sueca, tant per enfrontar-se a un rival de la meitat alta de la taula com per jugar-se el partit en una pista a l’aire lliure i amb momentànies ratxes de vent que en convertien en imprevisibles la destinació de molts llançaments.

Conscients de la importància del partit els de Roberto Craig eixiren molt concentrats i prompte posaren terra pel mig, cobrant-se 9 punts d’avantatge als 5 minuts que quedaren reduïts a quasi la meitat (11-16) en acabar el primer quart.

Els alzirenys continuaren per davant tot el segon quart però sense poder trencar el partit. Finalment un triple de Cortés en els últims segons tornava a deixar la diferència en 5 punts (24-29) quan va arribar el descans.

La pista i la climatologia anaven a condicionar el partit que ja era evident anava a jugar-se a molts pocs punts. Els blaugrana continuaren ferms en defensa però tenien dificultats per córrer el contraatac i per les condicions abans esmentades se ho pensaven més de dos vegades per a utilitzar el tir exterior per intentar superar la defensa zonal que Sueca va plantejar el 40 minuts.

El pivot alzireny Artur Argente dominava la lluita en la pintura als dos costats de la pista però el poc encert en el tir lliure (4 llançaments consecutius errats en l’últim minut) ho deixaven tot per decidir en l’últim acte (34-38),

Els dos equips continuaven amb dificultats per anotar. Més de tres minuts es va demorar la primera cistella del quart però amb ella Sueca estretia més el marcador i feia sentir el seu alé en la nuca del rival.

Una i altra vegada els locals buscaren tirs des de la curta distància però la defensa alzirenya es va mantindré ferma en tot moment, sense a penes permetre una cistella fàcil i amb Argente dominant el rebot.

Tampoc als visitats resultava senzill anotar, mantenint-se les mínimes diferències i la tensió per la incertesa del resultat fins que un triple d’Ignacio Furió a falta de minut i mig posava els seus 7 punts dalt, que vist el que costava anotar als dos equips feia pensar que podien ser definitiu.

Els de la Ribera Alta ficaren el cadenat a la seua anella i les darreres cistelles de Miquel Sanjuan i Simon Ivanov, la d’este de tir lliure, serviren per a tancar el partit amb la màxima diferència i aconseguir una victòria molt treballada i de vital importància.

Amb este partit el N.B. Alzira acabarà en primer lloc la fase regular, encara que pendent de saber si serà en solitari o acompanyat del C.B. San Pedro Moixent a qui encara resten dos partits per disputar.

L’ajornament dels partits durant vàries setmanes per les restriccions anti-covid ha fet que tinga que reestructurar-se el sistema de competició. Ara, Roberto Craig disposarà de dos setmanes per preparar el seu planter per a la fase final a la que accediran els set primers classificats del grup.