Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
jueves, 23 de septiembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Alzira adquireix la gasolinera de l'Avinguda Luis Suñer per 168.900 euros

Per a finals de desembre s'espera tindre l'espai totalment descontaminat i net


 

 

L’Ajuntament d’Alzira ja és propietari de la gasolinera de l’avinguda de Lluís Suñer, una vegada es va fer efectivaahir la compravenda amb els cinc hereus de l’immoble, compromesa el passat mes de juliol.

Així ho han explicat hui en roda de premsa l’alcalde, Diego Gómez; la regidora de Seguretat, Infraestructures i Urbanisme, Sara Garés, i el regidor de Serveis i Obres Públiques, i regidor d’Esports, Fernando Pascual.

Cal recordar que és una parcel•la de 2.114 m2amb una edificació destinada a oficines i magatzem, una zona destinada a àrea de servei i gasolinera, amb els seus corresponents depòsits soterranis per a l’emmagatzematge de combustible. Segons la valoració tècnica, el valor residual del sòl és de 255.000 €. A eixa quantitat cal descomptar les tasques de descontaminació irecuperació del sòl contaminat, que ascendix a 63.000 € aproximadament,i els treballs de demolició, pressupostats en 23.500 €. Per tant, el preu final de compravenda és de 186.900 €.

L’alcalde, Diego Gómez, ha fet una valoració política molt positiva, donat que «hem resolt en el termini d’una setmana dos expedients “històrics”. El primer, el del conveni per a poder desbloquejar l’ordenació de la carretera d’Albalat, i el segon, este, amb el que es dona solució a una reivindicació veïnal de fa molts anys». L’alcalde ha agraït el gran treball que ha fet el personal tècnic dels departaments de Secretaria, Urbanisme i Serveis Públics, així com la paciència i la confiança del veïnat de la zona. Per últim, ha declarat que«esta compravenda és el fruit del treball, la gestió i la negociació de l’actual equip de govern, al qual no es pot acusar d’immobilisme. També acomplim un dels acords del Pacte de la Vila, i tornem la confiança que ens va donar la ciutadania alzirenya i que serà reforçada quan, en breu, la gasolinera desaparega i comencen els treballs per a recuperar l’espai per al poble on s’incorporaran el mural de l’antiga Avidesa i el bust dedicat a Luis Suñer, que eren dos compromisos adquirits amb anterioritat».

La regidora de Seguretat, Infraestructures i Urbanisme, Sara Garés, ha valorat que «la gasolinera deixarà de ser una preocupació per al veïnat». A continuació, ha explicat el procediment per tal d’arribar a la compravenda: «L’interés de l’equip de govern comença el 2015, quan es constata la falta d’activitat de la gasolinera i el seu tancament, amb la consegüent preocupació per l’estat dels dipòsits i la contaminació del sòl. Després d’obrir dos expedients, d’informar les conselleries d’Indústria i Medi Ambient, el 2016 s’inicien les converses amb el propietari per a adquirir i sanejar la gasolinera. Hi ha diverses circumstàncies que impediren l’acord, però l’interés es va mantindre. Una vegada aclarida la titularitat de la gasolinera, s’emprenen de nou les converses amb els representants legals dels hereus de Francesc Cucarella, i és quan s’arriba a l’acord actual, que considerem beneficiós per a les dues parts».

El regidor de Serveis i Obres Públiques, i regidor d’Esports, Fernando Pascual, ha valorat que «este acord és molt important, que soluciona una reivindicació de l’Associació de Veïns de l’Alborgí des de fa 20 anys, quan sorgiren els problemes d’olor d’hidrocarburs. És un treball ben fetper este equip de govern». A continuació, ha explicat el que es farà a partir d’ara: «El 27 de setembre començaran els treballs de neteja dels cinc dipòsits. Després, es realitzarà el desmuntatge de la gasolinera. Estes dues feines tindran una durada aproximada de 3 o 4 setmanes. A continuació, amb un georadar es veurà el nivell de contaminació del sòl. Amb la valoració que es faça, es realitzaran les tasques de descontaminació». Una vegada acabada esta fase, ha anunciat que «s’elaboraran unes bases perquè arquitectes i paisatgistes puguen presentar dissenys de l’espai. Un jurat triarà tresdels projectes presentats i s’obrirà un període de participació ciutadana per a votar el projecte que finalment es realitze».

Ajuntament d'Alzira

 


.-000331


._000691

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 24/09/2021
Que manera de gastarse los dineros de los ciudadanos en cosas innecesarias. El dueño le corresponde limpiarlo y asarlo no el ayuntamiento. Si supieran que no va a quedar piedra sobre piedra no se gastarían los euros en tonterías. Cada día el ser humano esta mas lejos de la verdadera justicia, los barrancos ayer fui a visitar el del malecón ¡madre mía! ni las aguas se ven, y lleno de basuras acumuladas. Y ale a tirar los dineros en cosas innecesarias, son irresponsables y no tienen ni idea de gobernar bien y con justa justicia.
Cada oveja con su pareja, cada cazuela con su tapadera, este gobierno de estos refranes se está saliendo.
Maya

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal