Miércoles, 17 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.221 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
miércoles, 29 de septiembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 El 16 d’octubre reobrirà el Gran Teatre d’Alzira amb una gal·la multidisciplinar per festejar el centenari

Hui fa 100 anys que va alçar el teló l’emblemàtic teatre


._000760

._000738 

El Gran Teatre d’Alzira compleix hui 100 anys a finalitzant els treballs de remodelació. A poques dates de la reobertura, l’Ajuntament ha volgut festejar l’efemèride amb la presentació de la nova etapa que s’obri en complir-se el primer centenari, i també informant de l’estat de la reforma i de l’abast de les inversions.

Les obres del Gran Teatre han suposat més de mig milió d’euros a partir de les inversions de la Generalitat, la Diputació i els fons municipals i s’han centrat principalment en l’actualització dels sistemes de seguretat, tant per als qui treballen dia a dia a l’edifici com per als qui acudeixen a les representacions: instal·lació de línia de vida a la part superior de la caixa escènica, teló de seguretat, cortines ignífugues, nova senyalització d’accessos i eixides, renovació de la instal·lació elèctrica, actualització dels banys i dels camerinos o la instal·lació de l’aire condicionat, entre altres: “Són coses que no es veuen però que són imprescindibles per a adaptar el Gran Teatre a les noves normatives”, ha indicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.


 

Així mateix, les millores suposen “un llavat de cara”, ja que han permés també repintar les façanes i l’espai interior, i “donar vida” a l’edifici des de l’exterior, gràcies als dissenys de dos il·lustres artistes, d’una banda l’alzireny Toni Espinar, amb llarga trajectòria com a muralista, i que ha recreat a les portes falses de la part posterior “la cara oculta del Gran Teatre”, en homenatge al personal tècnic i als treballadors. I d’altra banda, el reconegut il·lustrador Paco Roca ha dissenyat 6 dibuixos que simulen l’interior del teatre i es col·locaran a les finestres cegues del lateral de l’edifici. Estes vinyetes representen les diferents arts escèniques, dansa, teatre adult i infantil, música, festes i públic.

El pròxim 16 d’octubre se celebrarà la gal·la del centenari del Gran Teatre amb la reobertura de l’edifici. Eixe dia tindrà lloc un espectacle multidisciplinar amb actuacions de teatre, dansa o música, barrejades amb vídeos sobre l’efemèride i imatges històriques. “És un segle d’immensitat. Per ací han passat infinitat de veus, d’històries, d’imatges, músiques, emocions”, ha assegurat l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, qui ha incidit en què el govern d’Alzira té “l’esperança de què la recuperació del Gran Teatre puga garantir una vida de 100 anys més” per a una instal·lació que representa “un element de vida i de cultura” per a tota la població.

El centenari del Gran Teatre marcarà la nova temporada cultural de la ciutat, que també s’ha presentat hui dalt de l’escenari. El programador cultural, Jordi Verdú, ha avançat els espectacles més rellevants de l’agenda cultural. David Otero actuarà el 17 d’octubre; després d’ell passaran pel teatre espectacles musicals, com “Me cuesta tanto olvidarte. Homenatge a Mecano”, “Desconcerto”, “La Bella y la Bestia”, “We Love Queen”, o “Cenicienta”. L’actriu alzirenya Sandra Ferrús, que triomfa a Madrid, visitarà la seua ciutat amb l’obra del Centro Dramático Nacional “La Panadera”. Una altra actriu destacada, Aitana Sánchez-Gijón, xafarà el nou escenari per representar “Malvivir”, d’Ay Teatro. I en abril està previst que torne l’òpera en viu.

La celebració del centenari del Gran Teatre passa també pel llançament d’una pàgina web, la creació de recursos didàctics, com el quadernet de Marina Pascual “Descobrim el Gran Teatre” per a les escoles, la maqueta de la caixa escènica de Javi Benavent, el llibre “100 anys del Gran Teatre” a càrrec d’Inés Orts, la renovació de la marca i la posada en marxa de visites guiades per al públic en general. A més a més, l’arxiver d’Alzira, Aurelià Lairón, i el periodista Alfonso Rovira han col·laborat en la preparació d’una gran exposició que s’inaugurarà el 15 d’octubre a la Casa de la Cultura.

Ajuntament d’Alzira 

 


._000472VD

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaInstalaciones
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal