Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 13 de diciembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira lliura els premis del 'V Concurs de Redacció Juvenil en Valencià'

Han participat 216 estudiants dels centres educatius d’Alzira, d’entre 12 i 18 anys


._000606 
.-000466

La Regidoria de Cultura, a través del Serval (Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament d’Alzira), ha organitzat el V Concurs de Redacció Juvenil en Valencià per tal de normalitzar i fomentar l’ús de la nostra llengua, especialment entre la joventut. El concurs enguany ha girat entorn de la celebració del centenari del Gran Teatre i ha tingut com a tema «Històries per a representar... S’alça el teló!»

L’acte de lliurament dels premis s’ha celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alzira. Hi han assistit l’Alcalde, Diego Gómez; el regidor de Cultura, Alfred Aranda; la regidora de Seguretat, Infraestructures i Urbanisme, Sara Garés; el regidor de Comunicació i Festes, Xavi Pérez, i la tècnica lingüística del Serval, Andrea Maravilla, com també els i les estudiants guardonats, familiars i representants dels centres educatius. La professora Pura Santacreu, membre del jurat, no ha pogut assistir-hi.

Al concurs han participat 216 estudiants dels centres educatius d’Alzira d’entre 12 i 18 anys, distribuïts en tres categories: A) 1r i 2n d’ESO, B) 3r i 4t d’ESO, C) Batxillerat, Escola d’Adults i cicles formatius, i D) 5é i 6é de Primària. Enguany, com a novetat hi havia la categoria E) ACIS i centres d’Educació Especial, que ha quedat deserta perquè no s’hi ha presentat cap treball.

El premi per als guanyadors del primer premi de cada categoria ha sigut un ordinador portàtil i per als guanyadors dels segons i dels tercers premis, una tauleta tàctil gran i una xicoteta, respectivament. Tots els premiats han obtingut, a més, un llibre en valencià. Els guardonats han sigut:

 

Categoria A: 1r i 2n d’ESO

Primer premi: Marc Martínez Recio (IES La Murta)

Segon premi: Marina Cano Newport (IES Rei en Jaume)

Tercer premi: Ana Albelda Jover(La Purísima)

 

Categoria B: 3r i 4t d’ESO

Guanyadora: Irene Azorín Aguado(La Purísima)

Segon premi: Nerea Aliques Zafrilla (Xúquer Centre Educatiu)

Tercer premi: Isis N. Estupiñán Sánchez (IES La Murta)

 

Categoria C: Batxillerat, Cicles Formatius i EPA

Guanyadora: Juan Fito Santamaría (IES Rei en Jaume)

Segon premi: Marta Moya Calero (IES Rei en Jaume)

Tercer premi: Marc Yatseta Fernández (IES Rei en Jaume)

 

Categoria D: 5é i 6é de Primària

Guanyadora: Aarón Piera Giménez (CEIP Vicente Blasco Ibáñez)

Segon premi: Josep Dasí Martín (CEIP Alborxí)

Tercer premi: Alberto Pascual Llinares (Sants Patrons)

 

Alfred Aranda ha agraït la implicació dels centres educatius en este concurs que a més de fomentar la redacció en valencià de textos teatrals, ha divulgat el centenari del Gran Teatre. El jurat ha llegit moltes històries que reunixen les condicions per a poder-se representar als centres educatius i en els escenaris dels teatres. També ha animat els i les estudiants a assistir als espectacles que tenen lloc a Alzira. El regidor ha conclòs: “Esperem que amb els ordinadors, les tauletes i els llibres que us hem facilitat continueu escrivint i, sobretot, somniant”. 

Ajuntament d'Alzira   

 

._000581

.-000132      

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 13/12/2021
Pero que continúen escribiendo en valenciano, ¿verdad Alfredo? Porque como lo hagan en castellano les quitáis los ordenadores, las tabletas, los libros y hasta los sueños.
Viejo - 13/12/2021
Si lo que se busca es premiar la calidad narrativa de nuestros escolares, ésta no se debe limitar a una lengua de las dos que son cooficiales.
Limitar la creación a una sola lengua solo conduce a limitar las posibilidades de nuestra juventud y a la creación de islas lingüísticas dentro de España.

Saludos
jomateix - 13/12/2021
Per favor, no puc en els comentaris rancis... i es que sempre parla la ignorància (o la por).

El CASTELLÀ no necessita promoure's. La llengua vehicular del món educatiu i de l'Ajuntament es el valencià. Està molt bé que es creen iniciatives per promoure-la. Quin problema teniu? En serio, quin problema teniu?

No estaria de més que vosaltres, tinguéreu un poc de consciència d'una de les dues llengües oficials del territori on viviu, i no parle del castellà precisament.

Una bona narrativa és una bona narrativa, independent de la llengua en la qual estiga escrita. Igual que una bona cançó és una bona cançó independentment de si està en anglés, castellà o suahiri.

Viejo - 13/12/2021
"Jomateix" ¿Qué parte de mi comentario no has entendido, si quieres te lo explico?

Saludos
Eugenio - 13/12/2021
Alguna iniciativa, algún premio, alguna dedicación o interés para la escritura en castellano? Alguna actividad o trabajo que justifique el sueldo pagado aparte de sus campañas y campañitas solo para una parte?
Xe què bo - 13/12/2021
S'hi teniu al manyo xurrot del benito mussol, el uelet murcianet i el eugeniet moniatet que deuria dir-se "esburret" al estil del alziroxero
!!!quina piara!!!
Xe què bo - 13/12/2021
Jomateix pensa que està gent (uelet, benito mussol i esburret) estan així des de que vingueren a València per ordre del Movimiento per poder menjar
Benito - 13/12/2021
A ti xurret, si fuera por escritura no te daría ni un lápiz sin punta. Es lo que tenéis los xurros, que vinisteis 'del pueblo' y como os avergonzáis de ello ni sabéis escribir en castellano ni en valenciano. Se os notan las carencias.
alziro - 13/12/2021
jomateix: "La llengua vehicular del món educatiu i de l'Ajuntament es el valencià." Ah sí? Aon posa això?
Eugenio - 13/12/2021
Xe Quin borinot, analfabeto en valenciano y en castellano,y ahora, según demuestras, también xenófobo, aunque no sepas lo que es.
Los males de la doctrina nacionalista en mentes simples
Viejo - 13/12/2021
El sistema detecta que estás utilizando varias identidades con la misma dirección IP. Intenta elegir un solo nombre de usuario.
Xe què bo - 13/12/2021
El galliner (millor la porquera) està escarota, ahi teniu els benito mussol, el uelo i el euburret (abans eugeniet) somiant que tornen "las Banderas victoriosas"
Que havia segut de vosaltres si no vos porta açi el Movimiento?
Viejo el sistema detecta que estàs utilitzando varias identitades (burret i porquet);)
Benito - 13/12/2021
Xurret estás obsesionado con el franquismo. Imagino que será porque allá en 'el pueblo', tú y los tuyos, como se suele decir 'passaríeu més fam que garró' y por eso siempre esas reminiscencias... pero hombre, supéralo, estamos en 2021. No falla, los xurros siempre son los más acomplejados por sus orígenes y por eso se las dan de ser más valencianos que el Palleter.
Eugenio - 13/12/2021
Xe Quin borinot, el fascismo ahora es amenazar y perseguir a un niño y su familia por pedir qe se cumpla la ley en Cataluña.
O tratar de impedir una mesa redonda en la Complutense de Madrid, como ha sucedido esta tarde, por no ser los ponentes de tu cuerda.
Pero tú sigue con Franco, como te mandan los que te han sorbido el poco seso que tienes
Ibn Ahmet Al-Mansur - 14/12/2021
Enhorabuena por participar en el concurso, el cual desde mi punto de vista ayuda a desarrollar el intelecto de los jóvenes. Así no caeréis en los mismos errores que los adultos que como veis también nos equivocamos. En esta sociedad cabemos todos, tan solo hace falta respeto. Suerte en la vida.
jomateix - 14/12/2021
Brutal, va el tio e intenta postejar amb diferents identitats. Supose, per reforçar-se a si mateix jajaja

Viejo - "El sistema detecta que estás utilizando varias identidades con la misma dirección IP. Intenta elegir un solo nombre de usuario."

I després van donant exemple.

ADMINISTRADOR | Ha sido por un error ortográfico, el mensaje es genérico del sistema.
Viejo - 14/12/2021
"Jomateix", tú mismo demuestras tu propia imbecilidad. A pesar de ello espero tus disculpas.

Saludos.
Xe què bo - 14/12/2021
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.
Viejo - 14/12/2021
Borinot, a tí no es necesario llamarte imbécil, ya demuestras que lo eres en todos y cada uno de tus comentarios.

Saludos
Xe què bo - 14/12/2021
Ave Maria: acabe de llegir que va un tal Andrés Garrido Perales van a fer-lo sant o beato (Levante-emv) i mirant en la web de la acadèmia espanyola de història resulta que diu " hacia sus sermones sempre en valenciano'" ara els benito mussol, euburret, uelet és posaran a parir
!!! censurat!!!
alziro - 14/12/2021
jomateix, no t'amagues va, aon posa això de que "La llengua vehicular del món educatiu i de l'Ajuntament es el valencià"?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal