Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.589
EL SEIS DOBLE
viernes, 18 de febrero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Les instal·lacions municipals d'Alzira se convertixen en un espai lliure de plàstics estalviant al planeta 9 tones de CO2

Un projecte que ha posat en marxa la Regidoria d’Esports, amb la col·laboració de Tuawa, el projecte sostenible de Global Omnium/Aigües de València


 

._000581
.-000132

La Casa Consistorial, la Casa de la Cultura, el MUMA, el retén de la Policia Local, la Biblioteca Municipal, IDEA, l’edifici de Cultura i Esports, la Piscina Coberta, són  les instal•lacions que se convertiran en breu en espais lliures de plàstics gràcies a la instal•lació de fonts d’aigua filtrada d’última generació, cosa que aconseguirà estalviar fins 35.000 botelles de plàstic i més de 9 tones de CO2 en un any.

Se tracta d’un projecte que posat en marxa la Regidoria d’Esports, amb la col•laboració de Tuawa, el projecte sostenible de Global Omnium/Aigües de València per a fomentar el consum d’aigua de l’aixeta i reduir les empremtes de carbono i hídrica.

D’esta forma se reduirà el consum de plàstic d’un sol ús provinents del subministrament d’aigua embotellada, així com l’empremta hídrica de la institució, ja que, segons dades de la Universitat de Queensland, per a envasar 1’5 litres d’aigua embotellada se precisen un total de 6 litres per a produir-la, embotellar-la i transportar-la. 

Amb esta mesura, en les instal•lacions municipals se podrà reduir l’empremta hídrica de forma considerable, per mig de l’estalvi de fins 100.000 litres d’aigua que se gastarien en el procés de producció.

Globla Omnium porta treballant per a l’Ajuntament d’Alzira des de 1984, data en la que va iniciar a gestionar el servii d’aigua i clavegueram de la nostra ciutat. Des de aleshores han anat desenvolupant nombrosos projectes encaminats a maximitzar la gestió de l’aigua i millorar la xarxa del municipi.

«Esta iniciativa s’emmarca dins de la campanya «Beu aigua de l’aixeta» que perseguix un important estalvi al veïnat de la nostra ciutat només per consumir l’aigua totalment potable i lliure de nitrats subministrada per Aigües de València en els nostres llars i que ens evita la compra de aigua embotellada aplegant a estalviar prop de 900 euros a l’any», ha manifestat Fernando Pascual, regidor d’Esports i també de l’àrea de Serveis Urbans.  

Este mateix sistema que permet convertir els espais en lloc lliures de plàstics serà també instal•lat més endavant en diverses dependències esportives.

Ajuntament d’Alzira

 

 
 
._000837

._000844

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialServicios Públicos

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 19/02/2022
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal