Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
viernes, 15 de abril de 2022
Clic en la foto para ampliar

Foto de archivo: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 La processó del Divendres Sant d'Alzira, protagonista hui de la retransmissió de la televisió pública valenciana

Les càmeres d'À Punt connectaran amb Alzira a partir de les 18.30 hores




._000723

Un any més les càmeres d'À Punt, la televisió autonòmica valenciana, retransmetran des de la nostra ciutat com a referent de la Setmana Santa en tota Espanya, la Processó General del Sant Enterrament, hui divendres 15 d’abril. Les càmeres connectaran amb Alzira a partir de les 18.30 hores en un seguiment que conduirà el periodista Ferran Cano i comptarà amb la col·laboració dels comentaristes Bernat Sanchis i Amparo Iñigo, expresidents de la Junta de Germandats i Confraries de Setmana Santa, l'estudiós local Rubén Pastor i amb l'arxiver municipal i cronista Aureliano Lairón.


Són 18 les confraries i germandats que processionen 23 passos, al qual s'afig el de la Junta de Germandats i Confraries: la Santa Creu, en un festeig quilomètric que s'iniciarà en la plaça de Santa María i finalitzarà en la parròquia de La nostra Senyora del Lluch.


“Després de tres anys esperant per a celebrar la nostra Setmana Santa en tot l’esplendor desitgem que els integrants de la festa puguen gaudir amb il·lusió d’esta Setmana Santa, la més desitjada de la història i convidem a tota la ciutadania a eixir al carrer per a visitar els dossers i participar de les processons i els viacrucis” ha explicat Xavi Pérez, regidor de Festes.


Com tret d’eixida de les celebracions d'enguany i després dels respectius septenaris de Dolors, celebrats en els temples parroquials de Sant Joan Baptista i de l'Encarnació, la nit del divendres 8 d’abril va tindre lloc, la popular “Nit dels Miradetes” una tradicional trobada dels passos processionals de la Real Confraria de la Verge dels Dolores i de la Confraria del Davallament de la Creu.


El dissabte 9 d’abril se celebrà en el Gran Teatre, amb representants de totes les germandats i confraries, el tradicional Pregó pronunciat en aquesta ocasió pel professor alzireny Enrique Juan Redal.


La capital de la Ribera del Xúquer es prepara un any més, després de no haver pogut fer en els dos últims anys a conseqüència de la pandèmia, a celebrar amb l'esplendor habitual les solemnitats de la seua Setmana Major. Ho fa especialment des del segle XV quan es va erigir la Confraria de la Preciosíssima Sang del nostre Senyor Jesucrist, que va tindre com a titular al Santíssim Ecce Homo, que comptava amb una capella pròpia en el cor de l'històric barri de la Vila.


La Setmana Santa d'Alzira està declarada Festa d'Interés Turístic Nacional des de l'any 1988 i els dossers que confeccionen els clavaris de les diferents confraries i germanors, autèntiques obres d'art, han sigut visitades entre el dilluns i el Dijous Sant per milers de persones de la comarca de la Ribera i de la província de València. Tota la programació especial de Setmana Santa ací

Ajuntament d’Alzira

 

 

 

 

 

._000864

 


._000828

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasSemana Santa

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 16/04/2022
Realización nefasta, los comentaristas, pues eso, sin comentarios.
Klint - 16/04/2022
Fue una retrasmisión muy buena e interesante, esto promociona al pueblo, Aureliano y los tertulianos dieron mucha información sobre los pasos, de esta forma las personas mayores pudieron desde sus casas seguir el evento, un 10 y que se repita el año que viene.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal