Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.857 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
viernes, 24 de junio de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7

 Taula per la Convivència d’Alzira commemorà el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Es va instal•lar entre la Casa de la Cultura i la Plaça Major l’exposició 'Reflejados', amb imatges de persones nouvingudes a Alzira fa uns anys



._000759

Taula per la Convivència dAlzira, per a commemorar el 20 de juny,  Dia Internacional de les Persones Refugiades, va  organitzar diverses accions: la primera un cinefòrum en la Casa de la Cultura amb el documental realitzat en un camp de persones refugiades  a Tessalònica  (Grècia) Europa transit. Escuela en tránsito. Aquest espai de reflexió va estar acompanyat de lexposició Reflejados, amb imatges de persones nouvingudes a Alzira fa uns anys, en litinerari de la Casa de la Cultura a la plaça Major. Tot seguit, aquesta plaça es va convertir en un espai de reivindicació per a la ciutadania dAlzira amb la lectura dun comunicat, acompanyat amb informació mitjançant QR sobre aquest dia mundial. I, finalment, es va realitzar una acció artística consistent a formar el símbol de la PAU entre les persones assistents, una pau necessària entre els éssers humans i amb la natura.

En  la lectura del comunicat es va recordar que:  «Lany 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades, amb lobjectiu de fer visible situació dramàtica que viuen al món milions de persones que es troben fora del seu país dorigen per temor a la  persecució, al conflicte o a la violència generalitzada i, en conseqüència, requereixen de protecció internacional. Com a resultat de les guerres, el canvi climàtic i les enormes desigualtats, avui dia al voltant de 80 milions de persones s'han vist desplaçades a la força i hi ha uns 26 milions de persones refugiades en el món, el major nombre mai registrat, i  la majoria (el 85%) es troba en països d'ingressos baixos i mitjans. Aquesta és  una realitat que va en augment, sobre la qual cal actuar per a fer possible un món més just, igualitari, intercultural i inclusiu;  lliure de racisme,  de xenofòbia i de discriminació».

Taula per la Convivència dAlzira segueix sumant esforços amb accions de promoció de la justícia social,  i  està formada pels collectius següents: El Norte Perdido-Sin Rumbo, Fundació Cepaim, EncuentraTe, Fundació Sants Patrons, Creu Roja, Grup de Debat per la Igualtat,  Ribera en Bici-Ecologistes en Acció, Plataforma de la Dependència, Associació Gailes, Fundació Manantial  i  el Grup la Ribera dAmnistia Internacional.

Taula per la Convivència d’Alzira

 

._000472 

 


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialActividadesHumanismo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal