Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
viernes, 16 de septiembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 ‘SOM FOC’, una nova secció dedicada de ple al món faller d’Alzira

De setembre a març donarem complida informació d’activitas, actes i celebracions d’àmbit faller


 
   
._000878 
   
 

Al diari digital El Seis Doble naix la secció “Som foc”, un espai dedicat a la festa de les falles de la ciutat d’Alzira. Parlar de la festa resulta molt senzill i alhora complicat. Anem per parts.


Senzill per la simple raó que en qualsevol família hi ha algun membre que ha sigut o és part activa de la festa, cosa que ens dona una ràpida idea de la quantitat de persones que estan involucrades en les diverses comissions, tenint en compte que Alzira té prop de 45.000 habitants. Parlar de falles, doncs, sorgeix de manera natural i amb fluïdesa degut a l’elevat número de persones que configuren el cens faller.


La complicació, com la seua pròpia definició indica, apareix sempre que alguna cosa complica a algo o algú, sent en este punt on cal entendre el sentiment dels que es desviuen, lluiten i són part directa implicada en el procés evolutiu de la festa; des del moment en què es crema el monument s’inicia de manera cíclica el procés de cara al següent any, i ahí és on entra a formar part la complicació de tornar a: buscar càrrecs representatius per a la comissió, com els presidents i les falleres majors; fallers d’honor; col·laboradors; un casal en condicions que puga donar cabuda a les distintes activitats que s’han de realitzar i, si és el cas, un envelat que resolga la falta d’espai al casal; buscar un artista faller que done sentit a tot i, el més important, un pressupost en condicions que permeta dur endavant allò que és implícit a la festa, a més de  totes aquelles activitats complementàries que en el últims anys han sorgit en les comissions i que les mantenen vives, amb ganes i il·lusió els 365 dies de l’any: sopars, festa de l’aigua (a l’estiu), festa rociera, inflables per als menuts, ral·li de Sant Bernat, mig any faller...


Enguany podem considerar que serà (en permís del virus) l’any en què sense cap restricció es tornaran a poder fer totes les activitats per multitudinàries que siguen, cosa que permetrà que Elena Cebrián i Sara Martínez, fallers majors per al 2023, puguen lluir-se i gaudir de tot això que, una vegada ho hagen viscut, sempre guardaran com moments especials i inoblidables.


També enguany s’estrena una nova composició de membres en la Junta Local Fallera, l’entitat que aglutina l’activitat general de la festa en torn a les trenta-cinc comissions de la ciutat. Bernardo Cortés, com a president, junt a la resta de components de JLF tenen per davant un any on demostrar que els canvis sempre són per bé, tal i com afirma la dita popular.


Així les coses, amb ganes de festa, amb el sentiment faller a flor de pell, i a mesos vista, amb l’esperança que els dies 17, 18 i 19 de març del 2023 siguen dies radiants, amb escassetat de núvols i temperatures suaus que ajuden a que una festa com les falles que es viu al carrer puga demostrar, una vegada més, a veïns i visitants, que Alzira viu amb intensitat esta manifestació popular, arrelada a la societat des de fa dècades, i que al conjunt de la Comunitat Valenciana forma part de la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

DES D’ESTOS MOMENTS I FINS A MARÇ ENCENEM LA TRACA A EL SEIS DOBLE

GRÀCIES A TOTS ELS PATROCINADORS D’ESTA SECCIÓ 

 

            
 
           
 
            
 
             

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
Redacción
SeccionesSom Foc

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal