Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 6 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira acollirà el desé Mundial de Pilota de Mà

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports aportarà 100.000 euros de la línia d’esdeveniments esportius internacionals



._000853 

._000581
La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, juntament amb l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el president de la Confederació Internacional de Pilota de Mà (CIJB), Alberto Soldado, han presentat en la capital de la Ribera Alta la celebració de l’esdeveniment internacional més rellevant vinculat al joc de pilota. 
En paraules de la consellera Tamarit “Alzira no només és la capital de la Ribera Alta. Des de la Conselleria li hem atorgat el títol de capital cultural valenciana 2022 i, en 2023, serà la seu del desé Mundial de Pilota de Mà. La previsió és organitzar-ho tot perquè se celebre entre el 27 de març i l’1 d’abril”. 
“L’últim mundial es va celebrar en 2017 a Colòmbia i després hem tingut una pandèmia pel mig. Durant eixe temps, Alberto Soldado ha fet una excel·lent tasca amb la nostra direcció general d’esport per tal que poguem unir forces i buscar una seu valenciana per a acollir el pròxim mundial. Calia que reunira tots els requisits per a acollir seleccions absolutes de dones i homes pilotaris d’arreu del món, amb les característiques que requereix un esdeveniment internacional. Tant per instal·lacions, comunicacions i serveis, Alzira era una opció perfecta. I l’Ajuntament ens ho ha posat molt fàcil, la veritat”, ha destacat Raquel Tamarit.  
En aquest sentit, l’alcalde Diego Gómez ha valorat que “després d'un any en què Alzira ha estat reconeguda com a capital cultura valenciana, encarem 2023 amb aquesta importantíssima cita per a un esport tan nostre com la pilota. Ens posem a disposició de la Confederació i de la Conselleria per a poder celebrar aquest mundial que ens dona l’oportunitat del fet que Alzira es conega a escala internacional”.
La Conselleria que dirigeix Raquel Tamarit acompanyarà la CIJB en l’organització i la promoció de l’esdeveniment i aportarà  100.000 euros de la línia d’esdeveniments esportius internacionals perquè el Mundial siga una realitat. 
El president de la CIJB, Alberto Soldado, ha explicat que “estem especialment satisfets de la vinculació decidida per a organitzar aquest mundial per part de la Generalitat i el suport incondicional, tant de la Conselleria i l’Ajuntament d’Alzira com de la societat valenciana, al joc de pilota”. 
Així mateix, la titular d’Esport de la Generalitat ha comentat que “aquest esdeveniment volem que servisca també d’homenatge al nostre símbol de la pilota valenciana, el Genovés. Un homenatge que se suma al que li vam fer fa unes setmanes en un acte que es deia ‘Les mans del Genovés’, i que totes les valencianes i els valencians que vulguen podran vore el 9 d’octubre per À Punt en el marc de celebracions de la nostra diada”.  
Les modalitats que es juguen en el Mundial són el joc internacional, llargues, one wall i l’escollida en cada cas per la seu organitzadora: “En aquest cas, com que se celebra ací, escollim el frontó valencià”, ha explicat la consellera Tamarit. 
Per part de l’Ajuntament d’Alzira es posen a disposició de l’organització les instal·lacions del Trinquet per a la cerimònia d’obertura; el Camp d’Esports Venècia per a les modalitats de one wall, frontó valencià i joc internacional; l’avinguda Luis Suñer o la plaça de la Generalitat per a la modalitat de llargues; i el Complex Esportiu Pérez Puig per si, a causa de l’oratge, calguera utilitzar aquestes instal·lacions. 
En l’última edició del mundial celebrada a Colòmbia van participar 16 seleccions d’Europa i Amèrica: Anglaterra, Argentina, Bèlgica, Bolívia, Colòmbia, Comunitat Valenciana, Equador, Euskadi, França, Holanda, Itàlia, Mèxic, Paraguai, Uruguai, Veneçuela i Xile.
Ajuntament d’Alzira
 
 


._000809


._000723

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesPilota Valenciana

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Inma - 06/10/2022
Toda la vida se ha llamado "pilota valenciana", pero ahora con el catalanismo que nos gobiernan, por no hacerlo tan descarado y llamarle "pilota catalana", han preferido llamarle "pilota de mà", eliminando la verdadera procedencia que es valenciana.
Y paro de comentar más por no llorar, por que como diría el Indisnado: ¡a dónde vamos a llegar!
Inma - 06/10/2022
Por cierto, se me olvidaba decir, que esto con Elena Bastidas y el PP tampoco pasaría!!!
Sensatez - 06/10/2022
Totalmente de acuerdo con Inma, aunque yo añadir?a que como bien ha dicho eso no pasaría con Elena Bastidas, ni pasará con el futuro alcalde de Alzira: José Andrés Hernández Sala.
Xe què bo - 06/10/2022
Inma que té que veure Colòmbia, Itàlia, França, Bèlgica, Argentina, Mèxic etz etz amb la Catalunya? Quan fan un mundial de pilota no és valenciana és a mà, i unificació de regles, Xiqueta segueix amb mentides i plena d'odi, quan a bastidas ja se feia,
Xe què bo - 06/10/2022
Sensatez això que guanya José Antonio ho dius perquè els exciudadanos més el "libre" ho teniu clar (és mofa)
Sensatez - 07/10/2022
Xe que bo, no es mofa, mofeta son els teus comentaris que com sempre fan pudor a catalanisme ranci!
Com de costum, els que aneu de tolerants i demòcrates, ja estàs recordant i enyorant els temps de la dictadura... si es que sempre parlen els que més haurien de callar!!!
Benavent - 07/10/2022
Xe que bó, defiende usted lo indefendible. Vamos a ver. Se llama pilota valenciana. Los catalanes que hagan lo que les parezca, pero si en Valencia se juega pilota valenciana, es así y punto. No se dice pilota de ma. Ahora las fallas valencianas serán los fuegos artísticos? La paella valenciana será el arroz con verduras?
"La pelota valenciana (en valenciano pilota valenciana) es un deporte tradicional valenciano". No existe en Cataluña, al menos históricamente, pues desde la reconquista solo se popularizó en el Reino de Valencia.
No hay nada contra Cataluña, pero cada cual debe defender lo que es propio. Que Cataluña llame pilota de ma a la pilota valenciana es apropiación cultural, algo que la izquierda persigue y censura últimamente.
Un saludo cordial.
Xe què bo - 07/10/2022
Senyor BenaventE, com vos ha dit a Catalunya no tenen pilota, per lo tant no participarà i no té res a veure, és molt fàcil, el mundial de pilota a ma són una sèrie de països europeus i americans que amb joc de pilota semblan fa unes normes conjuntes i ho nombren pilota a mà perquè si tingueren que nombrar per pilota valenciana, pilota belga, pilota Argentina, pilota Itàliiana.. i el senyor BenaventE només ha vist catalanisme on no té res que vore, desitge que que vos BenaventE faça un aclariment de servell
Benavent - 07/10/2022
Xe que bó, he llegit el seu argument i he llegit més d'aquest tema. El que vosté exposa té llògica i m'ha convençut.
Ara bé, jo he sigut educat amb vosté, no com vosté, que em demana fer-me un aclariment de cervell ¿?
No cal perdre la educació per defensar una idea fins i tot quan una vegada exposa el seu argument, comprenc que te vosté la raó.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal