Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 19 de enero de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu
Ver imágenes de esta noticia
1

 CCOO denuncia l’obsolescència dels llits de l’Hospital de la Ribera

Són un dels factors de risc més important per a la salut del personal, ja que la majoria d'ells estan vells i deteriorats


 

.-000342

La OIT reconeix com la lesió més comuna del personal que mobilitza pacients els trastorns múscul-esquelètics, a causa de l'esforç associat a la mobilització. En l'actualitat, quasi el 40% dels accidents laborals per sobreesforços es deuen a la manipulació manual de càrregues i a la mobilització de pacients, duta a terme especialment per personal zeladors, infermeria i TCAE 
Els accidents per mobilització de pacients són una de les principals causes de sinistralitat laboral en el sector sanitari i soci-sanitari, dels períodes de baixa més prolongats i suposant majors costos respecte al total d'accidents laborals. Sent la falta de formació específica i dur a terme mobilitzacions sense l'ajuda d'equips de treball adequats els principals factors determinants de risc, especialment per al personal zelador.
Dins dels equips de treball que han de manejar aquests professionals amb més freqüència i de manera repetitiva al llarg de la seua jornada laboral, són els llits hospitalaris, que a l'hospital de la Ribera venen suposant des de fa anys un seriós problema de salut per a aquest personal , ja que la majoria d'ells no reuneixen les condicions optimes per al seu ús, per la seua antiguitat i deteriorament. Aquesta situació ve  arrastrant-se del temps de la gestió privada, de fet quan es va produir la reversió una de les deficiències que es van trobar era la falta de cadires de rodes i de llits hospitalaris, i els que havien estaven obsolets i vells com la majoria dels aparells tecnològics. La Conselleria, si be es cert que  des del 2018, ha invertit per a millorar les deficiències en infraestructures i aparells tecnològics que va trobar amb la reversió, no han fet el mateix amb els llits hospitalaris, ja que es van comprar alguns, però la majoria hui tenen més de 20 anys, una cosa incomprensible sent que aquestes a més de formar part del confort dels pacients mentre estan ingressats, són una de les eines de treball més utilitzades per a la mobilització i desplaçament dels mateixos. 
Des de CCOO li hem demanat a la Gerència  que urgentment realitze les inversions necessaries per adquirir i renovar els llits hospitalaris, ja que en aquests moments molts  d'ells s'han convertit en eines de treball que estan posant en perill la salut dels treballadors i treballadores que han d'utilitzar-les, ja que son una de  les causes de la majoria de les lesiones múscul-esquelètiques que es produeixen al departament de la Ribera.  
Secció sindical de CCOO Hospital de la Ribera

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal