Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
jueves, 2 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira i Algemesí commemoren el centenari del naixement de l’escultor Leonardo Borràs

Els actes s’inauguren hui dijous 2 de febrer, a la Sala Leonardo del Museu de la Festa d’Algemesí


 

._000897
Al llarg del mes de febrer, les ciutats d’Algemesí i Alzira s’uneixen per rendir tribut al llegat del prestigiós escultor i autor de nombrosos monuments públics a La Ribera, Leonardo Borràs (Algemesí, 1923-2014), i reivindicar la seua aportació a l’escultura contemporània amb exposicions, conferències i rutes pels monuments públics.
Els actes s’inauguren este dijous 2 de febrer, a la Sala Leonardo del Museu de la Festa d’Algemesí, on es realitzarà la presentació oficial de la programació amb presencia d’autoritats a les 12 hores. A la vesprada, a les 19.30 hores, es completa la jornada amb una taula rodona a la Sala d’actes del MUMA d’Alzira moderada pel seu director Agustí Ferrer. En ella participaran els crítics i investigadors de l’art Bernat Montagut, Enric Olivares i Àlex Villar amb Vicent Borràs, escriptor i fill de l’homenatjat.
Gràcies a la generositat de la seua família i la valuosa donació d’obres que han fet a la ciutat d’Algemesí, en 2020 es va crear al Museu de la Festa una sala dedicada íntegrament a l’artista, i que ara, amb motiu del centenari, es veu ampliada amb préstecs temporals de noves obres, com ara el mític Tors de dona en pedra de 1974, que amplien el recorregut pels seus ideals estètics i tècnics.
També a la Sala 1 del MUMA s’inaugurarà el 9 de febrer una exposició amb obres cedides per la família sota el títol “Leonardo Borràs, Centenari del Naixement (1923-2023)” que pretén junt amb la d’Algemesí, ratificar la importància de Leonardo en l’art i la vida artística de La Ribera. Allí a Alzira va fer els seus estudis secundaris abans de la guerra civil, tenint com a mestre a Rafael Pérez Contel, un dels principals pares del realisme modern, d’essència clàssica, i activista polític republicà, que va sembrar en ell la passió per l’escultura i els ideals de lluita per la democràcia i la llibertat. I a les dues ciutats va ser catedràtic d’institut, despertant moltes vocacions artístiques.
Un capítol decisiu de la seua trajectòria ha estat l’evolució dels seus projectes de monuments públics que llueixen en diverses ciutats, que van del classicisme modern del Monument a Cabanilles, als caps esculpits dels homenots com Blasco Ibáñez, Fuster, Martí Domínguez i Salvador Castell, culminant amb els projectes conceptuals d’acer dibuixant en l’espai, com trobem al Monument al Llaurador o L’illa del Xúquer a Alzira, realitzats amb la col·laboració de l’arquitecte Pepe Carrasco. Per aquest motiu ambdós Ajuntaments han desenvolupat la ‘Ruta Leonardo Borràs’, un recorregut que uneix els monuments de l’autor als espais públics d’Algemesí i Alzira i que es podrà realitzar a les 11 hores el dissabte 18 a Algemesí, des del Museu de la Festa, i el dissabte 25 des del MUMA, a la mateixa hora.
Ajuntamentents d’Alzira i Algemesí
 
 
 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaArtes Plásticas
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal