Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.589
EL SEIS DOBLE
miércoles, 1 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La bústia ciutadana d’Alzira rep més del doble de consultes en 2022

La participació del veïnat continua la tendència d’augment, donada la resposta rebuda


._000864

 ._000815
En 2022 les consultes realitzades per la ciutadania han augmentat fins aconseguir una xifra que supera el doble de l’any anterior. Amb els anys el veïnat s’ha acostumat a utilitzar la bústia ciutadana, o el correu oficial [email protected] per a preguntar els seus dubtes, manifestar les seues opinions, o presentar les seues queixes.

 

A més, enguany també s’ha experimentat un augment d’àrees o departaments consultats amb una temàtica molt variada. Com els últims anys, els més consultats han estat Serveis Públics i Policia Local enguany, seguits d’Acció Social i Gestió del territori. Pel que fa a  Serveis Públics la principal preocupació de la ciutadania ha estat la neteja viària, mentre que en les consultes dirigides a la Policia Local es mostra una preocupació pels patinets. Estes dues àrees són les més consultades des de fa quatre exercicis, segons s’indica a l’informe anual de consultes de la ciutadania que realitza el Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alzira.

 

D’altra banda en quant a respostes donades als alzirenys i alzirenyes, es manté el nivell de l’any anterior ja que des de Participació s’ha gestionat la majoria de contestacions «cada vegada més responem des d’ací les consultes que ens arriben sense necessitat de derivar-ho a altres departaments», argumenta la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Alós. «La resposta de l'Ajuntament a la ciutadania ha sigut un dels objectius que, any darrere any, des de Participació, ens hem marcat i que s’ha anat aconseguint». En 2022, l’índex de resposta global ha sigut de quasi un 80 %. «Hem aconseguit mantindre el percentatge de resposta,pròxima al 80%. La ciutadania se sent atesa i això repercutix en el fet que arriben més consultes», explica la regidora.

 

Com cada any s’ha realitzat una recopilació mensual de consultes realitzades per la població per tal d’estudiar l’evolució de les intervencions en la bústia, que es poden consultar en la web municipal al següent enllaç https://www.alzira.es/serveis-municipals/participacio-ciutadana/enquestes-2/

 

Els resultats obtinguts s'han representat en 4 gràfics:
GRÀFIC 1: Detalla la quantitat de consultes per mes.
GRÀFIC 2: Consta de 12 gràfics en els quals es detallen les àrees o departaments més consultades cada mes.
GRÀFIC 3: D’entre totes les àrees requerides per la ciutadania s’han seleccionat les 6 amb més volum d’intervencions.
GRÀFIC 4: Es compara el volum de consultes amb el de les respostes donades als interessats en totes les àrees.

 

De cara a l’any 2023 es planteja un canvi de paradigma, amb la nova app de WhatsApp municipal, que inicialment permet la consulta d’informació o l’enviament setmanal de programació a la ciutat i que pròximament oferirà també dos bústies de consulta per a facilitar a la ciutadania el contacte amb el seu Ajuntament. 

 

La primera de les bústies, anomenada Fes la teua consulta, està pensada per a que la ciutadania puga enviar les seues consultes o suggeriments de la mateixa manera que actualment ho fa en la web. La segona bústia, “La Clau consultes” està orientada a resoldre dubtes sobre tramitació administrativa.

 

«L’objectiu de la Regidoria de Participació Ciutadana és continuar avançant, millorar en estes respostes, millorar també les xifres i aconseguir que la majoria dels departaments, si no tots, contesten el 100 % de les preguntes. Per a això enguany hem treballat per a poder estar a l’abast de la ciutadania, d’una manera més pròxima i senzilla, perquè no podem oblidar que la ciutadania és una part fonamental de l’Administració local i l’atenció als suggeriments i les consultes ha de ser la nostra prioritat. Però també busquem que la implicació de tots els departaments municipals augmente i es done una resposta a totes les consultes ciutadanes.», declara Alós. 

 

L’entrada en funcionament de la bústia en whastapp no implica la desaparició de la bústia ciutadana ubicada a la web.
Ajuntament d’Alzira

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal