Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 24 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Les mascletaes d’Alzira començaran enguany el 13 de març

Set pirotècnies valencianes, una més que l’any passat, dispararan des de la plaça del Regne



._000759
Completen la programació de focs artificials el castell de la crida, els castells dels dies 17 i 18,  l’homenatge al foc antic i dos macrodespertaes, una d’elles infantil 
Este matí s’ha dut a terme a l’Ajuntament la signatura del contracte amb les diverses empreses pirotècniques que s’encarregaran enguany de disparar les mascletaes durant la Setmana Fallera. Representants de cadascuna de les pirotècnies escollides han signat el document, que ha sigut subscrit per l’alcalde, Diego Gómez, com a representant del consistori, el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Cortés i els empresaris participants.
 
Enguany, se celebraran un total de set mascletaes entre el 13 i el 19 de març, una més que en 2022, totes elles a la plaça del Regne a les 14 hores. La primera mascletà, dilluns 13  la dispararà Pirotècnia Valenciana. El 14 de març serà el torn de  Crespo, Coeters Dragón el dimecres 15, mentre que el dijous gaudirem de Pirotècnia Zarzoso, el divendres 17 de març, Pirotècnia del Mediterráneo farà la disparada, i el dissabte dia 18, la Pirotècnia Hermanos Sirvent. Per últim, el diumenge 19 de març serà el torn de Nadal Martí.
 
“Continuem fent un gran esforç per recuperar la nostra tradició i donar impuls a un sector tan important en la nostra cultura” ha dit l’alcalde d’Alzira en la presentació.
 
Per la seua banda el regidor de festes, Xavi Pérez, ha agraït que les pirotècnies valencianes acompanyen a Alzira. “Sense pólvora no hi hauria falles, i des de l’Ajuntament felicitem a Junta Local Fallera per l’esforç que ha fet per tal d’ampliar la programació pirotècnica”.  En este sentit el paper dels col·laboradors, Family Cash i Distribucions Ribera del Xúquer ha estat essencial per a poder completar els esdeveniments de la Junta Local Fallera i l’Ajuntament.
 
Les cites amb el foc i el soroll no tindran lloc només els migdies de la Setmana Fallera. El dissabte 4 de març hi haurà una primera ocasió a càrrec de l’Ajuntament, per a gaudir dels trons i colors dels focs artificials amb el castell de focs que dispararà la Pirotècnia local Crespo a la plaça del Regne, després de la celebració de la Crida, que tindrà lloc a les 20 hores. 
 
A més a més, els amants dels coets podran gaudir per segon any, de l’Homenatge al Foc Antic, que se celebrarà el diumenge 12 de març, a partir de les 20.30 hores, a la plaça del Carbó. Un acte en que es fa una recreació d’una cordà tradicional on els  assistents han d’acudir vestits amb indumentària tradicional valenciana. Es tracta d’una proposta que dona continuïtat a la que es va encetar en  les Falles 2022, i que ja va gaudir de molt bona acollida per part del públic.
Com a novetat, cal destacar la macrodespertà infantil que tindrà lloc el dissabte 12.
Ajuntament d’Alzira
 
 


._000351

.-000342

 

 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal