Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
viernes, 10 de marzo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Torna la 'Festa de l'Espardenyà' d'Alzira

VII Concurs Nacional d’Espardenyà, Francisco José García, este diumenge 12 de març


 
._000900 
 
La setena edició de la Festa de l’Espardenyà d’Alzira i el seu concurs, que porta el nom de Francisco José García, comptarà amb la participació de prop de 30 restaurants de tota Espanya i de 25 associacions locals.
La plaça del Regne acollirà, de nou, els participants i la plaça del Mercat acollirà les espardenyaes de les associacions locals, que participen fora de concurs.
Vos convidem a passar per allí i gaudir d'un matí ple de bona cuina que podreu tastar en acabar el concurs

 

El diumenge 12 de març, la plaça del Regne de la capital de la Ribera Alta acollirà la que serà la setena edició de la Festa de l’Espardenyà d’Alzira i el seu concurs, que porta el nom de Francisco José García, impulsor de la recuperació d’esta recepta.

 

Esta nova convocatòria s’ha presentat este matí al claustre de la Casa de la Cultura, on han assistit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i  el divulgador culinari Joan Clement junt amb cuiners i representants de diverses associacions. La principal novetat ha estat la posterior degustació del plat en la seua versió 2.0.

 

«Cada vegada més la cuina suposa un referent d’identitat de les cultures i els pobles. Al voltant del menjar s’unixen les famílies, fem les nostres celebracions i es tanquen tractes. A Alzira tenim la reganyà com a dolç i l’espardenyà com a menjar tradicional, que portem set edicions projectant no només ací, sinó també en l’àmbit nacional. Continuem treballant per promocionar este plat tradicional que unix productes molt diversos», ha explicat l’alcalde.

 

Per la seua banda, Joan Clement ha estat l’encarregat d’explicar esta tradicional recepta en la seua versió evolucionada, «una nova versió d’espardenyà 2.0, que reinterpreta este plat típic, elaborat pel cuiner local Tomàs del restaurant Ca Tomàs. Un mos que conté tots els ingredients presentats en un plat més estètic i cuidat».

 

Dins del que serà esta Festa de l’Espardenyà s’inclou el que serà el VII Concurs Nacional Francisco José García, que enguany comptarà amb la participació de prop de 30 restaurants de tota Espanya i de 25 associacions locals. La plaça del Regne acollirà, de nou, els participants, on s’habilitaran dues zones. Els cuiners professionals s’ubicaran a la plaça del Regne. Els participants han sigut seleccionats atesa la projecció de la seua cuina, com s’indica a les bases. Prepararan una espardenyà de 15 racions, una d’elles per al tast cec del jurat i la resta es destinarà al repartiment entre els veïns i les veïnes perquè puguen degustar cada preparació. Un any més s’espera que siga una jornada festiva amb àmplia participació de les associacions del poble i ciutadania en general, on també podrem gaudir de la tradicional globotà fallera.

 

La plaça del Mercat acollirà les espardenyaes de les associacions locals, que participen fora de concurs, i que continuen guanyant pes en la festa gastronòmica. De fet, ja se superen les 25 sol·licituds per a participar-hi.

 

L’Ajuntament continua mantenint la millor dotació econòmica per a un concurs culinari en la Comunitat Valenciana i compta amb tres premis: el primer és de 3.000 euros, el segon de 1.500 euros i el tercer de 1.000 euros. És un concurs per invitació del comité organitzador, que subministra a tots els participants, tant als cuiners professionals com als col·lectius, els ingredients per a cuinar calders de 15 racions: anguiles, conill, creïlles, ous, l’aigua…

 

Com ja es va fer l’any passat, el certamen està disponible també a través d’una aplicació per mitjà d’un codi QR  que permet consultar la informació en diversos idiomes.

 

La Festa de l’Espardenyà d’Alzira començarà a les 10.30 hores del matí del diumenge 12 de març a la plaça del Regne, organitzada conjuntament per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alzira i Tus Noticias de la Ribera i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, CVI, Global Omnium, Indústries Belseher, GMW Bioscience, Family Cash, Cotonera Events, Comunikar, Laverdi Gourmet i GMW Bioscience.
Ajuntament d’Alzira
 

._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal