Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 5 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 MUMART serà el nou espai museístic que acollirà l’antic edifici de la Policia Local

Entre altres es podrà visitar la Sala Antonio Ballester, al futur museu del carrer Sant Roc



._000743

._000798
Com ja es va anunciar recentment, l’antic edifici de la Policia Local de la ciutat es destinarà a l’art, concretament acollirà MUMART, espai museístic que acollirà entre altres la Sala Antonio Ballester. Els pressupostos de 2023 ja contemplen una partida per tal de fer l’adequació d’este local i recentment s’han continuat els contactes amb la família de l’artista per a concretar el futur de MUMART.

 

Alzira es posseïdora de valuoses obres artístiques d’Antonio Ballester Vilaseca, més conegut com Tonico Ballester. Totes elles molt apreciades pel seu valor artístic i sentimental. Entre elles destaquem les imatges de la Mare de Deu del Lluch, situada en el cambril del Reial Santuari o de la Immaculada de Santa Caterina; del passos processionals del Crist del Sant Sepulcre; de l’Oració en l’Hort i del Crist Crucificat en el Gòlgota o Pas del Poble; entre altres. 

 

El passat mes de febrer la filla de Ballester,  Ana Rosa Ballester, va fer una visita junt a las resta de membres de la família per a coneixer de prop este projecte. Coneixedora de l’estima en Alzira a l’obra del seu pare, Ana Rosa ha realitzat  diverses donacions al municipi per a contribuir a incrementar el seu legat artístic. En l’any 2015 va fer donació d’un imatge en bronze de Vicente Blasco Ibañez; i en el 2018 de la imatge en guix en tamany natural de la Muchacha en el lago. Dites obres es poden contemplar en el MUMA.
 
La bona sintonia entre la famíliai l’Ajuntament d’Alzira, a través de l’alcalde Diego Gómez ha fructificat en estes donacions tan importants que han portat a la iniciativa de dedicar un espai a l’obra de dit autor. 

 

En MUMART, es podrà admirar no sols la col·lecció d’escultures i dibuixos de Ballester o consultar el fons documental de l’artista, sino també conèixer el valor arquitectònic d’este singular immoble, en el que els paviments, les sales o l’escala de caragol, destaquen per la seua singularitat i bellesa. Un lloc molt adequat per la seua proximitat al MUMA i a la resta d’espais museïtzats, com l’EtnoMUMA o el Museu Faller d’Alzira - MUMA, ampliant així, l’oferta cultural i turística de la nostra ciutat.
Ajuntament d’Alzira
 


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaArtes PlásticasInstalaciones
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal