Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.589
EL SEIS DOBLE
sábado, 8 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65

 La singularitat i peculiaritat de la processó de Divendres Sant torna a omplir els carrers d'Alzira

Massiva participació, tant de confrares com de públic al llarg de tot el recorregut processional


 
La Setmana Santa d’Alzira és una de les tradicions més arrelades en la societat local. Les diverses manifestacions per tal de commemorar esta setmana de passió han anant transmetent-se generació rere generació fins al punt que cal remuntar-se fins al segle XVI per a tindre les primeres dades documentades de la celebració.
 
Al pregó, a la desfilada del Diumenge de Rams, als diversos viacrucis, cal sumar els traslados de les germandats i confraries que es realitzen entre la nit del mateix diumenge i el Dimarts Sant. Les imatges queden dipositades als locals ornamentats per a ser mostrades al públic i amb la il·lusió de moltes confraries d’obtindre el primer premi com a recompensa al treball de mots mesos d’esforç i malbaratament de talent per ser originals, innovadors i aconseguir sorprendre amb resultat final. A este treball efímer l’anomenem dossels i estan declarats Bé de Rellevància Local per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, des de març del 2018.
 
Pel que respecta a la Setmana Santa en el seu conjunt va ser declarada Festa d’Interés Turístic Nacional, el 24 de març de 1988.

Processó de Divendres Sant
Hui, una vegada més aprofitant el bon oratge i l’absència de pluja, present en altres ocasions, cosa que imposibilita el correcte desenvolupament de la processó, el milers de confrares han desfilat per l’itinerari de costum per tal de enaltir una manifestació lúdic religosa única i peculiar, amb el so dels tambors i bombos, el repartiment de caramels, les melodies de les bandes de música, el color de la indumentaria, i la majestuositat del passos processionals, la ‘Santa Cena’, el Sant Calze, l'Oració en l'Hort, el Prendiment del Senyor i nostra Senyora de l'Esperança, el Crist en la Columna, la Coronació d'Espines, l’Ecce-Homo, Jesús Natzaré i la Verge del Sufragi,  la Santa Faç, l'Espoli i la Verge del Perdó, la Crucifixió, el Crist de l'Agonia,  Maria Mare,  el ‘Pas del Poble’, el Devallament, la Verge dels Dolors, Maria Magdalena Camí del Sepulcre del Senyor, el Sepulcre, la Verge de la Soledat, i per a finalitzar la Santa Creu, amb la representació de la Junta de Germadats i Confraries; María José Boluda Sarrión i David Marcilla Colomer, com a clavaris majors del present exercici i les autoritats municipals presidides per Diego Gómez, alcalde d'Alzira; tancant la processó la Banda de la Societat Musical d'Alzira.
 
Aquell germe sorgit en el segle XVI, amb la creació de la Confraria de la Preciosíssima Sang del nostre Senyor Jesucrist, que va tindre com a titular al Santíssim Ecce Homo, i que comptava amb una capella pròpia en el cor de l'històric barri de la Vila, s’ha vist engrandit un any més amb la massiva participació tant de confrares desfilant com de públic assistent al llarg de tot el recorregut processional.
E6D
Fotos: Hayack
 
 

._000905 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasSemana Santa

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 08/04/2023
Es totalmente vergonzoso, que algunos medios valencianos, nombren los actos de la Semana Santa de algunas ciudades, y pasen por alto la de Alzira, considerada de interés nacional.
Bases - 09/04/2023
Juanes, no sé qué ha pasado este año, pero Apunt ha ignorado completamente a Alzira. Y eso que todos los años anteriores se han hecho noticias de las procesiones de aquí, incluso se retransmitía la procesión del viernes de forma habitual. Supongo que quien esté al mando de los informativos ha pasado totalmente de Alzira.
Y con las fallas, casi casi lo mismo. Conectaron el día anterior a la plantá en la falla Cami Nou, y ya no se supo nada más.
Panou - 09/04/2023
Tenéis toda la razón. Los medios de comunicación regional nos ignoran bastante. Apenas un trocito sobre los doseles en A Punt, que este año retransmitió la procesión desde Gandía (como se nota que su exalcaldesa es actualmente ministra, mientras que el PSOE local, el de Alzira, que se manifestó en su día en contra de Puig y así nos ha ido en inversiones de la Generalitat Valenciana para nuestro pueblo no pinta nada). Menos mal que el Seis doble ha informado puntualmente. Y también fue brillante la retransmisión de la procesión que hizo la televisión comarcal Ribera TV.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal